Objave: 13279
Teme: 13
Ocena:
-503
V TČ made in EU so najpogostejši R407, R404, R134, ter nekoliko redkeje R290 in R600
Noben resen proizvajalec se ne igra z R410, saj mu višje temp. kondenzacije niso po godu.
Je pa odlična izbira za hlajenje :wink:
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Objave: 7905
Teme: 59
Ocena:
34
Brez, da sem administrator... lahko gremo zdaj nazaj na omenjeno TČ - če jo seveda kdo ima in je pripravljen javno spregovoriti o svojih izkušnjah?
Objave: 6821
Teme: 28
Ocena:
4
In kaj potem, če imajo R407C. Kot, da še nisem vgradil sistema s tem plinom. Samo en kup več problemov je z njim in nič drugega. Smo pa res nekateri sami bebci, ki brez prakse prenašamo okrog ljudi. Samo pazite, da se vam ne zaleti ta vaš kruh, ki ga tako poveličujete - se pa ve zakaj. Samo zaradi razlik v ceni in vaših zaslužkov. Konkurenca pa vam gre krepko na živce. Rad bi vas videl čez 10 let, kako se boste otepali inverterjev in posiljevali ljudi z zastarelimi on-offi. Pa da vidimo
Sicer pa kaj bi jaz o Hitachiju, ko sem pa podrepnik Vitanesta :roll: Imam pa eno v garaži - pa vi jo imate?
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
Objave: 1804
Teme: 21
Ocena:
0
Tourer ne verjemi vsega kar ti tukaj predlagajo ljudje,ki se sploh ne spoznajo na HT TČ!!! Svoje zagovarjajo že sto let in še sto let bodo..HT TČ je po izkoristkih veliko boljši nad 42C in ne izgublja moči kakor LT TČ,kakor sassapotove srednje temperaturne TČ ki sploh ne obstajajo.(oziroma obstajajo zato ker njihove nimajo HT TČ samo zato!)
in vse resne evropske firme so tiste ki jih montira sassapo,merlin1,... Vse ostalo kar montirajo drugi je pa drugorazredno.
Zakaj ne priznate g. sassapo da je DAikin HT najbolj primerna TČ za neizolirane in slabo izolirane hiše po izkoristkih,padcu zunanje moči,neslišnosti notranje in zunanje enote,COP-ih...!!! To je dejstvo!
Samo poglejte koliko TČ je bilo montiranih samo na forumu v roku enega leta in pol:
13 najmanj in koliko vaših srednje T ? Nobena! :mrgreen: :lol:
Objave: 5075
Ocena:
-13
Telmos ne dvomim v tvoje zananje in poznavanje TČ ,katere pač večinoma instaliraš.
Opazim dobro podporo-pomoč strankam in tudi tistim ki to niso (pa sem opazil že pred temo-pohval).
Zmotil me je pa tvoj zadnji odgovor v stilu ...... nekoga(še prej pa nič o hitachiju,ampak kako ti grejo eni na k....-nimamo vsi istih pravic?), to pa od strokovnjaka ne pričakujem.
Pričakoval sem opis Hitachija, ki ga že s poprejšnjim oglašanjem nisi žal nič opisal, če ga maš pa v garaž (čemu- ga proučuješ?-ter kasneje poveš zakaj je boljš...?!)(jaz kot laik "lahko"napačno razlagam stvar, ti kot strokovnjak se pa naj ne bi spuščal na nivo nevednežev...-ter butastih izjav, kar si očital drugim v neki drugi temi )
Verjamem pa, da je tudi ta TČ s pravilno izbiro za objekt, ravno tko sposobna dobro opravljat svojo nalogo, kot marsikatera druga. Neko grobo oceno (z upoštevanjem različnosti objektov-izol. oken, talno- radiat....- na koncu koncev z razliko v porabi ne bo noben obogatel) lohk dobite v temi o porabah .
Tourer in vsi ostali verjemte tistmu k hočte, men je prov vseen. Le berte dobro in si ustvarjajte svojo sliko. To kar očita ren... o "stotih letih"... , kaj počne sam...-in najbolj "siven" na forumu;pa skor nkol mu ne rata spustit HT; kot velik poznavalec TČ pa še ni slišal za srednje temperaturne- človek dej se mal...?! Pa kdor redno prebira mu tud sponzorstvo ni ušlo, tko da....
Lep pozdrav in brez zamere
Objave: 6821
Teme: 28
Ocena:
4
A zakaj? Zato, ker vsako stvar najprej preizkusim, šele nato komentiram. Za večino pa tega ne bi sodil. Ko bom kaj več vedel, potem bom realno povedal. Poprej pa je ne bi ne grajal ne hvalil, ker nisem prašuvse.
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
Objave: 5075
Ocena:
-13
HT se pa razlikuje po čem, da visoki tlaki niso problem-prosim razumljivo laikom (omenjena je bila katerakoli)?
Objave: 20
Teme: 7
Ocena:
0
Smo malo zašli... Se lahko držimo naslova teme?