PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Janez Prah s.p. (Maribor) -Prevarant??

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Frikson: jaz te podpiram in ti želim, da problem čimprej rešiš v svojo korist.
Če je tvoj zapis rešil vsaj enega forumaša pa je tudi dosežen namen tega foruma.
frikson Napisal:Jaki79, Se mi zdi da več kot naslov mojega posta niti nisi prebral. Sam sem hotel s tem prispevkom doseči/ugotoviti:

1. Ali ima kdo izkušnje z njim. Žal (ali bolje rečeno na srečo) očitno nima z njim nihče izkušenj, predvsem me zanimajo dobre, morda pa je možaku le kaj prišlo vmes in res ni mogel izpolniti obljube. Morda bo res izpolnil svojo obljubo in mu delam krivico, vendar je seznam njegovih izgovorov kar dolg, tudi z vrnitvijo kupnine zaenkrat ni šlo in vse skupaj me napeljuje na uporabo sodne poti. Upal sem da se bom temu izognil.

2. Morda pa bo ta prispevek pomagal komu da ne bo storil podobne traparije kot jaz in mu nakazal avans ampak bo v odnosu z njim/in tudi ostalimi podjetji previdnejši.

3.Glede na to, da sem preko tega foruma uspešno dobil kar nekaj informacij, tudi blaga in da se je vse skupaj izteklo brez problemov kljub avansom, se mi zdi pravilno da se napiše tudi slabe stvari. In preko tega foruma sem prišel tudi do g. Praha, on je namreč v eni temi o čistilnih napravah podal svoje podatke (žal ne najdem več).

4. Poiskati način, kako nesodno rešiti to zagato?

Jaki, ti mi nisi pomagal pri nobeni izmed teh dilem/vprašanj kar je tvoja pravica. Se mi pa zdi zanimivo da si se na objavo obregnil samo tu, ne pa tudi v kakšnih drugih temah kjer se še veliko bolj osebno lotijo izvajalca/prodajalca,... (in ga po tvoje blatijo)

Še vedno mi ni jasno kaj bi objava mojih podatkov koristila temi oz. mojim vprašanjem. Verodostojnost je potrjena s strani moderatorja in to zadostuje in če misliš da nimam hrbtenice je to tvoj problem. Lahko prideš pogledat (in če si iz mariborskega konca spotoma še pripelješ obljubljeno Smile )

Še zadnjič napišem potem se pa umikam iz te brezplodne debate.
1. Ne vem kaj si hotel reči, če sem prebral naslov teme. Mislim, da so vsi moji posti bili ravno zaradi kontroverznega naslova. Pa 2 vprašaja na koncu nič ne spremenita. Ker če jaz napišem: "Verjetno je Janez Novak največji idiot na svetu, ki nima nič pametnega za povedati..." se verjetno strinjaš, da tisti verjetno na začetku izjave ne zmanšuje bistveno slabo sliko, ki si jo povprečni bralec ustvari glede Janeza Novaka.
2. Kot sem že povedal. Nič nimam proti, če nekdo opozarja na goljufive obrtnike. Kot tudi ne, če sprašuje če je še imel kdo negativno izkušnjo (sicer ne vem kaj ti bi to dejstvo pomagalo pri vračilu avansa, ko pa je iz tvojega pisanja razvidno, da si se že sam vdal v prepričanje, da je tip prevarant. Konec koncev v 2. postu tudi močno odsvetuješ omenjeno firmo). Nasprotno menim, da so takšna pisanja celo zelo koristna.
3. Zato, da bi ostali bili previdnejši pri nakazilu avansa bi bilo povsem dovolj če bi:
1. opisal svojo izkušnjo brez imena podjetja,
ali 2. opisal svojo izkušnjo z imenom podjetja in vsemi dokumenti.
Potem bi ti človek še morebiti brez težav priznal tvoje plemenite namene. V obeh primerih bi bil učinek opozorila povsem isti. Pa za nepristranskega bralca bi imela takšna kritika še večjo težo saj je vidno, da za njo stoji oseba z imenom in priimkom. Vendar si se rajši odločil, da boš pošimfal konkretnega posameznika iz anonimnosti.
4. Glede tvoje 3. alineje se povsem strinjam, da so kritike več kot na mestu. Vendar, če že nekoga kritiziraš imej toliko "jajc" in se še sam razkrij. Ne vem česa se lahko pravzaprav bojiš?
5. Glede moje pomoči na tvoja vprašanja. Vprašanji sta bili samo 2 (ali ima kdo izkušnje s tem dobaviteljem in ali bi bila smiselna pravna pot oz. poiskati način kako nesodno rešiti to zagato). Odgovoril si si pa v bistvu že sam v prvi alineji zadnjega posta. Poleg tega se ravno zaradi tvoje anonimnosti nisem želel odzvati (lahko pa vidiš iz preteklih postov, da sem skoraj vedno delil samo nasvete, včasih tudi kritike, in od 193 postov, sem samo 1krat zaprosil za pomoč). Naj ob tem omenim, da ti nihče na tem forumu ni podal odgovora na nobeno izmed tvojih vprašanj/dilem. Kar se pa tiče neodziva na ostale kritike je to v bistvu 1. kritika dobavitelja/izvajalca, ki sem jo dosedaj sploh videl.
6. Moderator je očitno dobil dokumentacijo, da si naročil aparat (pa očitno šele potem, ko sem napisal 1. post drugače ga pa verjetno ne bi dobil). Vsekakor pa Moderator ne more vedeti ali si stroj dobil niti ne more vedeti ali je bila kakšna korespondenca med kupcem in dobaviteljem oz. ali je kakšen vzrok za neodzivnost dobavitelja razen tvojih besed.
Torej, če bi se podpisal z imenom in priimkom (ter podal dokumentacijo) bi tvoja kritika dobila verodostojnost.

P.S.
Sem iz osrednje Slovenije. Magi, ki pravi, da je anonimnost na internetu utvara, pa je ta podatek, skupaj z mojim imenom in priimkom in točnim naslovom, verjetno itak že znan.
hehe, ne rabiš bit sedaj užaljen. dejstvo je, da vsak malo bolj vešči lolek preko ip-ja hitro zna izslediti iz kje si, če nimaš ravno spremenljivega. meni ni v interesu, partnerja že imam, tako da si lahko brez skrbi, te ne bom iskala :wink: in tudi da pride do kakšne obravnave - še enkrat preberi pogoje registracije :wink:

drugače pa - mi imamo eno samo tako izkušnjo (ne gre za isto zadevo zgoraj, ko omenjam, da je neka zadeva prišla pred sodišče in je podjetje dobilo črno piko). v sicer obratni situaciji. zadeva je bila poslana, predmet prevzet, ni pa bil plačan s strani prejemnika (o podrobnosti zakaj ne bi) :? vzroki so bili različni - imela ravnokar prometno nesrečo, zbolela, mama si je zlomila roko in je ni bilo doma, ker je bila pri mami, da je skrbela za njo, potem je šla na dopust, prišla iz dopusta in šla še enkrat na dopust, pa pc se je sesipal, pa pa pa pa...

po kakih treh mesecih smo preverili naslov in doživeli en velik šok - to sploh ni bil naslov te osebe!!! še danes nismo pogruntali kako je ta oseba lahko prevzela pošto na naslovu, ki ni bil njen! no, na koncu smo zagrozili s policijo, začeli s postopkom in potem naeeeeeeeeeeeeeenkrat se je našel denar. ja ti šment...
magi Napisal:...partnerja že imam, tako da si lahko brez skrbi, te ne bom iskala :wink: in tudi da pride do kakšne obravnave - še enkrat preberi pogoje registracije :wink:
Sem prebral pogoje registracije in nič ne piše, da ne bi smela iskati novega partnerja :wink: Smile
magi Napisal:drugače pa - mi imamo eno samo tako izkušnjo (ne gre za isto zadevo zgoraj, ko omenjam, da je neka zadeva prišla pred sodišče in je podjetje dobilo črno piko). v sicer obratni situaciji. zadeva je bila poslana, predmet prevzet, ni pa bil plačan s strani prejemnika (o podrobnosti zakaj ne bi) :? vzroki so bili različni - imela ravnokar prometno nesrečo, zbolela, mama si je zlomila roko in je ni bilo doma, ker je bila pri mami, da je skrbela za njo, potem je šla na dopust, prišla iz dopusta in šla še enkrat na dopust, pa pc se je sesipal, pa pa pa pa...

po kakih treh mesecih smo preverili naslov in doživeli en velik šok - to sploh ni bil naslov te osebe!!! še danes nismo pogruntali kako je ta oseba lahko prevzela pošto na naslovu, ki ni bil njen! no, na koncu smo zagrozili s policijo, začeli s postopkom in potem naeeeeeeeeeeeeeenkrat se je našel denar. ja ti šment...

Začeli s postopkom? Ali to pomeni dopis odvetnika, ali ste dejansko kaj prijavili na policijo?
Zanimivo da je prometna nesreča tako pogost dejavnik, tudi g. Prah jo je imel oz. tisti ki naj bi nam dostavil naročeno. Te ceste,...
hehe, je zanimivo, kaj ne...

nedržanje pogodbe je danes pogost pojav. tako smo mi preko sodišča šele izterjali en določen znesek od ugledne firme. seveda z zamudnimi obrestmi. trajalo dve leti. ampak so bili na koncu dinarčki nakazani. hm, če pomislim za nazaj, imam jaz pri svojih letih mogoče kar veliko teh izkušenj, ko so nas želeli okol prinest :?

takšni časi... očitno...
1 2
Iskanje po temi