Jure14 Napisal:Bazen bo dimenzije 10m x 4m. Kleti za dodatno TČ za SV nimam tako da predvsem razmišljam da je gretje in SV skupaj v eni napravi.
Pa še vprašanje ali bi potreboval TČ nizkotemparaturno ali visoko?
Mislim, da ne glede na tvojo izolacijo, tudi, če imaš radiatorje, visokotemperaturna ne pride v poštev.
Glede izbire je pa tako: jaz sem začel brati tele klobase na forumu dobro leto preden sem planiral nakup. Pa mi ni bilo kaj dosti jasno. Podobna vprašanja drugih kot tvoja so tudi odpravili včasih s "tvoja izbira/odločitev", kar nekomu, ki nima niti najmanjšega pregleda nad produkti ne pomaga kaj dosti.
Tudi na konkretna vprašanja dobiš težko odgovor. Počasi ugotoviš zakaj: zadeva ima precej dejavnikov in je nekomu težko zares svetovat. Tisti ki pa nekak obladajo stvari pa pozabljajo kako je če cele "scene" ne poznaš.
Če bi se danes jaz še enkrat odločal, bi si vseeno prebral tele forume da dobiš malo predstave, neko ogrodje, potem pa poklical kakega dobrega monterja za nasvet. Ne enega par. Dobro bi poslušal kaj mi govorijo, veliko bi spraševal (da si dobiš material za vprašanje je dobro prebrat in se poskušat učit iz foruma), in potem poskušal razčistit verjetno konfliktne informacije, ki bi jih dobil od različnih monterjev. Pa jih magari poskušat razčistit tukaj. Aja, vedno dajat čim več informacij tistim, ki svetujejo ali prodajajo.
Recimo jaz bi poklical Telmosa&Ssapota (ni reklama, navajam primer dveh, ki jih smatram za relevantna s tega področja na tem forumu). Ne vem, če bi jih poklical da prideta istočasno, ker zna bit kri

, ker sta njuna pogleda včasih diametralno nasprotna. Hm, ali bi jih pa ravno zato skupaj poklical ... pa si beležil.
Na forumu si lahko pogledaš njun angažma - eden je bolj zgovoren, drugi skop in bolj splošen (a še vedno generalno informativen), eden si dela reklamo s tem da se zelo konkretno angažira v odgovorih, daje veliko informacij, drugi nekako daje grobe načelne odgovore, s katerimi si sam težko konkretno pomagaš - ki nekako "kličejo" po tem da se ga kontaktira in angažira kot izvajalca.
Aja, zelo je važno, bolj kot znamka TČ (itak so uveljavljene firme več al manj na nekem nivoju), kakega monterja angažiraš. Imaš na forumu tudi nekaj zgodb o šlampasti montaži, nastavitvi krmilja brez znanja in posledično slabi izkušnji s TČ. Ne sme biti šalabajzer, mora vedeti kaj dela.
Ostali uporabniki imamo specifične izkušnje in situacije, tako da težko zares dobro/relevantno svetujemo, nekateri drugi uporabniki z bogatim tehničnim znanjem so tudi koristen vir (tudi če se glede česa na smrt sporečejo), samo izvleč je treba iz njih; njim je preveč stvari samoumevnih, se težje vživijo v nekoga, ki je clueless.
Šele potem bo "tvoja odločitev". Do takrat pa ne more bit tvoja odločitev, če ne veš o čem se odločaš.