PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Radiatorji - pozicija, velikost

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
vincent Napisal:Naknadno pa si nato montirate vvsako etažo eno dobro klimo, ki bo na koncu odtehtala največji delež rpi gretju, če bo pa res hladno pa za dgrevanej vklopite še centralno kurjavo.

Jaz dvomim, da ta sistem ogrevanja ne vključuje tudi hlajenja. Vsaj sorodnik v Kanadi ima tako rešeno. Vse kar je vedel povedati, da mora dvakrat na leto v kleti nekaj prestaviti. In potem naslednjega pol leta dogreva ali ohlajuje zrak, ki vstopa skozi reže. Dobro izveden sistem bi po mojem moral nuditi večje ugodje kot klima.
ne gre se zaradi ugodja, gre se za problem cene ogrevanja...in tu e klima najcenejši energent.

če jo ap uporabljaš tudi poleti pa sam presodiš če je potrebno.
Hvala vsem za trud. Se nekaj casa imamo za premisljevanje, za zdaj se se vedno nagibam k SLO centralni. Klimo imamo na tem koncu AUS na osnovi vode in ne hladilnika (upam, da me kdo razume, ne vem pravilnih slovenskih besed), ker v bistvu tiste na osnovi hladilnika ne potrebujemo, ker vlaga v zraku ni velika, strosek zanjo pa je je dvakrat vecji od vodne. Cena 1 KWh elektrike je okoli 25 SIT brez davka, vendar gretje na elektriko zal odpade zaradi ze omenjenih razlik v ceni in skode do okolja.
1 2
Iskanje po temi