Jaz sicer študiram in pred kratkim sem organiziral ekskurzijo v Avstrijo s sošolci...privat,faks nam itak ni nič dal :/ ....Ogledali smo si tovarno KWB,ki vam je verjetno znana,če pa ni,lahko povem,da se ukvarjajo s proizvodnjo peči na lesno biomaso. Močno pokrivajo evrposko tržišče,čeprav so relativno malo podjetje ( v bazični tovarni okoli 200 zaposlenih). Iz prve roke vam lahko povem, da ima osnovni delavec "OFR" na pultu, pri proizvodnji 1430 EUR neto plače,14 plač na leto,40 urni delavnij itd,....Naslednji dan smo si pogledali podjetje ElinMotoren-generatorji,el.motorji,itd.,...(približno 500 zaposlenih) Osnovni delavec v proizvodnji ista plača,za inženirja z 10 let!!! delovnih izkušenj se pogovarjajo o 3k,4k,5k + EUR...kar se tiče tujine sem 99%, da bom po šolanju (študiram tehnično stroko) najprej poskusil v avstriji,potem(okolica Gradza) pa bog ti ga vedi...Delo je v tujini dejansko bolj cenjeno kot pri nas (to niso le zgodbe),pridni ljudje so opaženi in nagrajeni.trenutno študiram in kar se šolstva tiče,sem100%, da se moji otroci,ko jih bom pač imel,NE bodo šolali v Sloveniji,ker je šolstvo v totalnem k****. Zaninimvo mi je samo to, da se po medijih nič ne omenja tega...Frančišek svetujem ti, da poskusiš,če imaš možnost pojdi z družino.Pa vso srečo ti želim iz srca. Mogoče se pa še kdaj srečava.