PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Toplotna Črpalka 1.

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ciklus čega?
Cikel med dvema ogrevanjima.

Drugače so navodila spisana za povprečje. V kolikor si nepovprečen porabnik, ti osnovna nastavitev seveda ne bo ravno v pomoč, pač prilagodiš nastavitve potrebam.
Za primerjavo imam letno povprečje 5,01kwh na dan,toplotna rabi v obratuvanju približno 0,7kwh
Poiskal sem to temo katero sem odprl pred par meseci da tudi objasnim kako je bilo in kako se je končalo, če bo kdo kasneje to bral. TČ je bila preglasna in tudi preveč je porabila elektrike. Napaka je pa bila v postavitvi TČ. Namestili so mi jo samo 20cm od stene in ker zrak ni mogel pravilno krožiti pravzaprav se je hladen zrak odbijal od stene nazaj v TČ zato pa je bilo vse skupaj tako glasno in zato ko je grelo vodo je grelo zelo dolgo. Po reklamaciji katero sem naredil so mi TČ prestavili na predpisano mesto od stene tako kot piše v navodilih 1.5m najmanj od stene in so vse napake izginile. Tudi zvok se ni več širil po cevah in glasnost črpalke je postala popolnoma znosna. Ponoči si jo slišal le še če si res hotel slišati.
????
Kaj tebi TČ piha v steno?
Očitno. V te primeru je še 1,5m bolj na knap.
No, to pa še nisem slišal.....
Sem pogledal eno stran nazaj. Človek govori o STČ.
A, ok :-)
Citat:ZAENKRAT RAZEN TANJŠE DENARNICE NE NAJDEM NOBENEGA VZROKA DA BI REKEL PAMETNA NALOŽBA. Tako da bodoči kupci dvakrat premislite da ne boste naredili iste napake kot jaz
LP
p.s. pravzaprav razmišljam da bom navaden bojler kar nazaj vklopil ker je cena eletrike enaka bom pa vsaj imel ponoči mir
Torej je zapis preklican...po vseh prodanih, bi mu težko verjel; sploh ker vem iz lastne uporabe , da to ni res.
Problem je bolj : - ker že ''vsak vodovodar zna'' montirat ''vse'' TČ !
Sej povezave naredi, ne ve pa npr. za že omenjeni problem - odmiki, o natsvitvah mogoče še manj. Kdor ima dodane še grelce, lahko zaradi (ne)''znanja'' monterja greje več nanje, kot izkoristek TČ- čemur je namenjena.
Torej problem ni v TČjkah (STČ) temveč njih pravih montažah, kot nastavitvah, včasih bi monterju ali celo lastniku zadostovalo že prebrati navodila... Idea
Ob npr. običajno nekaj dražji STČ z vodenim zrakom je lahko skoro tik ob stenah- zgolj plac za vezave, ne pa 1.5m od sten , torej je lahko skoro na sredi ene kleti :roll: Tudi na strani kupcev je dobro informiranje.
Lp
P.s. zanimivo bi blo videt vodno vezavo iz sten, da je ni zaradi lažje vezave monter delal spredaj(mogoče se težko giba, mogoče ga moti ''streha orodja'') pa je pač prednji del črpalke obrnil proti steni, da je lažje delal, rekoč saj je vseeno, plačano je verjetno dobil
1 2
Iskanje po temi