PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Električni diesel agregati velikih moči

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
okram Napisal:
damo Napisal:Tudi pri nas gre črn dim, ko zalaufa 4MVA dvotaktni diesel.

ali si prepričan dvotaktni diesel?
Vem da so obstajali, ne vem če v tem primeru.
Mislim, da po nepotrebnem filozofiramo. Če je kaj narobe, je to z motorjem (nastavitve, okvara), za kar je treba poklicati pooblaščenega serviserja za motor.
ali si prepričan dvotaktni diesel?[/quote]
Vem da so obstajali, ne vem če v tem primeru.[/quote]

sem mislu da so izumrli, pa zgleda da še uspešno vozijo glede na podatke iz drugega foruma <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.nivaoffroadteam.com/forum/viewtopic.php?t=7238&sid=bf456cfeb784e120b2c68c62b547db51">http://www.nivaoffroadteam.com/forum/vi ... 62b547db51</a><!-- m -->
Hanzi Napisal:
okram Napisal:ali si prepričan dvotaktni diesel?
Vem da so obstajali, ne vem če v tem primeru.

Kako so obstajali, če pa se pri nas še vedno lepo vozijo po progi :wink:
Dvotaktni dizel že 40 let ruži v našem Holderju. Vžge iz prve, dimi pa ko ruski T-54.
Če se še prav spomnim, so veliki motorji (npr ladijski) dvotaktni.
Dvotaktnik v akciji :mrgreen:

[img]httpunichr("58")//img50unichr("46")imageshackunichr("46")us/img50/6338/1173tv9unichr("46")jpg[/img]
[url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")youtubeunichr("46")com/watch?v=q0Mc2cT7LAE[/url]
[url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")youtubeunichr("46")com/watch?v=zUZ422s9asc[/url]
Nekoliko ste zašli iz teme. Preveril pa sem, da gre za 4 takten motor. Vsem se zahvaljujem za konstruktivno debato s katero ste potrdili moja predvidevanja: skoraj gotovo gre ali za okvaro ali pa napačno nastavljen vžig. Če pa ima še kdo kašne zamisli ali drugačne izkušnje je pa tudi dobrodošlo, da jih na tem mestu objavi.
Mirator,
kar nekaj novih agregatov sem videl zalavfati zadnje čase,tudi MTU mašine,in vsi,prav vsi, pri vžigu pokadijo črn dim.Skoraj ne moreš verjet.Zakaj je tako ne vem,je pa res,da ob menjavi režima (obremenitve) pozneje,pri ogreti mašini ni ne duha ne sluha o dimu.Je pa res,da ti agregati delujejo na dolgi rok,zato ta dim,recimo, enkrat na dan le ni tako moteč.

LP Srečo
Če zakadi črno samo ob vžigu se ne pretirano sekirat, to je samo preveč bogata "mešanica" ob vžigu.
Če bi bil dim ob vžigu bel/siv to kaže na neizgoreno nafto, kar bi bil lahko vzrok v slabih grelnih svečkaj ali šobah. To je recimo bolj problematično, ampak dokler je to samo ob vžigu ni nekega hudega problema.

Če kadi med samim delovanjem, pod obremenitvijo, je bolj kritično.

Je pa vprašanje kako pametna je kontrola vbrizga takega agregata, dvomim da je na nivoju modernih dizlov v avtih, saj je razpon delovanja agregata v bistveno ožjem delovnem območju (praktično fiksni obrati), kot pa avto. Zato je verjetno tudi sama kontrola vbrizga bistveno bolj primitivna, posledično kak črn dim ob vžigu.
mirator Napisal:Nekoliko ste zašli iz teme. Preveril pa sem, da gre za 4 takten motor. Vsem se zahvaljujem za konstruktivno debato s katero ste potrdili moja predvidevanja: skoraj gotovo gre ali za okvaro ali pa napačno nastavljen vžig. Če pa ima še kdo kašne zamisli ali drugačne izkušnje je pa tudi dobrodošlo, da jih na tem mestu objavi.

ni si dal nobene slike, da vidimo za kakšn vbrizg gre

pri novejših sistemih se nič ne nastavlja, pri starejših pa se nastavlja predvbrizg,
vžig pa se zgodi pri diesel motorjih, ko se zaradi visoke temperature vžge zmes goriva
Nekaj je treba vedeti,
agregati velikih moči so ponavadi vgrajeni kot rezerva,če zmanjka elektrike.
So objekti (bolnice !) kateri morajo dobiti tok v nekaj sekundah,zato so agregati narejeni tako,da zanesljivo vžgejo.
Agregati stojijo celo leto,ponavadi se vžgejo le med letnim remontom elektro postrojenja,ali pa še to ne.Ko pa pride čas,da ga potrebujemo,MORA vžgati v dveh,treh sekundah,torej brez predgretja svečic ali kakšne druge pomoči.
Zato je črn dim ob zagonu razumljiv.

LP Srečo
Kar sprejemljiva razlaga. Ker je DEA mobilne izvedbe, je možno, da ni bil dobro rešen odvod izpušnih plinov. Vsekakor bom razvoj dogodkov z zanimanjem spremljal.
Za slike sem pa že razložil, zakaj jih nemorem prilagati.
Mobilni agregati velikih moči imajo odvod izpušnih plinov izpeljan tako,kot imajo tovornjaki,se pravi cev in lonec.Pravzaprav so tudi pogonski motorji vzeti iz tovornih vozil,do moči nekje 500 kVA.Če pogledamo tudi tovornjak kar dobro pokadi pri vžigu,pa ima na voljo dovolj časa za predgretje.
Kar se tiče večjih stabilnih agregatov imajo motorje,ki se vgrajujejo v jahte,tanke ,manjše ladje (MTU,Volvo...) .Ti agregati imajo pravzaprav dimnik s eno ali dvema komorama kjer se prvi črn dim malo porazgubi,vendar je še vedno bogato sajast.Če veš kje je izhod dimnika si zadevo lahko ogledaš,seveda ob najavljenem izklopu elektrike.Zagon 1500 kVA agregata v dveh sekundah po izklopu, naredi kar globok vtis na nekoga,ki ga zanimajo te stvari.

LP Srečo
ssecnik Napisal:Nekaj je treba vedeti,
agregati velikih moči so ponavadi vgrajeni kot rezerva,če zmanjka elektrike.
So objekti (bolnice !) kateri morajo dobiti tok v nekaj sekundah,zato so agregati narejeni tako,da zanesljivo vžgejo.
Agregati stojijo celo leto,ponavadi se vžgejo le med letnim remontom elektro postrojenja,ali pa še to ne.Ko pa pride čas,da ga potrebujemo,MORA vžgati v dveh,treh sekundah,torej brez predgretja svečic ali kakšne druge pomoči.
Zato je črn dim ob zagonu razumljiv.

LP Srečo

pa takrat morajo vžgati že s polno močjo
1 2 3
Iskanje po temi