PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja Fasada - material

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Odločamo se za izolacijo novogradnje. EPS beli ali Grafitni.
Ima kdo kakšne tehtne argumente proti grafitnemu EPS-u? Bral sem eno temo o neoprijemnosti lepila in odstopanju grafitnega EPSa pa se mi zdi da je bilo to bolj kot ne nesrečno naključje.

Menda nekateri fasaderji nad njim niso najbolj navdušeni... Pravijo da bi zase raje dali kakšen cm več belega...
Zakaj?
mi smo delali z grafitnim v samogradnji. pri lepljenju smo najprej vtrli lepilo natanko v stiropor, potem pa preko klasicno spuro lepila -> pac po ps-u.
sicer so mnenja glede sidranja deljena, vendar smo sli na trotlziher in kpl. sidrali.

vem pa tudi sam za dva-tri primere, ko je grafitnega odneslo s stene, kjer so prilepili na flike brez sider. ok, to so izjeme, da me ne bo spet kdo napizdil Smile

ps. mi je ostalo ene 30-40sider PSK260. dam za ene dva radlerja, ce komu pride prav Smile
a je kdo lepil grafitnega s pur peno (na montažno hišo)?
Podlaga je ravna in na splošno pur pena precej prime, vsaj za beli eps sem to preizkusil.
meni je fasader (20 cm belega) nujno priporočal sidra. a ker sem nekje na tem forumu prebral, da se preko sider prenašajo vibracije v steno - hišo pa imam dobrih 15 m proč od železnice in se že tako ali tako vse trese, kadar gre vlak mimo, res ne rabim še dodatnih vibracij v steni.
skratka, je rekel da ni problem, da bodo dali boljše lepilo, da tam lahko stiropor dol daš kvečjemu skupaj z opeko. tako da sidra odpadejo.
jaz bom sidral v vsakem primeru, ker za montažne hiše sidranje priporočajo tako rekoč vsi, zanima me pa katero lepilo naj uporabim za grafitni eps.
jaz lepim grafitnega v kombinaciji duocontact al nekaj takega in tkk pur peno. je pa res da lepim na zidake in ne na montažno hišo.
1 2
Iskanje po temi