Objave: 164
Teme: 14
Ocena:
0
Zanima me par detajlov. Hiša je na enem delu malenkost vkopana v zemljo - do enega metra. Vkopani del vem, da mora biti obdelan z XPS. Od tu dalje pa ne vem:
- Kje se mora fasada (vidni del - cokel) praviloma zaključiti na spodnjem delu? Na nivoju terena ali pod nivojem terena (koliko)?
- Kaj jo zaključuje - U profil, kakšna posebna tesnila - verjetno ni EPS ali "stirocokel" kar na voljo žuželkam?
- Kako se izvede stik XPS vkopanega dela in fasade (cokla) nad nivojem terena?
- Kaj se izvede prej - izolacijo vkopanega dela ali cokel - fasado nad terenom? Ali je celo vseeno?
Objave: 395
Teme: 6
Ocena:
0
Tako vertikalo kot horizontalo lahko z vaservago lepo uravna - ni noben problem, lahko si pomaga tudi z vrvico od enega do drugega vogala. Važno je da mu ne striže na vogalih če gledaš vertikalo tudi iz strani da nekako ujame celotno zgodbo.
Objave: 1008
Teme: 43
Ocena:
0
mislil sem jo delati sam, načeloma nimam 2 levih rok, ampak me skrbi da po nesrečnem naključju nebi zgoraj šlo za ,,10 cm ven iz vertikale,,...
Nagibam se da bi lepil s PUR peno
Ima kdo kakšen tehten razlog da bi PUR odsvetoval? Bo polzelo preden se utrdi in povzročalo težave da ne bom mogel pritisnit in poravnat? Upam samo da mi ne bo treba držat 15 minut vsake plošče da se PUR utrdi.
Sidral bom.
Ocena:
0
je z lepilom lažje, ali je zoprno mazat?
Objave: 22
Teme: 0
Ocena:
0
Pozdravljeni,
Zanima me ali mi lahko nekdo svetuje in sicer.. Z punco živiva v 30 let stari hiši spodaj garaže kurilnica srednji prostor v katerem živima in še neobdelana mansarja...Hišo sva že delno obnovila okna podne ogrevanje na pelete.. Sedaj pa ostala še fasada in streha ter del dranaže.. Pojavile so se nama na določenih mestih pike na stenah kar predvidevam da je plesen.. Verjetno nekaj kriva tudi sama ker sva v zadnjem času dopoldneve imela odprta okna in sva verjetno še sama dosti pripomogla k temu.. To se da sanirati.. Drug problem pa je da je hiša obdana z 7,5cm debelim siporeksom pritjenim z bakrenimi žicami vmes pa je cca 3cm prostora.. Predvidevam da so kljub temu toplotni mostovi in imava namen še dodati 10 cm stiroporja.. Ali mislite da da bi mogla ta siporeks odstraniti ali stiropor na to in dovolj dolga sidra v zid?
Prilagam sliko za lažjo predstavo od cokla navzgor je siporeks
[url=httpunichr("58")//wwwunichr("46")Slikomatunichr("46")com/slika/5767186unichr("46")htm][img]httpunichr("58")//www4unichr("46")slikomatunichr("46")com/13/1119/ti8-Brez-nunichr("46")jpg[/img][/url]
Ocena:
0
jaz bi ustrezno sidral stiropor, nič nebi dol pulil, ker je strošek, pa še izolacijo se odstrani če potrgaš dol. Spodaj pri coklu naredite nek podstavek, gor EPS in sidra.
Objave: 22
Teme: 0
Ocena:
0
Hvala za odgovor tle kjer je sedaj cokel oziroma kulirplast tko ni siporeksa je od tistega zoba naprej gor.. Zob je pa zabetoniran pa potem naprej siporeks.. Sem tudi sam si mislil, da najbolje pravilno sidrat.. Edino upam da nebo tist vmesen prazen prostor ( 3cm) nebo delal težav
Objave: 12051
Teme: 16
Ocena:
27
In zice bodo kako dolgo se drzale vse skup? Ali se bodo podale ob sidranje? Cez cas mogoce? Jst pa bi potrgal.dol in dal 20 cm stieoporja. 7cm siporexa je tolk.izolativno da. ... Ti ne rabi biti zal.da.ga.dol snames...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Objave: 395
Teme: 6
Ocena:
0
Firefly dobro povedal - vprašanje kako dolgo bodo te žice držale svar vkup. Bolje potrgat dol in narediti kot treba, tale luft vmes ne prinese kaj dobrega.