Objave: 6427
Teme: 22
Ocena:
0
Zakaj pa ne pokličeš agencij.
Tule jih je kar nekaj, ki iščejo stanovanja v rangu 100-125.000 v Šiški.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.nepremicnine.net/nepremicnine.html?lok2=202&cena=&dem=EUR&odmik=20&m1=40&m2=45&sort=1&brez_cene=1&last=&SID=&lev1=&lev2=&page=detail&nep=1&posr=2&id_drzave=&id_regije=14&lok2=&imageField.x=71&imageField.y=14">http://www.nepremicnine.net/nepremicnin ... Field.y=14</a><!-- m -->
Objave: 1044
Teme: 5
Ocena:
0
Te agencije večinoma ne iščejo stanovanj ampak stranke na katerih služijo provizijo, zato so relevantni zgolj oglasi fizičnih oseb...
Objave: 2356
Teme: 2
Ocena:
0
Na kaj je pa vezan obrok leasinga? Ali gre za fiksni znesek?
Nečesa tudi ne razumem. Praviš, da si pisal stanovanje nase in ga zavaroval z leasing firmo. Ali prav razumem?
Ocena:
0
Kot razumem, je leasingojemalec on osebno.
Za zavarovanje pa mu je šla njegova lastna firma za poroka (ali pa je dal bianco menice).
Ne vem pa, kje je zdaj prijateljeva mama, za katero naj bi njegov prijatelj kupil to stanovanje.
Objave: 2356
Teme: 2
Ocena:
0
Ne vem, no. Kaj se zgodi, če on (torej leasingojemalec) umre pred plačilom zadnjega obroka (ali pa gre v osebni stečaj)? Leasingojemalec je še vedno ista oseba. Stanovanje je v lasti leasingodajalca (btw, tudi če gre leasing hiša v stečaj gre stanovanje v stečajno maso pa četudi, je potrebno odplačati samo še 1 obrok). Nadalje, kaj če kupec dobi naraščaj ali pa se loči v glavnem njegove potrebe po stanovanju niso več takšne? Stanovanja ne more ne prodati ne zastaviti, da bi si kupil drugo stanovanje. Tudi ne vem zakaj bi stroške financiranja stanovanja, kar obesil na kupca. Kaj pa če kupec že ima enakovredno stanovanje in ne more dosegati takih donosov, kot jih ima leasing hiša? Potem bo prodal obstoječo stanovanje, kupil leasing pogodbo ostane pa mu denarja= cena starega stanovanja - 23.000€. Če ta denar naloži in ne dosega donosa, kot ga ima leasing hiša je na izgubi. Meni osebno se to ne zdi ugodna ponudba.
Ocena:
0
Saj se tudi meni prevzem lizinga ne zdi dobra ponudba.
Če bo našel kupca, ki bi predčasno odkeširal, potem je to za kupca najbolje.
Sicer pa še vedno menim, da je stanovanje predrago in da bo težko našel nekoga, ki ima 100k gotovine in kupuje 42m2.
Objave: 308
Teme: 21
Ocena:
0
Sam bi se v takšen nakup po obrokih podal le če bi bla ekstremno ugodna ponudba. Zato je mogoče za vas najbolje, da ne omenjate lisinga in greste le na prodajo za denar. Bo dosti manj zapletov in tudi morebitnih potencialnih v prihodnosti.
Ocena:
0
In kako bi ti reagiral, če bi se s prodajalcem dogovarjal in dogovoril, nato pa pred podpisom pogodbe izvedel, da stanovanje sploh ni njegovo???
Objave: 1044
Teme: 5
Ocena:
0
Sej, point je ravno v tem kaksna stanovanja se PRODAJAJO in se bodovec ali manj se dolgo prodajala. Če gledaš ponudbeno stran oglasov, zapravljaš čas IMO. No to je vse, kar je se tozadevno relevantno.
Ocena:
0
2fast4me: mene ni treba prepričevati.
Prepričati moraš trg, oziroma kupca.
Jaz ne kupujem ničesar in četudi bi, ne bi kupil stanovanja/nepremičnine nikoli na leasing.
Srečno!