PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Uplinjevalni kotel

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kaj pa je najceneje ?
Hmm z doma predelanimi UPS-i s podaljšano avtnomijo delovanja so lahko tudi težave. Jaz vidim pri uporabi na sliki prikazane rešitve naslednje omejitve:
1. UPS nima dovolj zmogljivega polnilca, da bi nam napolnil baterijo (verjetno deluje z nekaj deset mliamperov polnilnega toka) Akumulatorju se življenska doba skrajšuje, če je napolnjen pod 80% svoje kapacitete.
2. Po sliki sodeč je uporabljen klasičen kislinski akumulator namenjena zagonu avtomobila? takšne baterije za UPS niso primerne iz dveh razlogov. Prvič v kolikor akumulator popolnoma izpraznimo ga "delno" poškodujemo in mu s tem skrajšamo življensko dobo (vsi dobro vemo, da v avtu lahko pozabimo vključene luči do 3-5x potem moramo po nov akumulator). Drugič takšne baterije so namenjene za zunanjo uporabo. Zaprti notranji prostori niso primerni, kjer se ob polnjenju iz njih izločajo eksplozivni plini, ki lahko v skrajnih primerih sprožijo tudi eksplozijo. Polek tega so hlapi ki nastajajo ob polnjenju tudi zelo škodljivi za človeška dihala.
3. Mali UPS lahko s tovarniško vgrajeno baterijo (od 7Ah do 9Ah) deluje pri polni obremenitvi največ 10 minut in se pri tem komponente segrejejo preko 60 stopinj celzija. Pri 10x večji bateriji pa se lahko UPS začne topiti ali pride celo do samovžiga.

Povsem jasno je, da je ni zavarovalnice, ki bi vam povrnila škodo v kolikor se ugotovi, da je bil vzrok požara "doma predelan" neatestiran sistem napajanja. Iz tega razloga imajo vsi novi proizvodi oznako oz. certifikat CE, ki uporabniku jamči da so varni za uporabo.
mojUPS Napisal:Povsem jasno je, da je ni zavarovalnice, ki bi vam povrnila škodo v kolikor se ugotovi, da je bil vzrok požara "doma predelan" neatestiran sistem napajanja. Iz tega razloga imajo vsi novi proizvodi oznako oz. certifikat CE, ki uporabniku jamči da so varni za uporabo.
Dobra!!!
Jih ni čez teorije zarot in strašenje ljudi!
Da nebi slučajno kdo sam kaj naredil in kaj prišparal!
Posluš'te mojstre in odprite denarnice!
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
@mojUPS
1. Zato pa je zraven Boschev polnilec akumulatorjev (če si zgrešil na sliki), z dodatno vgrajenim V/A metrom. Vprašanje za tebe: a je stalno priklopljen na akumulator ali ni :?:

2. Akumulator (rabljen iz kamp prikolice Bosch Silver, 100% free mantinence) je v sistemu testiran 12 ur na 75W obremenitvi (stoječi sobni ventilator). Po 10ih urah je bil U še zmeraj 12,2V.
Namen uporabe iz slike ki jo 'strokovno' komentiraš je nemoteno končanje ciklusa kurjenja ene polnitve uplinjevalnega kroga v primeru izpada el. energije, ki povprečno traja 4-6 ur, z obremenitvijo 140-180W, odvisno na kateri hitrosti je v določeni fazi gorenja ventilator kotla. Ker ponavadi zakurim pozno popoldan ali zvečer (takrat ponavadi Elektra nič ne dela na vodih) se v praksi se to zgodi mogoče enkrat na leto ali pa sploh ne, pa še to verjetno za krajši čas od max. časovnega ciklusa gorenja.
da bi se akumulator totalno izpraznil ni šans.
Še eno vprašanje za tebe: kdaj pa je avtomobilski akumulator totalno prazen? :?:

Ti imaš v avtomobilu akumulator požarnovarno in antiekskplozivno verjetno na strehi (ker je akumulator za zunanjo uporabo) in ne zraven motorja v stisnjenem prostoru pod vročo haubo (AtexEx cona).
Bom ga tudi jaz v kratkem premestl na streho, ker se mi da zaznavam v avtomobilski kabini vonj po škodljivih hlapih ob polnjenju avkumulatorja med vožnjo 8)

3. Polnilni tok se lahko poveča (možen vzrok požara na UPS sistemih) zaradi prestarega & defektnega original (tamalega ) UPS akumulatorja.

Bi še kaj, pa se mi ne da.
Isto stvar obdelujejo tudi tu:
[url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")podsvojostrehounichr("46")net/forum/viewtopicunichr("46")php?f=7&t=56124[/url]

@taubi: a imaš to navaden (avtomobilski) ali cikličen akumulator?

Sam sem tudi gledal da bi si kupil rabljen UPS in priklopil zraven akumulator. Pogoj je le da ima čist sinus.

Potem se našel tole:

[url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")akumulatorunichr("46")si/izdelek/ST%2087%200480/pomozno-napajanje-300w[/url]

Kaj pravite?
1 2
Iskanje po temi