PodSvojoStreho.net Splošno O cenah materiala in storitev cena izravnalne mase po m2 - UZIN

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
jobizer Napisal:Big Grin Ravno zastonj pa tudi jobizer ne dela Big Grin Računam maso in porabljen čas ,kar se mi zdi pošteno.Keramika pa m2.Po tvojih računih pa bi raje samo maso polival Big Grin Big Grin
Če bi pravilno prebral,bi videl da pride skoraj isto na meter ali na kilo(soba 20 m2).Zakaj pa ne polagaš keramike na uro,če že tako rad računaš koliko se zasluži na uro :oops: ?
Več pride na kg,ker jo boš ti več polil da boš več kasiral,če pa računaš na m2 boš pa pazil kolk jo boš porabil.No to je bolj hec in ne vzem preveč resno. Smile
jobizer Napisal:Več pride na kg,ker jo boš ti več polil da boš več kasiral,če pa računaš na m2 boš pa pazil kolk jo boš porabil.No to je bolj hec in ne vzem preveč resno. Smile

Problem je, k pol šparaš in ne narediš kvalitetnega izdelka.........ne jemat osebno.... Smile

Lep sončen dan.
jobizer Napisal:Več pride na kg,ker jo boš ti več polil da boš več kasiral,če pa računaš na m2 boš pa pazil kolk jo boš porabil.No to je bolj hec in ne vzem preveč resno. Smile
No pa dajmo v Slovenščini,da bo tudi Jobizer razumel,soba 20 m2x4.5e=90e(vzel se povprečje 4.5e/m2).Cca 40 kg porabljenega prahu=100e.To je cca isto,ampak pri meni bo zalito v piko,pri onemu ki dela na m2 pa ne ker bo pać šparal!!!!!Ker će se že imaš za mojstra bi lehko vedel,da talna masa ne gre v višino,ampak v globino,ker z tem gladimo neravnine v tleh!!!In tu je izguba(če so v tleh globoke luknje) sevada govorim za talne obloge,ne za keramiko,ker tu se ogromno skrije z lepilom!!!!!!!!
Saj piše v slovenščini ,da ne vzem preveč resno.Dost je se ti predam lp Big Grin Big Grin
Jaz tudi grem gledat nogomet na Šport Tv,aja imam pa kopalnico za narest koliko na uro? HA HA
Tolk kot tebi pride na uro pri polivanju mase Big Grin Big Grin Big Grin
No vidim, da se je debata kar razvila v pravo smerSmile
Tudi mene zanima, kako bo obračunal tole delo.Bi pa rad imel v glavi neko realno ceno, da vem, da me ne bo nat...

Lahko pa povem, da je za 48m2 porabil 10 vreč Uzina
Estrih je zbrusil od starega lepila.
Potem je stari estrih premazal z emulzijo in potem vlivanje mase.

Za vse skupaj je porabil cca 3-4 ure, bomo pa javil tukaj koliko sem zasluzil.
Če realno gledam, ga je material stal cca 230 € + delo.

Koliko bi vi vzeli?jobizer, primož, don corleone?
Se pravi 48m2, brusenje estriha, Uzin emulzija, ter " vlivanje" 10 vreč UZINA.
Saj si lahko sam izračunaš,samo primoževa cena tu ne more držat,ker je šlo več kot 2mm na m2 Meni bi dal za tiste ure kar bi jih ta dan porabil za tebe in potne stroške ,to je delo . Don carleone naj ti pa sam napiše Big Grin Big Grin Big Grin lp
Dobro jutro,kako lep dan.No pa pojdimo malo debatirat.Sedaj tu ni razvidno ali govorimo samo roke ali z materjalom.Ni važno.48 m tal 10 žakljev mase pomeni,da je podn orenk luknjast(cca 4.8m z enim žakljem).To je zelo velika poraba.Da je mojster prišel,podn zbrusil od lepila(domnevam parket lepila) namazal predpremaz,počakal,na grobo zalil večje luknje,in čez ulil maso v 3-4 urah?????Genije ali jih je bilo 5 v ekipi.To je teoretsko nemogoče,še posebej če se bo čez polagal tapison potem morajo biti tla precej ravna(no to je pojem nekomu je 1 cm gor gol ravno).To je postopek ki traja vsaj 2 dni,da bo recimo temu ravno.Moje cena se ve (seveda pripeljemo vse s seboj).Kar se tiče urnih postavk in ostalih bedarij,to prepuščam predvsem Štajerskemu koncu(ne žalim nobenega,ampak ste cenejši kot mi v Lj.uletavate tudi z pol nižjo ceno od nas,no kvaliteta izdelka no koment).Kar je rekel jobi da računa materjal +ure,to se dela znancu ali prijatelju,ne pa redni stranki(vsaj tako naj bi bilo).Še enkrat bom ponovil to stane toliko in to je to.Ure tu nimajo nobene veze.Pojdimo k notarju in ga vprašajmo za urno postavko.Te kap sune.Lukach stvar je zelo enostavna cena je 2.5e kg polite mase,v ceni je vse materjal,priprava tal in glajenje tal,to je to.Če ti je ta osebek ki je to delal končal v 3-4 urah svaka mu čast.Naj se pa javi mojster(keramičar,parketar,malar...) ki prevzame objekt na uro in razloži kako to spelje in koliko pride potem ura.Jobi ti mi pa pošlji tel ali email pa boš zame maso ulival bova oba bogata :lol: .
Jaz polivam maso samo tam kjer pol polagam ploščice,tak ,da za svoje delo jo boš pa kar sam Big Grin Če ti jo pridem jaz polivat bom bogat samo jaz ti ne. Zgoraj sem napisal koliko je moja urna postavka za tebe Big Grin Big Grin Big Grin
A pol sem samo jaz v akciji?
Big Grin Če pa to delo razvlečeš na 2-3dni pa niti za mene ni več dost. Big Grin Big Grin Big Grin
Primož:
4,5€/m2*48m2=230,4€

DonCorleone:
2,5€/kg*10 vreč*25kg=625,0€ (cca 5 kg/m2)
Johan_r 10 vreč za 48m je ogromno! Primož z to ceno še mase ne pokrije(seveda če je mat.njegov) Upam,da si kdaj videl tak podn,če si potem veš o čem govorim.
1 2 3 4
Iskanje po temi