PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Čistila za odstranjevanje sajastih oblog iz peči,kotlov

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
čuj nevem, ti pa lahko pošlem sliko vrečke
đozo
sedaj pa ti meni povej koliko peletk daš na tvojo peč da imaš čisto.
Jaz sem dal 12kom na žerjavico na koncu kurjenja in to že tri večere, pa nič.
Hvala za odgovor.
Imam isto te peletke (pakiranje 0,5kg) kupljeno pri "za topel dom" cena 15€ pred 1 mesecem.
Po navodilih se vržejo 4 peletki na vsako kurjeje (0,5kg) zadošča za 2toni drv.

Uporabljam 1 mesec. Vse skupaj zgleda en velik placebo efekt. Zaradi uporabe teh peletk ni nič manj saj, drva zgorijo enako, ni nobenih razlik.
Čiščenje peči pa zaradi tega ne bo nič drugačno/težje/lažje kot prejšnje leto.

Lahko tudi slikam, kako zgleda peč po eno mesečni uporabi teh peletov. Od drv se kuri izključno smreka (vmes se je skurilo še 100kg briketov).
...če kuriš smreko in to rahlo fajhtno....za takšen primer pa nič ne piše :wink:

...hja fantje,če ste prebrali navodila,čiračara na močno zapacani pečki,ne prime totalno,kajti kataliza pobira tisto kar doseže,se pravi da ne penetrira,ampak kemično spreminja samo tisto plast katero si prejšni večer"odkril- odhoblal ali pa če se je samo uspelo losat in se pokaže nov sloj
..uporaba(izrecno piše) mora bit permanentna,da se efekt doseže

...veš,pri izrecnem drvnem kurjenju ne boš prišel do"laka...tega dosežeš samo,da po tretmaju, nekaj dni izrecno nažigaš brezdimnega peletnika

...pri drveh...je tako,da morajo bit suha...pa brez smole.....rusex bo ti samo tanjšal obloge...koliko bo pač zmogel ob tvojem kurivu
Smola iz lesa bora ali smreke nima nobene veze z katranom -smolo ki se ti nabira v peči zaradi slabega izgorevanja Confusedhock:
Še en peletni nateg
...hja ....potem pa verjetno kuriš....asfalt Big Grin

ps
veš...peletaši radi nategujemo...bolj z očmi...kje pri šanku Big Grin
Evo slikica, prevajalca pa si moreš sam poiskat Tongue
[img]httpunichr("58")//iunichr("46")imgurunichr("46")com/dW0qPywlunichr("46")jpg[/img]
đozo Napisal:...če kuriš smreko in to rahlo fajhtno....za takšen primer pa nič ne piše :wink:

...hja fantje,če ste prebrali navodila,čiračara na močno zapacani pečki,ne prime totalno,kajti kataliza pobira tisto kar doseže,se pravi da ne penetrira,ampak kemično spreminja samo tisto plast katero si prejšni večer"odkril- odhoblal ali pa če se je samo uspelo losat in se pokaže nov sloj
..uporaba(izrecno piše) mora bit permanentna,da se efekt doseže

...veš,pri izrecnem drvnem kurjenju ne boš prišel do"laka...tega dosežeš samo,da po tretmaju, nekaj dni izrecno nažigaš brezdimnega peletnika

...pri drveh...je tako,da morajo bit suha...pa brez smole.....rusex bo ti samo tanjšal obloge...koliko bo pač zmogel ob tvojem kurivu

Đozo, zato sem pa rekel da smetiš.

lp
@ Anubis
Kje pa to kupiš?
Pa da še to sprobamo pa da vidimo. Big Grin
Hvala.
Ma nevem.. Sodelavec mi je prinesel, on pa je tudi dobil od nekoga..
Vem samo toliko, da je bilo kupljeno na madžarskem, stane pa nekje 3€ na vrečo..

Zadeva je v fazi testiranja pri meni, bom pa poročal kako se bo obneslo (glede na to da imam peč posvinjano da glava boli) =)
okvals
..vse bolj se mi dozdeva...da imaš samo taborniške izkušnje
ps
..a morda pri saubermaherju"pobiraš,da tako dobro moje smeti"prebiraš Big Grin
anubis
..jaz dodam kakšno "tabletko tudi skozi kukalo,ko gorilec žge
....v mirovanju in če imam pelet način,pa nasujem na kovinsko blendo na zadnji steni drvnega kaslja
...meni grebljica,že prijetno"po plehu škripa,oziroma po vseh tistih ocvirkih,ki so ostali od varjenja kotla
Dobra ideja, z tisto blendo.. jaz sem ta prašek nasul kar na dno v spodnji komori..
Lahko pa poročam toliko, ga je sprobal tudi moj svak, ki nažiga le drva, pa pravi da se pozna uporaba, in da je peč res malo bolj čista.

Bomo vidli no, me res firbec mantra..
No sem tole nekako rešil sedaj to zadevo s katranon. Peč rabi kisik, kisik in še kisik.
Kako pa dovesti kisik na gorenje in izgorevanje je pa dolga pot. Sedaj pa mi je uspelo.
No vsaj na moji peči. Gnala pa me je trda volja in nekaj spretnosti in preiskusa. Materiala porabil za eno peč. Big Grin Big Grin
Samo pazi, ne pretiravaj s svojim kisikom.

To lahko pomeni da je peč na videz oz. je svetlo siva, poraba energenta se pa lahko dvigne.

Opazuj za koliko in v kakšnem času se dviguje temp. v peči glede na prejšne parametre (v kolikor maš podatke).
Pa upam da je bila peč predhodno očiščena tako kot je treba (brez kemije).
1 2 3
Iskanje po temi