bohinc Napisal:Evo poročanje prvih vtisov.....še prej pa: nisem prodajalec, niti nimam namena komu povečat prodaje....
Kot mali otrok z novo igračko, pa še 'praznujem'- smo kolektivno 'frej', mam 'cajt'....
No poročam dalje po poti, ki je bla 'vabilo' na sedež firme in vidim učinke kolektivnega dopusta- reorganizacija , po načinu 'vzemi ali pusti' (če hočeš,če nočeš...do ponedeljka moramo vedet). In zadnji čas da bi to začeli spoznavat v javnih službah, ki se 'futrajo' na račun gospodarstva...
SloCop Napisal:Avtorju teme pa priporočam da si raje kupi sušilni stroj, kot da sam sebi dela težave in jih rešuje z razvlaževalcem.
Upam da ni blo to namenjeno meni..., ker lahko rečem le pojdi brat vse moje zapise, lepo počasi...in mogoče ugotoviš samo, da smo več ali manj zvedeli več iz tvojega o rastlinah..., nisem pa avtor teme...,niti on nima take težave....Sami sušilec mamo..., ne boš verjel z TČ, ampak a se mogoč mi lohk tuširamo in sušimo v sušilcu... :?:
Mojsa Napisal:midva imava v teh dneh v dnevni sobi združeni z kuhinjo tudi nekje 50-58%, ko prezračim pade na 45-50% Je to torej ok? Okna so zjutraj ob mrzlih nočeh vseeno mokra ob robovih, ker je zunaj slaba izolacija. temperatura pa se giblje od 17 ponoči do 22 največ podnevi, večinoma pa nekje 19-20 stopinj.
Naj me kdo popravi če se motim taka vlaga kot jo navaja Mojsa, je v mejah normale za bivanjske prostore..., kar se tiče oken in kondenza je blo tud nekaj nazaj:
bohinc Napisal:Sam sem že nekje pisal tudi o zračenju- redno in 'orenk'; na kip je izguba časa in denarja..., po drugi strani pa način ogrevanja- drastično nižanje nočnih temperatur lepo pripomore k še večjim težavam....
In firbec kot sem, včeraj žena kuha kosilo (hotela 'dobro' napo za kuhinjo, ki jo potem skoro ni uporabljala...dokler nisem :evil: , pol pa zakaj nam tolk po oknih teče :roll:, :x :evil:..., no pol je blo že bolš), no in ob napi prižgem istočasno igračko, po cca 4-5 urah se spomnim nanjo in v njej od kosila skoro 2deci vode.
po večernem 'ciklu' tuširanj, tokrat brez visečega perila zjutraj danes zopet (ker nismo bli v sušilcu :oops: ) cca ista količina vode kot včeraj! Okna zopet zvečer bila orenk zarošena v celoti, zjutraj samo spodnji robovi v vogalih. To pa brez prejšnjega vsakodnevnega prezračevanja na stežaj...- ravno zaradi mojega 'firbca' :mrgreen:
No in ko sem hotel zjutraj tole napisat (brez tistega kar je vmes- bilo naknadno), sem moral na firmo po 'fejst' novico-adijo vikend :twisted:
o-val vlage ne merim v prostoru, mam pa namen kupit, gotovo pa vsak ve (sploh kdor ma podobne porabnike kot jaz z mano vred :roll: ), da je po ciklu tuširanj 4 oseb vlage... koliko? Ponavadi se vidi že po ploščicah ko polzi...razen če je to suh zrak :?: nisem preveč študiran...
Okna zimskega vrta (pol ure sem brskal za papiri, piz...ženo...ni jih..) , tko da na pamet mislim da 1.1 okna profil 5 komorni PVC z jekleno ojačitvijo (predel strehe), steklo pohodno.
In kot škrtica- so mi takret predlagali zatemnjeno steklo(strešno), na kar zaradi cene nisem pristal. Kar še danes ne vem, a bi jim bil hvaležen al ne -namreč so se zmotili in naredili, tko kot so predlagali in pripeljali in vgradili, nihče pa ni nič omenil ...jaz pa tud ne...
Saj poleti sem jim hvaležen...., pozimi pa bi pasalo kako stopinjo več... tko da ne ...
In še, da me nekdo ne prime ali pouči...mam poleg oken - ko sem zračil na stežaj v tem prostoru tudi 110 zračnik, zunaj koleno 90 navpično..., v pral(kopalnici) pa še dva, enega 110 in 70mm, tko da ni diht...
razvlažilec- (če sem si zapomnil približno- papiri so dol...mi gre kdo iskat?), kapaciteta razvlaževanja 24 ur 16l, zbirna posoda 3l- z možnostjo napeljave cevi..., moč 170W (upam da ni preveč reklame- ga ma binetova nekdanja firma v akciji...).
Aha še temp prostora 20 - 22stC kopalnica in zimski vrt brez vrat..od sonce 25 do noč in mraz 10stC (kot zanimivost - tudi v najhujšem mrazu mi prehod iz zimskega vrta brez vrat, ne pade temp. v pral-kopalnici pod 19stC).
Še kaj?
Lp