Objave: 5372
Teme: 32
Ocena:
0
Nič posebnega, če vmes ne brusiš siporeks v kopalnici. Pač krtačna podgana za požokat kanale, tu paziš, da imaš izvedbo s kratkimi odseki, na daljših revizijska vratca. V sami mašini vsake pol leta potegnem ven kocko in iz nje vzamem penice, ki jih spiham, umijem in posušim, ter potem vrnem na s kompresorjem spihano kocko. Boink nazaj v mašino, zresetiram alarmček za opozarjanje na čiščenje filtra in........pozabim na vse skupaj za vsaj pol leta. Ali pa dokler ne ugotovim, da spet brusim siporeks pri prižganem prezračevanju (že 2x storil to.......):
Stroškovno dokler ne polomiš česa je nič, nula. Razen, če imaš vgrajene posebne filtre proti določenim vonjavam itd itd.
Sem pa že lepil slike nekam v to zmešnjavo od foruma notranjosti kanalov po enem letu laufanja brez kakršnegakoli čiščenja in nam ni nikjer uspelo najti kakšne podgane, miši oziroma kake druge kosmate zadeve, kot se boji veliko ljudi tu naokoli. Mi pa uspe na vhodni mreži pozavgati kakšnega pajka, ki potem stori kruto smert na filtru. Verjetno od prepiha......
Aja, une pence nakupujem v akvarističnih trgovinah. Celi gepek te solate vas pride nekaj evrčkov, zaloga pa zadostuje za 3 generacije. Ker nakupljeno peno imam še vedno v vrečah za filtre za akvarija, v rekuperatorju pa so še vedno prvi filtri, ki so po pranju kot novi. Niti potisk številk ni šel iz njih. Glede na pogostost mojega brušenja siporeksa jih bodo morali dokončno zamenjati otroci mojih otrok.
Koliko časa pa bo zdržala kocka pa ne vem. Po dveh letih je nova. Je pa bojda najdražji element celega rekuperatorja, za našega jo dobim za 50 evrov. Novo. Še zavito v foliji. Tu imam malce zegna, da se je našel en isti Lossnay za rezervne dele. Čisto nov na netu je bojda cca 150 evrov.......
Aja, pa kocko ne kompresiram, kot sem pomotoma napisal, pač pa vakumiram........cepec jaz.
Objave: 7354
Teme: 20
Ocena:
4
kul hvala.
eno blont vprasanje: krtacna podgana???
kaj je to, na kaj to poganjas?
Objave: 57
Teme: 2
Ocena:
0
Konkretne in praktične stvari pa rad prebiram.
Pa še vprašal bi g. berghausa, kako to, da se je odločil za pocinkane pravokotne kanale in ne za fleksibilne plastične. Premera 75mm. No tud vaše dimenzije g. berghaus bi me zanimale.
200x100, 200x50, 100x50.
So mi izvajalci predlagali, da je cena montaže pravokotnih dražja in se izenači s ceno plastičnih, ki naj bi jih sam razpeljal.
Zdej se pa odloč.
Objave: 598
Teme: 14
Ocena:
0
Midva imava lokanega in odkar sem ga nastavil, sva takorekoč pozabila nanj. Je v osrednjem prostoru med kuhinjo/jedilnico in dnevno sobo, kjer se tudi največ zadržujeva. V kopalnici pa vlažen zrak odsesa ventilator, ki se vklopi, ko je vlaga nad 60%.
Marsikdo bo raje dal taki denar za tv, ker je vsaj nekaj videti in te zaposluje še dolgo. :wink:
Glede dimenzij cevi je smotrno vzeti večje, ker se hitrost zraka zmanjša in s tem glasnost zmanjša. Vsaj za nas z "velikimi" ušesi.
Objave: 7354
Teme: 20
Ocena:
4
kaksni so ti lokalni? Je to lunos in podobni?
Objave: 13287
Teme: 13
Ocena:
-503
JozkoPetarda Napisal:Citat:za ostali denar (pa me stane pol manj kot tebe) si pa raje privoščim kaj za svojo dušo
Končno en, ki prizna, kako se stiže ovce 
Hm... kolikor vem, najpogosteje z električnimi mašincami za striženje ovac :lol:
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Objave: 598
Teme: 14
Ocena:
0
Tako je (midva imava Meltem M-WRG-K).
Objave: 5372
Teme: 32
Ocena:
0
Dejmo nehat s tistim g.
Zakaj pocinkane in pravokotne?
Dobro vprašanje........hmmmm......
Dajva rečt, da sem tu zaupal izvajalcu, oziroma, da me je prepričal, da so te boljše, kot plastične. Ko sem videl, kaj počne s pločevino, mi je moral narediti še vse ostalo, del žlebovja, kanalete, mreže za glavni vpih in izpih, cevi za zunanji zrak za kamin........pa še bo delal pri meni. Veliko.
Podgana je pa tista krtača na zajli (kot recimo dimnikarska). Zadnjič sem natelet na plastično super statično. To moram nabaviti! Porineš notri in se prah zalepi nanjo tako, da jo moraš sprati. Huda zadeva.
Dimenzije mojih cevi pa so 50 višina in 200 širina. Al je 250??
Te čudne zmije po tleh:
[img]httpunichr("58")//i237unichr("46")photobucketunichr("46")com/albums/ff114/berghaus/Zidava/DSC_3358unichr("46")jpg[/img]
Objave: 85
Teme: 6
Ocena:
0
Zakaj so pocinkane cevi (bolje rečeno vodi) boljše kot plastika?
Koliko metrov pa dosežeš s to krtačo?
Imam kuhinjo, jedilnico in dnevno sobo spodaj, zgoraj pa kopalnico, spalnico in 2x otroška soba. Kolikor sem si zamislil, bo zrak sesalo v kuhinji in ga vpihovalo v dnevni sobi, da ustvarim tok. Zgoraj pa vpih v spalnici in otroških sobah, sesanje pa v kopalnici. V dnevni bo kamin (na zunanji dovod zraka), tako da pričakujem, da bo tako ogrevalo celo hišo naenkrat, ko bom doma... drugače pa v osnovi TČ zemlja/voda in talno gretje.
Objave: 1638
Teme: 3
Ocena:
3
Prezračevanje je kar v redu. Mi od decembra lani (vselitve) nismo odpirali oken, razen sedaj, ko je vroče kot pes pa smo še brez senčil in se počutimo kot v mikrovalovki. Zrak je bil vedno svež in ker je na Lossnay-u entalpična kocka, je to pripomoglo še k ohranjanju vlage, ki jo imamo stalno od 50% do 60%, ne glede na zunanje razmere. Parket in rože so bile vesele, posledično tudi žena.
Objave: 85
Teme: 6
Ocena:
0
Kako se pa ta entalpična kocka obnaša poleti? Koliko ste imeli vlage v teh toplih dneh? Kateri model imate in koliko stane približno ostali material in delo?