PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja nov avto trese

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pred leti sem pomotoma zamenjal vijake med letnimi in zimskimi felnami. Imeli so različni konus in rezultat je bil tresenje samo pri določeni hitrosti.
Tole se bo prebralo kakor šala, vendar je še kako resnično:
Kolega je imel podoben problem, avto je občasno tresel v levem zavijanju, najbolj je to opazil na krožišču pri Stožicah (pred obnovo).
Na servisu niso uspeli nič ugotoviti, kljub vse mogočim posegom in menjavam delov je problem ostal.
Ko sem v nekem pogovoru omenil, da je v tem krožišču črta 'narebričena' zaradi varnostnega opozorila, se je prijel za glavo... ko potem v krožišču ni več vozil po črti avto ni več tresel. Problem je bil rešen, le mehaniki menda za to niso nikoli izvedeli.
lial Napisal:Tole se bo prebralo kakor šala, vendar je še kako resnično:
Kolega je imel podoben problem, avto je občasno tresel v levem zavijanju, najbolj je to opazil na krožišču pri Stožicah (pred obnovo).
Na servisu niso uspeli nič ugotoviti, kljub vse mogočim posegom in menjavam delov je problem ostal.
Ko sem v nekem pogovoru omenil, da je v tem krožišču črta 'narebričena' zaradi varnostnega opozorila, se je prijel za glavo... ko potem v krožišču ni več vozil po črti avto ni več tresel. Problem je bil rešen, le mehaniki menda za to niso nikoli izvedeli.
Ne govori ... podobno je bilo pri meni ... na eni izmed prvih samostojnih voženj v LJ, sem zapeljala v rondo Tomačevo in kar naenkrat mi začne avto tresti ko strela ... jaz vsa panična, dol z rondoja in na prvo možno mesto kjer sem se lahko ustavila ... pokličem očeta, mu razložim situacijo in je bil prvo ves zaskrbljen pa že hotel klicati avtovleko ... no pa me končno vpraša kje sem ... mu povem ... potem pa zaslišim huronski smeh na drugi strani ... mi je samo še rekel naj ne vozim po črti in se vidimo doma ... no o tem se potem ni več govorilo :lol:

Se opravičujem, sem malo zasmetila, samo mi je ta zgodba res smešna :wink:

Drugače pa ja, avto nazaj na servis in težit do onemoglosti. Druge ni.
Več glav, več ve ...
Avto naj se zapelje na servis in izdela zapisnik o aktualni težavi, kar mislim da je stalna praksa, če ne celo obveza pooblaščenih serviserjev. Po opravljenem servisu naj se skupaj z mojstrom opravi testna vožnja in vkolikor problem vztraja, naj poskusijo ponovno.

Glede nadomestnega vozila se mi zdi, da ti v garancijskem popravilu pripada, vendar nisem prepričan.
Še vedno ne vemo ali ima lite feltne ali jeklene z radkapami (beri plastičnimi šrot in ekscentričnimi kosi plastike, ki simulirajo feltne od formule 1 ).
LP,
Samojed
navadna platišča, z original okrasnimi pokrovi!
Zanimivo, da se je po menjavi kompletnih koles iz enega drugega avta...zdelo, da je problem rešen-pa je čez nekaj dni ponovno začelo tresti....
nadomestni avto?
pravice?
kako se lotiti reklamacije? vključiti generalnega uvoznika, inšpektorat?
Pred leti je bila podobna zgodba z novim francozom. Že na prvi vožnji iz salona domov se je začelo. Človek se je "#$#!&% z vsemi do najvišjih možnih inštanc te firme in mislim, da ni dosegel nič. Avto pa praktično neuporaben.
Je bilo na Tedniku ali Preverjeno.
Kar se stvarne napake tiče ... ker je začel uveljavljati garancijo, mislim, da stvarne ne more več. Naj si pogleda zakon o varstvu potrošnikov.
Mirando Napisal:navadna platišča, z original okrasnimi pokrovi!
Zanimivo, da se je po menjavi kompletnih koles iz enega drugega avta...zdelo, da je problem rešen-pa je čez nekaj dni ponovno začelo tresti....
nadomestni avto?
pravice?
kako se lotiti reklamacije? vključiti generalnega uvoznika, inšpektorat?

Daj najprej poskusi brez okrasnih pokrovov. Če bo še treslo se išče naprej. Pa se ne hecam, resno lahko zaradi kolesnih pokrovov trese, ker nikoli ne centrirajo koles z okrasnimi pokrovi, ampak brez.
LP,
Samojed
hvala-Jim bom rekel - ampak zakaj ga pol - zelo redko sicer - , pa ne trese...
zanimivo je tudi, da so pnevmatike, že po krajši vožnji takoj decentrirane....
balansirali so jih že večkrat-brez uspeha...
kaj pa same feltne?

zimske gume so bile na istih feltnah?
Tole je za rubriko - saj ni res - pa je! :wink:

Nov avto - nima veze marka "ne sme trest - ampak pri nobeni hitrosti".

Če - potem resno nekaj ni v redu!

Moja izkušnja. Izpred let. Avto praktično nov. Spomladi dam na felge letne gume. Prvih par tednov vse OK. Kar na enkrat podobne 3,14 zdarije! Garancija. Peljem na servis. Pametujejo. Nič.
Pa sem malo "vklopil" mozak. kaj za en qrac se je spremenilo od prej do zdej.
In evo "zajca"! :lol:

Imel sem prav tako jeklena platišča. In originalne plastične "rad kape". Ko je dal vulkanizer prednjo levo na center mašino - najprej ni pokazalo NIČ! Ko sem bil tečen, in je malo bolj natančno pregledal zadevo ............... Confusedhock: pa je odkril haklc.

Kvihti so bili nabiti tako na zunanji strani platišča, kot tudi na notranji. In problem je bil tisti mali kvihtek na notranji strani platišča. Takrat sem naredil eno furo pa zelo slabem makadamu in po klancu, kjer je šoder frčal naokrog. Očitno je eden od kamnov snel notranji kviht.

:oops:

Zadeva je bila OK v naslednji minuti.

Se je podobna stvar pojavila tudi pri Alu felgah kasneje. Se je odlepil kviht - ker šalabajzer v delavnici ni očistil felge preden je nalepil utež.

Je pa še ena možnost- Ne vem sicer kako se voziš in kako pikiraš na razne robnike in pločnike. Možnost je tudi poškodovana pnevmatika. Lahko si presekal kak del žične karkase pnevmatike. Samo žičko ali dve. Se zgodi. To pa pomeni, da se del pnevmatike, pri določeni hitrosti - pa ne vedno - ko je še temperatura prava in še kaj deformira in povzroča tresenje.

Sicer pa, kot rečeno. Optika obvezno, kontrola diskov in zavornih čeljusti. Centriranje samih platišč brez pnevmatik, pregled pnevmatik, centriranje vsega skupaj in če še ne bo OK........... se obrni na mojega šefa v Vatikanu. :wink: :lol:
dobro si napisal @papež....predvsem : "......Nov avto - nima veze marka "ne sme trest - ampak pri nobeni hitrosti". ,,,,,,,"

moja "rajngla", 20 let stara s slabimi gumami ne trese problematično, kaj šele nov....to ej tudi predemt reklamacije, ker na servisu trdijo da je avto "normalno" vozen...!? prosim vas lepo.... zato sprašujem....

felne so bile iste, pri obeh pnevmatikah...potem so dali komplet drugo...je kazalo super....po par dnevih isti šmorn.....
kolega je mel isto pizdarijo na A.d.ju..... lahko povpršaam kaj je blo....
ja, prosim...predvsem, se obračam, glede NAČINA REKLAMACIJE....kaj lahko, se mora, kako, koga vključit*?!

ker za povprečen servis je "kao" dovolj, da pristopijo k reševanju...probavajo to, ono...skratka metoda "uzaludnih pokušaja"! oni reklamacijo rešujejo...to je za njih "dovolj"!

:twisted: :evil:

Ljudje pa z "novim" avtom ne upajo čez praznike na morje, ker ga na AC trese!

Če formalnosti opustimo, sem jim jaz svetoval, (spitje dveh kratkih in...) klicat.....novinarje.....!
Vsak uvoznik ima svoje tehnične svetovalce-inšpektorje za servisno mrežo in nekateri uvozniki tudi svojo delavnico za posebne primere. Zahtevajte, da vam ta pooblaščeni servis omogoči stik s tem inšpektorjem, da se s tem inšpektorjem zapeljete na testno vožnjo in če res tako trese in je to resna znamka, se bo stvar hitro odvila v vaše zadovoljstvo.
Lahko se direkt obrnete tudi na tehnično službo tega uvoznika.
Nadomestno vozilo pripada stranki v primeru daljšega popravila vozila, poglej garancijsko knjižico kaj piše.
1 2 3 4
Iskanje po temi