Objave: 78
Teme: 0
Ocena:
0
pozdravljeni
imam par mesecev staro peč acv ge-p1 in imam isti problem z kotlovsko vodo kot delalbi...
Se pravi, ko se mi peč ugasne (gre v stanje mirovanja) pri 68 stopinjah in je ventil za ogrevanje stanovanja zaprt, se mi voda v peči segreje na tudi do 92 stopinj. Je pa res, da imam nastavljene parametre na: ventilatr 28, črpalka 60, polž 1,5, in peč na 68... Toplotni plini pa so 160-180...
Te nastavitve mi je nastavil ob zagonu peči...
Zanima me, če je mogoče da pride do te visoke temperature zato, ker je vrednost ventilatorja previsoka? mogoče kakšen drug namig? ali karkoli drugega?
hvala
Objave: 39
Ocena:
0
Nisem ravno strokovnjak vendar črpalka ne sme skozi delat ,dirigirat ji mora termostat ali kakšen bolj moden način .Peč naj se ogreje in potem se nekje pri 54 stopinj prižge črpalka ko pa se ogreje in ne potrebuje več toplote mora peč it v mirovanje črpalka pa še delat toliko časa ,da se peč ohladi pod 54 stopinj.To pri meni delujuje.
Objave: 4089
Teme: 19
Ocena:
1
Črpalka lahko dela vse skozi .Pri nas imamo Firštovo regolacijo MR-TR plus črpalka deluje vedno in to že dvanajsto leto, ker drugače v stanovanju ne bi bila konstanta teparatura.Regolacijo ki deluje na on/of je bolje zamenjat, ker so prihranki na regulacijah ki vzdržujejo kostantno teparaturo večji.
Ocena:
0
imamo 4 potni firštov ventil... in ko se v stanovanju termostat ugasne, se tudi ventil zapre, in takrat črpalka vodo samo poganja po peči. črpalka se vklopi ko temperatura v peči doseže 60 in se pri tej temperaturi tudi izklopi. peč pa gre v mirovanje pri 68.
problem je, ker ne vem, zakaj se potem še sama voda v peči toliko segreje... za dobrih 20... dru
kakšen nasvet?
Objave: 1023
Teme: 7
Ocena:
0
akira
Pa zakaj bi bil problem, se pač segreje in zato imaš daljši odjem tople vode.
Pa še peč ne obratuje pogosteje.
Saj se nebo zakuhala.
Mam regulacijo Seltron in vse nadzorujem preko računalnika, brez problemov.
lp
Ocena:
0
meni se je zgodilo že to, da se je prižgal alarm in peč je ugasnila... prav tako pa se je pri tako visoki temperaturi slišalo pretakanje/vretje vode...
prav tako pa ni ravno prijetno, ko se ventil odpre, in voda z 90 stopinjami požene po radiatorjih...
če pa peč nastavim na 70 stopinj, tako kot mi jo je ob zagona, pa bo skoraj vedno se prižgal alarm in peč bo ugasnila zaradi prevelike temperature vode...
sprašujem, če je za to krivo, da je ventilator nastavljen previsoko? ker tudi dimni plini nikoli ne pridejo pod 160 ob delovanju...
ali je mordakaj drugega?
Ocena:
0
Pa ja daj ventilator na 18-22, polža na 1,5-2,0, Tem. vode pa 68-70 stopinj potem pa preiskusi sam malo piskati nastavitve. Se segreje na 80-85 stopinj.
Jaz imam tako kot sem ti napisal in je OK
Ocena:
0
ok... hvala!!
bom poskusil dati na 18-22 in bomo videli kaj bo!
hvala
Ocena:
0
To sem pozabil še tipalo dimnih plinov vzami ven in ga obriši.
In javi kako je!
Ocena:
0
aha...
in kakšno vezo ima to, če ga obrišem? tega ne razumem...
glede na to, da je peč v delovanju od oktobra, verjetno to nebi smelo biti kaj narobe, ali pač?
Ocena:
0
Pa garež se oprime in ti ne zaznava temperature pravilno v dimniku. Nič ni narobe le očisti ga boš videl.
Saj ga samo potegni ven, samo pazi ker je toliko gareža gor da ga boš komaj izvlekel.
Ali pa ga odvij iz dimnika samo pazi da se ti kabel nebo vrtel zraven potem ga boš odtrgal.
lp
Ocena:
0
ok, bom...
prav tako pa bom nastavil ventilator...
pa javim kako bo...
hvala
lp
Ocena:
0
prav tako imam narejeno, kot si opisal...
nočni način imam na 20 in če pade pod 20 se ventil odpere in začne ogrevati stanovanje...
Objave: 4089
Teme: 19
Ocena:
1
Če pa praviš da ti vodo poganja po kotlu ko se ventil zapre tu nekaj ne štima.
Mešalni ventil ti postopoma odpira glede na teparaturo dvižnega voda ali na on/of