1.2.2015 ob 17:50
isover je isto kot ursa. Pač proizvajalec... Tako kot Knauf Insulation... vse je isti prdec. Še cene so iste...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
. Za pohodni del je nosilni sloj OSB3/22mm plošča na distančnikih razmak 41cm.
)
Citat: Če nočeš poleti umirat od vročine,moraš doseči čim večji fazni zamik, to pa lahko dosežeš z volno debeline 40 cm in več, pa še to moraš položit čim več plasti.Tu pa te je nekdo pošteno nabasal z lažjo.
Citat:Varijanta z celulozo vsekakor najboljša, pa poskusi vsaj 25 cm vpihat z malo več kilogrami na m3.Je nekaj bolje, vendar ne zaradi celuloze ampak zaradi lesne plošče na notranji strani.
Citat:damjanb:- Če prav razumem, je ta izolacija položena v poševnem in ravnem stropu bodoče mansarde (do sedaj podstrešja)?
Na trenutno nebivalnem podstrešju je prosto položeno 30 cm URSE na poševninah, na srednjem pohodnem delu cca 25-30 cm URSE in/ali KNAUF volne (imel sem na razpolago obe. Za pohodni del je nosilni sloj OSB3/22mm plošča na distančnikih razmak 41cm.
Citat:OSB pod knauf sem mislil zaradi povečanja/izboljšanja faznega zamika, zrakotesnosti ipd?To je pametno. Le vprašanje, čemu gips plošče. Če daš namesto gips plošče surove deske colarice (čez OSB za gladek pleskan strop), boš izboljšal poletne razmere.
Ali pa se morda motim.
Citat:še vprašanje glede izdelave zagatne stene za izolacijo pri kolenčnem zidu:Misliš na steno vzporedno z zunanjim zidom, kjer je poševni strop prenizek za uporabo?
damjanb Napisal:Žerjavar najprej hvala.
Ker nisem ravno gradbeni fizik, če prav razumem, je gostota/teža materiala na "topli strani" tista, ki igra vlogo (akumulacija?) pri faznem zamiku.
Potem razne superfoil, skytech zadeve na hladni/topli strani ne igrajo pomembne vloge glede na ceno, ali pač zaradi konvekcije?
Ali so kaj boljši učinki, če dopolnim varianto npr. 1. v vrstnem redu, od zunaj:
- deske
- npr. skytech (????.......Sd vrednost)
- volna
- parna zapora
osb+ knauf ali deske+knauf ali 2xknauf (če prav razumem je vseeno)
še vprašanje glede izdelave zagatne stene za izolacijo pri kolenčnem zidu:
ali je lahko iz npr. desk ali osbja in ali moram to zagatno steno, torej zunanjo stran kolenčnega zidu, polepiti s kakšno paroprepustno folijo zaradi prepiha?
Alijen Napisal:Ste me prepričali.Na špirovce se vijačijo tramiči 10 x 10, sledi deskanje z razmikom med deskami v odvisnosti od polaganja izolacije, pp folija, štafli 5x8, late 5 x 4 in kritina.
Torej štafle 5/8 dodatno nabijem gor, podeskam, nabijem gor tondach tuning sekundarno spet štafle in nazaj črni bramac :/ (ni bila moja ideja)
Spodaj pa potem dam ursa sf 32 ali sf 35.
............