PodSvojoStreho.net Kar naredi dom Tempo življenja Delo v Švici

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
žalostno je da se moramo odpraviti čez mejo za pošteno plačilo...

potrebujemo čimprejšnjo zakonsko ureditev (, ki bo seveda prijaznejša do delavca)
muhotepec... če si hočeš kaj ustvarit bom mogel tukaj hudičevo veliko delat... sploh pa ko vidiš koliko ti na koncu država pobere in ne veš ali ti država pomaga živeti ali ti pomagaš živeti državo se človek malo vpraša.. ZAKAJ?! če bi se pa malo birokracija uredila bi pa tudi malo drugače.. je pa res žalostno da mladina pri mojih letih razmišlja o tujini.
Ja v Avstriji je precejsnji naval delovne sile iz drugih EU drzav z nizjim standardom, zaradi cesar so delodajalci gor zaceli stiskat. Generalno so place v zadnjem letu konkretno upadle (razen specialnih poklicev).

Vem da je npr. inzenirski kader lani dobil z lahkoto blizu 60k€ letno brutto, letos pa je realnost blizje 45k€.

Nemcija je se bolj razstelana. Sem bil prejsnji teden sluzbeno gor in sem dobil informacije iz prve roke. Nemcija je namrec precej "liberalizirala" svoj trg dela z malim delom, delom za delni delovni cas itd. Poleg tega je ogromni dotok delovne sile iz nizje cenovnih drzav (poljska, slovaska, turcija), tako da konkretne zasluzke spet dobi samo specialni kader, ostalo je pa srednja zalost.

Zajebano je kakorkoli se clovek obrne. Je pa res, da delat v SLO za place kot so, je nemogoce si kaj konkretnega privarcevat, pa kmalu se ne bo slo na boljse.
Francisek Napisal:Zanime me, ali ima kdo izkušnje s firmo Delor Kolar, ki pomaga pri posredovanju dela v Švici. Ali zrihtajo to kar obljubljajo?
Če hočem čimprej zaživeti pod svojo streho, mi je edina šansa zaposlitev v tujini.
Po poklicu sem slikopleskar in delam vse, od malarije do fasad. Trenutno sem še zaposlen pri s.p., saj se ne morem odločiti bi ali ne bi. Imam familijo, dva otroka in zaradi tega kolebam. Naših delodajalcev ne bi rad šimfal, ampak moram za švicarsko urno postavko pri nas oddelati 6,5 ur. Prednost dela doma je, da sem vsak dan vsaj pozno zvečer s familijo, saj si poleg redne službe moram najti še fuš za popoldneve, sobote in nedelje, če si hočem v življenju kaj ustvariti.
Sem razmišljal o svojem s.p., pa vidim pri svojem delodajalcu, da so časi težki, naročniki handlajo in če se hoče obdržati na trgu nam res ne more več dati na uro, kot dobimo.

Imam ponudbo za delo pri švicarskem delodajalcu (ne od Delorja). Urno postavko imam obljubljeno 25 €/ura, neto + 15 € dodatka za malico (dnevnica). Plačilo bi naj bilo tedensko. Če bi švicarski delodajalec dovolil, bi delal vsak dan od ponedeljka do sobote 10-12 ur, po potrebi tudi nedelje. S takim delom bi hiška hitro zrasla.
Skromno sobico bi dobil poceni do 350 €, če bi pa hotel komfort in stanovanje le zase, pa stane 2-3x več.
Če ima kdo kakršne koli izkušnje z omenjeno firmo, ali kake druge izkušnje z delom v Švici, bi bil zelo vesel vsake informacije.

Kako pa je z obdavčitvijo dohodnine pri nas. Da mi ne bi na koncu naša država vzela pol švicarskega zaslužka, te pa sem res adijo.

odpri si sp in odidi v švico ko s.p. za vse ostalo pa ti bo poskrbela računovodkinja.

švica ni v eu in nevem na podlagi česa ti lahko preverijo zaslužek v švici

aja pa 25€ na uro se mi nezdi veliko, v diskontih je hrana enako draga kot pa v slo, lokali pa dosti dražja, standard je pa dosti višji. verjemi da si boš teh 25 € krvavo prigaral imel boš sigurno normo ki jo boš mogel naredit.

vem da niso lepi časi v slo, ampak tako hudo pa zopet ni da bi doma pustil svoja dva otroka in ženo. raje misli v tej smeri da skupaj z družino migriraš v kakšno državo

nekdo mi je omenil norveško, greš z družino in se baje da fino zaslužit, ponujeno mi je bilo barvanje lesenih hišk mislim pa da je bilo plačano 40€/uro. canada ti je možnost, australija(me zelo vleče da b šel z družino), nova zelandija

verjemi da imaš samo eno možnost opazovati kako otroki odraščajo in zato se nebom ločil od družine.

to je moje mišlenje
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.dominokolje.si">www.dominokolje.si</a><!-- w -->
dominokolje Napisal:verjemi da imaš samo eno možnost opazovati kako otroki odraščajo in zato se nebom ločil od družine.

to je moje mišlenje

Ja saj zato se pa ne morem odločiti, da bi šel sam brez familije.
Jaz sicer študiram in pred kratkim sem organiziral ekskurzijo v Avstrijo s sošolci...privat,faks nam itak ni nič dal :/ ....Ogledali smo si tovarno KWB,ki vam je verjetno znana,če pa ni,lahko povem,da se ukvarjajo s proizvodnjo peči na lesno biomaso. Močno pokrivajo evrposko tržišče,čeprav so relativno malo podjetje ( v bazični tovarni okoli 200 zaposlenih). Iz prve roke vam lahko povem, da ima osnovni delavec "OFR" na pultu, pri proizvodnji 1430 EUR neto plače,14 plač na leto,40 urni delavnij itd,....Naslednji dan smo si pogledali podjetje ElinMotoren-generatorji,el.motorji,itd.,...(približno 500 zaposlenih) Osnovni delavec v proizvodnji ista plača,za inženirja z 10 let!!! delovnih izkušenj se pogovarjajo o 3k,4k,5k + EUR...kar se tiče tujine sem 99%, da bom po šolanju (študiram tehnično stroko) najprej poskusil v avstriji,potem(okolica Gradza) pa bog ti ga vedi...Delo je v tujini dejansko bolj cenjeno kot pri nas (to niso le zgodbe),pridni ljudje so opaženi in nagrajeni.trenutno študiram in kar se šolstva tiče,sem100%, da se moji otroci,ko jih bom pač imel,NE bodo šolali v Sloveniji,ker je šolstvo v totalnem k****. Zaninimvo mi je samo to, da se po medijih nič ne omenja tega...Frančišek svetujem ti, da poskusiš,če imaš možnost pojdi z družino.Pa vso srečo ti želim iz srca. Mogoče se pa še kdaj srečava. Smile
Tole z družino ni tako simpl, kot si nekateri predstavljajo. Družina so vsi člani in ne zgolj foter, ki bi rad zaslužil. Najbolj trpijo otroci, ki pridejo v tuje okolje in na znajo jezika. Če se odločiš v tujini ostat, pol je ok, se sčasoma itak naučijo nekej. Selitve sem in tja se pa meni ne zdijo ravno briljant, če gledaš na otroka. Je treba fajn premislit, kaj sploh hočeš in kaj ti je bolj pomembno.
@Sebastijans: delovni teden v Avstriji je efektivnih 38,5 ur (oz. 41h z neplacanim odmorom za malico).
Kot sem za napisal, so se startne place v zadnjem letu sesedle. Glejte oglase avstrijskih firm, z objavljenimi placami.

@nemenabijat: se mocno strinjam tole glede druzine... mogoce za razmisljat, da se druzina preseli v kraje, kjer je ze SLO- manjsina (avstrijska koroska, nemcija - slovenski "becirki", itd.)
Prosim za pomoč, kako in kje si narediti izračun dohodnine za prejeto plačilo iz tujine, ker me vseeno zanima kaj me čaka glede obdavčitve pri nas.
Na strani, kjer si delam informativni izračun dohodnine za slovensko plačo, vnesem pod rubriko dohodki iz tujine približne podatke plače, prispevkov, akontacijo davka, pa mi program ne izračuna in javlja napako. Če probam vnesti slovensko plačo pa dela bp.

Mogoče kdo ve, kako in kdaj Durs preverja naše zaslužke v tujini. Ali se jih splača zatajiti?
Torej, ce ti bodo zrihtali delovno dovoljenje, potem imas bivalnega. Gres, zrihtas stanovanje in vse papirje in potem pripeljes gor se zeno. Itak v Svici zenske vecinoma ne delajo, sploh, ce bos ti cele dneve. Varstvo je drago. Ce pa najde se ona posel bosta jih pa dala za nekaj ur v vrtec.
Jezika se boste navadili, njihove zaprtosti tudi in to je to.
Le vedi, da s 4 leti so otroci obvezi it v vrtec tu. V kater kanton pa bi sel, ce lahko vprasam?
cikcak3 Napisal:Torej, ce ti bodo zrihtali delovno dovoljenje, potem imas bivalnega. Gres, zrihtas stanovanje in vse papirje in potem pripeljes gor se zeno. Itak v Svici zenske vecinoma ne delajo, sploh, ce bos ti cele dneve. Varstvo je drago. Ce pa najde se ona posel bosta jih pa dala za nekaj ur v vrtec.
Le vedi, da s 4 leti so otroci obvezi it v vrtec tu. V kater kanton pa bi sel, ce lahko vprasam?

Ponudbo imam za Bern. Delor za katerega se tudi zanimam pa rihta dela v Zurichu.
cikcak3 Napisal:Torej, ce ti bodo zrihtali delovno dovoljenje, potem imas bivalnega. Gres, zrihtas stanovanje in vse papirje in potem pripeljes gor se zeno. Itak v Svici zenske vecinoma ne delajo, sploh, ce bos ti cele dneve. Varstvo je drago. Ce pa najde se ona posel bosta jih pa dala za nekaj ur v vrtec.
ista fora kot pri nas jugovići

busanci pa pingvini

plačujejo pa nič

kradejo k cgani
piknik Napisal:ista fora kot pri nas jugovići

busanci pa pingvini

plačujejo pa nič

kradejo k cgani

Ne razumem, kaj si hotel s tem povedati.
Poznam kar nekaj jugovičev, bosancev, pa še kak cigan se najde vmes, kar smo kot delavci in firma imeli opravka z njimi, na kratko in pošteno rečeno, poštenjaki, plačilo takoj po opravljenem delu, brez handlanja.

Tema pa je delo v Švici, izkušnje, nasveti in poizvedba o firmi, ki se ukvarja s posredovanjem kontaktov in dela.
Ignoriraj piknika Smile
Francisek Napisal:Prosim za pomoč, kako in kje si narediti izračun dohodnine za prejeto plačilo iz tujine, ker me vseeno zanima kaj me čaka glede obdavčitve pri nas.
Na strani, kjer si delam informativni izračun dohodnine za slovensko plačo, vnesem pod rubriko dohodki iz tujine približne podatke plače, prispevkov, akontacijo davka, pa mi program ne izračuna in javlja napako. Če probam vnesti slovensko plačo pa dela bp.

Mogoče kdo ve, kako in kdaj Durs preverja naše zaslužke v tujini. Ali se jih splača zatajiti?

Prosim za pomoč pri izračunu in glede Dursa.
1 2 3 4 5 6
Iskanje po temi