Pa se res toliko prišpara, da se splača vklaplat/izklaplat po urniku? A ni to point teh TČ da delajo vedno na "minimumu" a "optimalno"..?
Doma imamo Daikina 16kw.. Pa mi je vse dokaj španska vas.. Na kontrolerju imam nastavljeno na cca 45-50°C in to je edino kar štelam.. So to lahko velike izgube če se ne poglobiš dovolj v nastavitve, ali je tu govora dejansko o parih eurih razlike na mesec?
Marco P. Napisal:Pa se res toliko prišpara, da se splača vklaplat/izklaplat po urniku? A ni to point teh TČ da delajo vedno na "minimumu" a "optimalno"..?
Doma imamo Daikina 16kw.. Pa mi je vse dokaj španska vas.. Na kontrolerju imam nastavljeno na cca 45-50°C in to je edino kar štelam.. So to lahko velike izgube če se ne poglobiš dovolj v nastavitve, ali je tu govora dejansko o parih eurih razlike na mesec?
Ne vem, meni ni ravno všeč da mi pri -5 stopinjah zunaj dela reheat pri 42 stopinjah vode za tiste 3 stopinje gor, ker vmes poleg kompresorja vkaplja in izkaplja tudi oba grelca... Se mi zdi bolj optimalno da 1x ali 2x na dan kot je bilo predlagano (npr ob 10 in 15 uri) scheduler segreje na 45 stopinj ? Dejansko so takrat višje temperature zunaj kot zvečer oz čez noč ? Danes ob 15 uri je bilo pri nas +6 in mi je lepo segrelo na 45 stopinj. Sedaj čakam do jutri da vidim koliko bo dejansko temperatura preden se vklopi ponovno ob 15 uri.
Ali morda razmišljam napačno ?
Sedaj sem nastavil gretje sanitarne vode ob 15:00 vsak dan na 45 stopinj. Trenutno funkcionira, ob višji porabi med vikendi pa bom po potrebi nastavil še ob 10:00.
Tudi napake A5-00 ni več.
A5-00 se lahko pojavi, ko spreminjate parametre (je TČ v obratovanju) - v log file se takrat vpiše A5-00.
Ko spreminjate parametre je najbolje začasno izklopiti ogrevanje in san.vodo.
V primerih, ko se A5-00 pogosteje pojavlja in gre zaradi tega TČ v safe mode (vklopi el.grelce) je potrebno na novo naložiti software in problem bo rešen.
Pri "težavah" s san.vodo (veliki porabniki) spremenite parameter:
monter - overview settings (8)
[8-02] Anti-recycling time iz 3 ure na 0 ali 0,5 ure
Reheat cca 44°C -brez urnikov, bi ti priporočal.
Ti bosta TČ in žena hvaležni, poraba pa bo manjša, kot dosedaj.[/quote]
Se pravi je bolje da nastavim temp na 44 stopinj, izklopim urnik in vklopim reheat ?
Na koliko je pa potem priporočljivo nastaviti reheat na -5 ali -10 stopnij razlike od 44 stopnij ?
Sam imam HT in pri tej se nastavlja parameter minimum vnovičnega ogrevanja B-00 na npr 38 ,
maximum vnovičnega ogrevanja B-01 pa na npr 45.
Pri LT menda lahko samo poveš koliko ljudi vas je ali nekaj podobnega, če se prav spomnim :oops:
-bo pa gotovo kdo drug, ki jo ima, znal konkretneje povedati.
Sem nastavil na 44 stopinj in na reheat -6 (parameter 6-08), pa da vidimo če vo sedaj ok.
A ostalo kot je na sliki je OK nastavljeno ? Imam pa Daikin LT 8kw.
Najbolj zanesljiv način za oceno dejanskega finančnega izkupička pri prodaji nepremičnine je natančen vnaprejšnji izračun vseh obveznih davkov, ki pri... Beri dalje »
Lumar s priznanji Best Buy Award, QUDAL in Customers’ Friend potrjuje tri vidike, ki postajajo pri odločitvi za gradnjo doma vse pomembnejši: vrednost... Beri dalje »
V soboto, 19. septembra 2026, vas v okviru dneva odprtih vrat med 10.00 in 14.00 uro vabimo na obisk in ogled pritlične tipske hiše, ki se nahaja v ok... Beri dalje »
Prijava uporabnika
Registracija novega uporabnika
Vaša registracija je bila uspešna.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti, da bo registracija potrjena.
Porabljeno geslo
Zahtevek za spremembo gesla uspešno poslan.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti za uspešno ponastavitev gesla.