PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri TČ zrak/voda Toshiba ali Daikin

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Omenjena Daikin TČ ima notranjo enoto all-in one - bojler, obtočna črpalka, raztezna posoda so v eni škatli, ki je pravzaprav kurilnica v malem.
Tako da so zneski montaže nad 500 € že na meji dobrega okusa, če le ni montaža zunanje enote pretirano zahtevna.
Vzamimo klasično kurilnico s TČ in ločenim bojlerjem... Ni šans, da razen, če kakšno stvar dobiš ali ukradeš, daš za material (kvaliteten in toliko kot ga mora po pravilih stroke bit) pod 900€.
Kot sem že zgoraj napisal, se pa da to isto kurilnico izvedit z materialom in delom vret za 500€. Kako pa takšna kurilnica izgleda se pa tako ve :? :?
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Ja kolikor jaz razumem iz teh cen je

Montaža toplotne črpalke 412,80€
Dodatni metri montaže (5m – skupno 10m) 140,05€
Povezava toplotne črpalke na ogrevalni sistem 550,00€

kar znese skupaj z 8.5% DDV 1200€.

Tu notri je:
- delo
- 10 m cevi za povezavo notranje in zunanje enote
- nosilci za zunanjo enoto, ki bo na fasadi
- ventili

Zdaj ne vem koliko je od tega material, samo za moje pojme zaslužita 2 monterja v 1 dnevu 600€. Pa naj kdo reče da to ni dober posel ?

lpJ
pa naj še reče kdo, da je Tč draga stvar napram pečem:
dobrih 5k z vso regulacijo, z velikim bojlerjem -vse na ključ z ddv.
Kolega je pred 3 leti zamenjava stare oljne peči za sodobno stala 12k (nisem videl v živo in ne vem, kaj vse so mu delalali)
Poročaj, kako so ti v enem dnevu zmontirali celotno kurilnico. Močno dvomim v to. Se mi zdi, da ti bodo material za montažo nadknadno zaračunali, ker 600 eurov je približno fiksna cena hidravlične povezave črpalke, tako kot 180 za radiator. Pa vsak reče, da je za tri dni dela.
GalloLight Napisal:Omenjena Daikin TČ ima notranjo enoto all-in one - bojler, obtočna črpalka, raztezna posoda so v eni škatli, ki je pravzaprav kurilnica v malem.
Tako da so zneski montaže nad 500 € že na meji dobrega okusa, če le ni montaža zunanje enote pretirano zahtevna.
točno tko,ne rabiš znanosti odkrivat
500€ je lahko ampak samo ob pogoju popolnoma enostavne montaže:
- priklop dvižnega in povratnega voda brez nekih dodatnih fitingov
- plinska povezava zgolj nekaj metrov
- elektrika po najenostavneši varianti (varovalka in konec)

Takoj ko gre za predelavo stare kurilnice, se zadeve zakomplicirajo in stroški krepko naraščajo. Če želiš, da so zadeve izvedene tako kot je treba in da je kurilnica estetsko narejena, si že do malice pokuril jurja.
Pri meni je zelo enostavno.
Kjer je obstoječa plinska peč bodo vse odrezali ter na isto mesto dali celotno notranjo enoto (hidro + bojler skupaj) prikopili na že pripravljeno 3-fazno vtičnico in jo povezali z zunanjo enoto, ki bo na fasadi 10m daleč.
Luknja v zidu je že narejena, ker je trenutno dimnik ven na fasado in bo šlo skozi isto lukno po ostranitvi dimnika.
Tako da za moje pojme dokaj enostavno vse skupaj.
telmos Napisal:Če ti je ona enota bolj všeč jo hitro vzemi, ker se po par dnevih podraži. .

Telmos a to je res da se naj bi s 15.4. podražilo ?
Velja to na splošno za vse TČ ali samo Daikin ? Malo čudno se mi zdi da bi kar na lepem podražili vse skupaj, čemu ?
Daikin se bo sigurno
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
A so črpalke Rotex po kvaliteti primerljive z omenjenima?
Rotex je Daikin.
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
v drugi embalaži
jakadujc Napisal:Se oproščam, napaka pri tipkanju.
Končna cena za vse je 6.550,00 € (z vključenim 8.5% DDV).
Na to pride še subvencija ekosklada -1000€, tako da me pride toplotna na koncu 5.550,00€

No za podobno stvar sem dobil ponudbo 8000 € z DDV. Zraven je monter dodal se:
Spirotech mb3 magnetni ciklonski filter
Spirotech spirovent rv2 odzracevalec mehurčkov
Mehcanje vode minidue
Aquasil sredstvo za mehčanke vode

Glede na to, da smo v Lj ni subvencije Ekosklada. Potem ne vidim smiselnost nakupa ob sedanji porabi plina cca 2000 m3 oz. 1400€.
Samo je vprašanje, kako dolgo boš plin še imel. Če bodo Rusi zaprli pipico...
1 2 3 4 5
Iskanje po temi