13.1.2012 ob 09:44
Maja1987 Napisal:@papez46....kaj mi daje pravico da tako razmišljam?torej, da bi dedovala samo mi2 z braom in mama?to, da je najverjetneje tale morebitni "polbrat" že dobil svoj kolaček očetovega premoženja -stanovanje???? Ker razmišljam na glas pa me ne rabiš zdaj tuki neki kr karat. zato ta forum je, da vprašamo...kaj pa bo, ko bo (na žalost nihče ne živi večno!), pa je druga stvar!
In a veš? Beseda ni konj, zato sem si vzela to "pravico" in vprašala tule vas kako in kaj.
In pravico imam vprašat kar se mi zljubi! Vedno. Saj nisem nikomur s tem vprašanjem nič storila, kvečjemu morda pomagala v enakem oz. podobnem "primeru".
Eeee - draga moja, čemu se razburjaš?
Vidiš - sebi dopuščaš pravico, da vprašaš in celo razmnišljaš, kako bi nekoga prikrajšala za nekaj - "ker se tebi tako zdi prav".
Očetu in "polbratu" pa to pravico kratiš in jemlješ!
Zakaj že?
In še enkrat! Dedovanje nastopi po smrti človeka. Dedič pa je zakoniti naslednik "pokojnika".
Vsi pravni "posli", glede očetovega premoženja in lastnine so NJEGOVA isključna pravica.
S svojim premoženjem in lastnino lahko prosto razpolaga - brez razmislekov o tem - kaj bodo dedovali njegovi potomci.
Če bo tvoj oče z "oporoko" ( torej njegovo zadnjo voljo ) zapustil vse svoje imetje XY osebi ali komur koli pač - JE TO NJEGOVA VOLJA IN ŽELJA.
In daj - odgovori mi - KDO SI TI IN KAJ/KDO TI DAJE PRAVICODA NE UPOŠTEVAŠ OČETOVE VOLJE?

,
hock: