Objave: 8660
Teme: 6
Ocena:
9
Praksa kaže (vsaj pri meni), da to ni tako hud problem.
Material pod tlakom (beton, gramoz, zemljina) nima tako nizke temperature kot neizolirana fasada. Zato je verjetno toplotni tok precej manjši in so zadovoljivi rezultati tudi z minimalno izolacijo.
Sklepam tudi, da vsaj delček te toplote ki prehaja v "podzemlje" ni v celoti izgubljen, saj ta material potem , ko je ogrevanje izklopljeno oddaja toploto , ki je akumulirana tudi navzgor.
Seveda je pa najbolje kar se da dobro izolirati....
Objave: 14
Ocena:
0
Homer: ja, bolj kot razmišljam, bolj se strinjam s tem kar si napisal. Odločitev je že padla. V vseh treh etažah bo talno ogrevanje v kombinaciji s toplotno črpalko. Katero pa še izbiram.
Imam ponudbi od Termotehnike in Atlasa. Obe tam nekje za 10k EUR, kar se mi zdi totalno preveč.
Gledal sem še DAIKIN ALTHERMA LT, TOSHIBA ESTIA in pa MITSUBISHI ECODAN. Prepričan sem da bom nabavil eno od teh treh in pravkar pridobivam ponudbe.
Objave: 5058
Teme: 8
Ocena:
3
Si bom izposodil to temo.
Imam neogrevan prostor v mansardi s pripeljanimi cevmi. Tlak je 12 cm (6 izolacije + 6 estriha). Nad estrihom imam nek tekstil, ki ga mislim zamenjat.
1. Najbolj enostavno in poceni bi mi bilo postaviti in priključiti radiator
2. Malo dražja varianta je ventilkonvektor
3. Vprašanje pa je, ali lahko na nek način "izdolbem" v estrih kanale, v katere položim pex cevi in jih potopim s cementim lepilom (za ploščice). Ne bi rad izgubil višine. Ali je že kdo to delal? Morda to naredim še v preostalih prostorih, kjer imam radiatorje.
Objave: 8660
Ocena:
9
Verjetno lahko s kakšno "fleksarco" za rezanje kanalov zrežeš te kanale ....., ampak glede na to kako bi estrih bil "sesekljan" ne vem kaj bi sploh od njega ostalo in če ne bi vse skupaj razpadlo.
Jaz nebi!
Objave: 13279
Teme: 13
Ocena:
-503
Misija nemogoče

Vrži ven celoten estrih, položi talno in napravi novega... ali pa pozabi vse skupaj
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Objave: 422
Teme: 7
Ocena:
0
Verjetno tega pri nas nima nihče:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://de.rotex-heating.com/produkte/fussbodenheizung/modernisierung/rotex-cut-systeme.html">http://de.rotex-heating.com/produkte/fu ... steme.html</a><!-- m -->
Kaj pa uporaba 10mm cevi in npr. sistema Actifloor?
Objave: 5448
Teme: 33
Ocena:
0
zakaj vas je vseh strah razbijanje estrihov ipd.? seveda praši, a rezanje bo pravtako. in kakor je bilo povedano, kakšna opora bo tako po domače nasekljan estrih, kaj bo z armaturo oz mikroarmaturo ipd?
noter ali radiatorje (daleč najbolj enostavna rešitev), ali pa ven vrečt estrih, pa zalit vse tako kot treba. vse drugo je nepotrebno kompliciranje, ki lahko na koncu prinese dosti več sitnosti, kot koristi.
Objave: 5058
Teme: 8
Ocena:
3
Seveda, imaš po svoje prav.
Objave: 11281
Teme: 92
Ocena:
5
Tudi meni ni jasno kaj je tak problem vržt ven estrih? en dan dela, pa je stvar pripravljena za delat na novo - tako kot je treba, pa izogneš se nebroj komplikacijam in približkom.
Objave: 5764
Teme: 1
Ocena:
32
Sam imam namen zamenjat ploščice pred vhodom v hišo z 2 cm debelim granitom, kar pomeni, da bi moral znižat višino estriha. Namen sanacije je tudi, da se napravi naklon od hiše stran.Mislim, da bom imel z odstranitvijo starega estriha in ponovnim vlitjem novega bistveno manj dela.
Objave: 191
Teme: 26
Ocena:
0
ima kdo izkušnje, pozna koga, ki ima Actifloor? kako se obnese v primerjavi z klasničnim talnim gretjem?
Objave: 1077
Teme: 15
Ocena:
0
Naj malo obudim temo.
Ali kdo ve, kakšna je približno cena za Actifloor sistemske plošče, za talno gretje? Actifloor bi položil na OSB plošče, čez pa dal laminat.
Ima kdo izkušnje z polaganjem? Se gor na OSB gor kar privijači, ali je treba s čim zalepiti?
Objave: 305
Teme: 2
Ocena:
0
Zdravo, malo si moram sposoditi temo.
ker sem v hiši v prizidku odstranil tlake z namenom da bi položil cevi za talno ogrevanje sem sedaj naletel na malo težavo. Sama višina novega tlaka bi morala biti idealno 8,5cm. Iz tega razloga odpadejo sistemske plošče. Zato sem študiral, da bi dal spdaj EPS ali pa XPS vendar ne vem kaj je boljše, ali kaj tretjega kar nebi bilo debelejše kot 2cm. Ali ima kdo izkušnje s tem?
Ahamm, moram tudi omeniti, da bom na betonsko ploščo privaril tudi lepenko za vsak slučaj.
za vsak odgovor se že vnaprej zahvaljujem.
Objave: 1048
Teme: 9
Ocena:
0
Sistematske plošče z izolacijo 3 do 4cm in ostalo so tlaki.