PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Dimnik katerega proizvajalca je to ?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
hiškapiška Napisal:Hmm, če rabiš vratca samo za čiščenje...ali se ne da enostavno sneti spodnjega dela z lovilcem kondenza? In po čiščenju nataknit nazaj...

Saj to delam sedaj , dimnik je sestavljen kar na knap in gre zadeva kar
težko narazen.
mlesko14 Napisal:
cevko Napisal:Inox je inox. Upoštevaj nasvet predhodnika. Moj inox je isti, pa je delal znan monter, omenjen tudi v tvojem postu, v katerem praviš, da so ti rekli, da ni njihov.

Če ne veš, potem je bolje molčati kot nakladati.

Malo poglej po forumu, kaj se dogaja z dimniki, kjer je trgovec trdil isto kot ti..(po enem letu so meli cedilo z čaj)...da je inox itak inox. Ni in še 1x NI...Nerjavnih jekel je vsaj kake 1000 različnih in to z namenom. Za vsako zahtevo se najde primeren.

LP

Tako je, če ne veš, je bolje molčati, kot nakladati. V tem primeru pač ti. Sploh veš, kaj sem hotel povedat ? Tip kupuje en komad in ne cel dimnik. In je kontaktiral dva, ki se ukvarjata z izgradnjo dimnika. Je kak problem sneti komad, ki bo nadomeščen z novim in z njim iti v trgovino, kjer prodajajo inox dimnike, da dobiš pravo dimenzijo ?
Cevko.

Lej do prve trgovine ki mogoče prodaja kaj primernega imam 36km do naslednjih treh 72 km.
V drugo stran (Ljubljana) 130,(v eno smer) zato sem odpru to temo ,da prihranim čas in denar in po možnosti naročim pravi kos prek nterneta(telefona).

Tudi z MAGO so mi odgovorili ,da ni tapravi. Cry
sam sicer mislim da si malo preveč zakompliciral, vzemi meter v roke in v prvo trgovino, če ne verjameš metru, snemi tisti del ki ga misliš zamenjati , pa poskusi... predvidevam pa tudi da nimaš dveh levih rok ali vsaj kanček iznajdljivosti v sebi... seveda pa se lahko voziš od trgovine do trgovine... ( mislim da tale dimnik ni ravno vesoljska tehnika, iz lastnih izkušen, pa saj sem ti že napisal), kar pa se tiče "vozarjenja", očitno imamo različne poglede in če ti je dimnik toliko pomemben da bo v "nulo" ti tudi to nebo težko, verjemi da bo gorivo še najmanjši del stroška...

sory cevko, še enkrat prebral nazaj, sva istih misli...
Sam bi ti predlagal, da z omenjenim kosom obiščeš kakšnega mojstra za izdelavo dimnih tuljav z inoxa in ti bo to zanesljivo rešil. So bili tu na forumu že omenjeni.
...obiščeš mojstra... pomeni, da se pelješ k mojstru. Nekaterih stvari se pač ne da urediti z računalniško miško. Stroški prevoza so pač nujni stroški, poleg materiala in vgradnje, za rešitev tvojega problema (če ga hočeš rešiti). Je pa prej koristno narediti plan potovanja in "od šuba" obiskati čimveč mojstrov oz. podjetij.
Tudi mojstri imajo internet in če mu pošlješ sliko, mu bo jasno, če se da kaj zraven spasat ali ne.
baluf Napisal:Cevko.

Lej do prve trgovine ki mogoče prodaja kaj primernega imam 36km do naslednjih treh 72 km.
V drugo stran (Ljubljana) 130,(v eno smer) zato sem odpru to temo ,da prihranim čas in denar in po možnosti naročim pravi kos prek nterneta(telefona).

Tudi z MAGO so mi odgovorili ,da ni tapravi. Cry

Nisem tebi repliciral, ampak sem razložil, zakaj je inox pač inox in da tukaj ni komplikacije. Kot so ti že povedali, izmeriš, kar rabiš in mere pošlješ izdelovalcu. Google najde ogromno zadetkov, verjamem, da je kdo tudi v tvoji bližini. Ti pa okrog iščeš prav tega izdelovalca, od katerega je dimnik. Odstraniš komad, ga izmeriš, še najboljše, da vse pofotkaš in pošlješ izdelovalcu inox dimnikov. Če se ti že ravno ne ljubi zapeljati do prvega majstra.
Fantje,
hvala za pomoč, bom počakal na konec kurilne sezone in potem šel na lov za pravim kosom. :wink:
baluf Napisal:
visevipava Napisal:Glede na objemko in slike na zgornjem postu je proizvajalec Polymaxacciai. Prodaja Mago d.o.o. Trgovine imajo v Sežani Novi Gorici in Ljubljani. Cena revizijske cevi z oglato odprtino je za dimnik fi 150 okrog 190,00 eur brez DDV.

A ti si pri njih zaposlen da veš cene, sem gledal na njihovi strani ne najdem.

Greš v njihovo štacuno in vprašaš "kwantokošta"
Sem jih že uprašal po mailu in so mi povedali, tudi da to ni dimnik ki ga oni prodajajo ker moj dimnik ima zunanjo mero fi 230 njihovi pa nimajo.
ali "ci dispiace pero non quello giusto per voi" :wink:
1 2
Iskanje po temi