PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Kupil bom parcelo

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Če bi zidal šele čez 5 let, potem jaz ne bi kupoval danes ničesar.
V petih letih se lahko marsikaj spremeni... in da bi zaradi tega dal danes vse svoje prihranke? Ne vem no, meni se to ne zdi ravno smiselno.
Je pa seveda tvoja denarnica ;-)
Časi se spremninjajo. 100% kreditov ni več, dobrih plač čedalje manj, stroški življenja vse večji... Nek "delavec" na minimalni plači je včasih še kaj lahko zidal. Zdaj... Če nič drugega, za papirje boš dal še 1x toliko kot za parcelo. Brez da sam karkoli lahko "delaš".

Koliko ti na mesec ostane sam veš, koliko mesecev da prideš do 100.000 EUR pa tudi...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Eh, sem mislila, da govorimo o 20, 30 jurjih.
Če govorimo o znesku za nakup parcele, si prav mislila. No, nekaj malega je treba še dodati zraven...
Ni pa to 100.000€, ki jih je omenjal firefly, ampak on je s tem mislil na znesek, ki ga potrebuješ, da hišo vsaj do nekje sezidaš.
boris Napisal:Ja, sem se pozanimal. OPN je sprejet in ta parcela je zazidljiva. Je pa to del večje njive (razparcelacija še sledi), ki leži ob cesti in ob tej cesti naprej do konca vasi so vse parcele, oz. deli njiv postali zazidljivi.

Preveri pred vplačilom are še podrobnejšo namensko rabo zemljišča.
Ker vsako zazidljivo zemljišče ni namenjeno stanovanjski gradnji.

In je območje namenjeno stanovanjski gradnji, še, kakšni so prostorski in oblikovni pogoji za postavitev objekta (odmiki, velikost in oblika objekta ...).
Citat:In je območje namenjeno stanovanjski gradnji, še, kakšni so prostorski in oblikovni pogoji za postavitev objekta (odmiki, velikost in oblika objekta ...).

kako pa to preveriš?
lok. info.
opp.
Razmišljaš v pravo smer. Se mi zdi. Predvsem pozitivno.
:evil: Davki, so bli, so in bodo.
:wink: Tistega, kar boš sam pridelal na 2jurjih zemlje ti ne bo mogel nihče "pojesti" - no vsaj vsega ne.
To je recept - ki ga zadnje čase propagirajo vsi, pa ne vedo kako bi ga izpeljali. Z pametnimi telefoni, tablicami in lap-topi - Confusedhock: ne moreš krompirja saditi in paradajza flancat. Ga sicer lahko poceni iz kitajske uvoziš, ampak ............ to ni to.
V glavnem - lahko se boš šel 150% samooskrbo.

Glede objekta pa, kaj in koliko dejansko potrebuješ? Se mi zdi, da ne prav dosti, tako da tudi strošek gradnje ne bi smel biti prevelik. Če sta dva, je 50-60m2 bivalnih prostorov več kot dovolj, vse ostalo pa so "lope in kujavniki", za vse okoli hiše in hobije.

Veliko užitkov pri uresničitvi tvojih "sanj".
No, da se javim in malo obudim temo: ara je plačana, preostali znesek pa bo poravnan v dveh delih.
1. del: bo ob podpisu pogodbe (nekje 70% kupnine)
2. del: bo pa zaradi moje "nelikvidnosti" (sredstva imam na nekih varčevalnih računih/depozitih, ki jih ne morem kar takoj zapreti) do celote plačan v roku parih mesecev.
Sedaj pa vprašanje:na pogodbi bo določena cena in pa plačilni pogoji, na ZK bom vpisan kot prvi v vrsti za vknjižbo lastninske pravice, kar se bo tudi zgodilo , ko bom poravnal vse obveznosti do prodajalca. Ali je mogoč naslednji bizaren scenarij: prodajalec medtem umre, dediči pa zahtevajo razveljavitev pogodbe oziroma višjo kupnino?
Kaj pa notar pravi?
Saj ste sklenili notarski zapis, ali ste po domače nekaj podpisali?

Glede teh vrstnih redov nimam izkušenj, sedaj je ZK v elektronski obliki.

Če niste delali z notarjem, potem bi jaz predlagal nekaj drugega: s prodajalcem skleneš kreditno pogodbo v višini zneska, ki mu ga še dolguješ. Kot zavarovanje kredita je potem hipoteka na to zemljišče v višini kredita.
Pazi pa, da bo kreditna pogodba vsebovala tudi izbrisno pobotnico (brezpogojno), ki ti jo bo izročil ob plačilu preostanka kupnine.

Mogoče komplicirano, ampak s tem se ti takoj vpišeš v ZK in postaneš lastnik.
Prodajalec pa je tudi zavarovan s hipoteko....

Je pa pri teh odloženih plačilih vedno lahko kakšen problem. Zato jaz svetujem - naj pove notar in naj spiše ustrezno listino, ki bo zavarovala oba.
1 2
Iskanje po temi