PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Avtomatski odzračevalni ventil

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ja,drži.!

LP Srečo
Če sem prav prebral, je debata o odzračevalnih lončkih. O prihrankih gre debata v temah o TČ in IR panelih!

lp K.
Z odzračevalnim avtomatskim ventilim na radiatorjih,prihraniš tudi do 20% kapiš?? Kje si ti našel lončke? Avtor teme je spraševal za avtomatske odzračevalne ventile na radiatorjih.lp.
Ej,Kaj pa če se malo zaj....,ti pa tko resno. :mrgreen:
ja sam res on se že zaje. z mesarjem,da ventile prodaja :lol:
Ja seštevanje prihrankov je tudi ena bolj resnih! :lol:
(dec. '13)
če montiram odzračevalni lonček pred pumpo, ali lahko vleče zrak v napeljavo ?
Ali pa bi se to zgodilo samo v primeru, ko bi imel vodo sicer v sistemu, a tlak bolj kot ne na nuli ?
Tourer Napisal:Pa ti jaz odgovorim bolj direktno in brez ovinkarjenja.Sam sem namestil tele <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.zumer.si/odzracnik.php">http://www.zumer.si/odzracnik.php</a><!-- m -->

Meni so po parih letih crknili. Avtomatika ne dela več Sad
Je kakšna rešitev s čiščenjem, ali samo menjava?
Pri Žumru nabavi samo nove "papirčke". Meni ta visoka tehnologija dela že na leta brez problemov.
meni že novi ne delujejo. zmontiral pred 1 mesecem, stanje isto, spet zrak v radijatorju. moram odzračiti ročno, razlika je le, da je to sedaj s tem narebričenim vijakom brez orodja ...
Žumrovi odzračevalci delujejo tako, da se papirček osuši in spusti ven zrak. Po moje je problem, da ti nekje noter prihaja večja količina zraka, ki je Žumrov sistem ne prebavi dovolj hitro. Torej namontiraj klasične odzračevalne lončke in poišči, kje se ti v sistem vtihotaplja zrak.
mislim, da ni problem zrak, ampak da nastaja plin. v napeljavi so členi iz bakra (komplet cevovodi) in členi iz jeklene pločevine (kotel, toplotni hranilnik). povsod na stikih med bakrom in jeklom so sicer prehodni kosi iz medenine, ki naj bi preprečili prekomerno tvorbo plinov, a ne pomaga. klasični odzračevalni lonček je na vrhu hranilnika.
Pa še peč ma 110 % izkoristek, se pravi da jo zakuriš, ko jo pa spucaš moraš pa iz pepela še kakšne evre pobrat. Samo nakladanje o 20% prihranku pri ogrevenju zaradi teh ventilov. Trgovc bo čist vse napisu na produkt, ki ga prodaja, samo da kupca nategne.
.
Lahko pa spustim teh par litrov vode ven iz sistema, mi je lažje kot da zapiram pa odpiram na ventilih (10 radiatorjev).

Izgubim nekaj vode več in energije ane?

Še nekaj: ali je potrebno pri filanju vode in odzračevanju odpreti vse termostatske ventile ali so lahko nekateri npr. na 2, ker pač imam v določenih sobah nižjo temp.?
1 2 3
Iskanje po temi