PodSvojoStreho.net Kar naredi dom Dom in male živali V trgovino z živalskim ljubljenčkom

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mene ne motijo psi ker ga imam sama, si pa ne upam svojega peljat v trgovino iz naslednjega razloga: moj pes je glede kakcev lepo vzgojen in niti približno ne kaka niti na cesto kaj šele da bi v stanovanju ali trgovini, drugače pa je z lulanjem. Če zavoha drugega pasjega prijatelja bo hitro markiral teren ne glede na to kje je, ker pač je tako očitno treba po njegovem. Tako me je še k veterinaru včasih sram it, ker tam tako lepo diši da bi on vse polulal. Zdaj pa v trgovini drekec še že nekak odstaniš, ampak kot pravim večina psov ne kaka po trgovinah, kako pa je z lulanjem? Kaj to pol brišete vse naokoli ali kaj?
Nekateri vidim, da se ne strinjajo z psmi v trgovino ! Jaz svojo kužico peljem kamor se le da, npr. V vseh IKEAH je dobrodošla, nekateri celo jamrajo, da še z otrokom ne smeš povsod, vendar lahko nevzgojen siten vreščav otrok naredi mnogo več škode in scen v trgovini, (pa prav tako ni sprejemljiv za marsi koga), kot štirinožec, za katerega lastnik ve, da mu lahko zaupa.

Kaj pa za Ljubljano ima, kdo sipisek trgovin, kjer so vzgojeni štirinožci dovoljeni ?
Po navadi ne hodim v trgovino s psom-počaka zunaj. Včasih pa vseeno prav pride, če greš lahko z njim v notranjost stavbe. Tako smo pred časom iskali eno knjigo in smo prišli do trgovine Vale-Novak (Ljubljana), kjer so povedali, da so pri njih štirinožci dobrodošli gosti.

Ko čitam vaša razmišljanja, pa se spet zavem, kako smo ljudje vedno bolj odtujeni od sveta v katerem živimo. Nekako nam je samoposebi umevno, da smo mi glavni, vsa ostala živa bitja pa najbolje, da kar izginejo (od psov, mačk, golobov, polžev, pajkov....). V mestih so vse živali NEZAŽELENE in tretirane kot golazen, ki svinja in prenaša razne bolezni.

Pa še to: odkar imam psa (9 let) sem spoznala, da po svetu hodi veliko več popadljivih ljudi kot popadljivih psov.
Trgovine v Ljubljani v katere gre lahko pes so Bauhaus, Zara v centru, knjigarna konzorcij. V teh sem jaz bila.

LP K
Nekateri bi kar glasovali o pravicah psa in kaj morajo nelastniki z njimi potrpeti.

Ne glede na to, da imam živali rad in jih spoštujem, pa je ne samo en pes že dobil od mene brco, ker mi je (nekateri so bolje vzgojeni) ovohaval in oslinih hlačnico. Ja , vem, v takem primeru izpadem jaz kot zverina. Ali mislite, da bi moral to mirno trpeti? Ali komu uspe pravi čas tujemu psu dopovedati z besedo, naj se ne dotika njegove hlačnice? Ali vam zadostuje ponudba in realizacija lastnika "bom dal za čistilnico"? Še vedno porabiš čas, da neseš v čistilnico. Kemično čiščenje uničuje tkanino.
Nimam časa - sem v penziji!
Da ne zaidemo - in da ne bo hude krvi!

NISO problematični "vzgojeni" in negovani ter socializirani "kužeki". Take štirinožce tudi običajno imajo LJUDJE, ki vedo kaj je pes in kam pes sodi.

Težavni so NEVZGOJENI psi NEVZGOJENIH, EGOCENTRIČNIH IN PSIHOPATSKIH lastnikov.

Je kar res, da je PES ogledalo svojega LASTNIKA, in seveda tudi obratno!

In žal je "javno mnenje" takšno. Tako kakor zaradi 5-ih bedakov in norcev, ki si z motorji na cestah dovoljio vse - izpadejo vsi motoristi "norci in bedaki", je podobno tudi z psi in njihovimi lastniki.

In če nekdo nečesa ne "preferira" - še ni ODTUJEN! :evil:

Če nekomu psi morda niso "najboljši prijatelji", ima pa mogoče terarij ali pa akvarij! :wink:

Zaradi tega še ni "pasji sovražnik" No.1. :roll:

Torej brez pretiravanja in evforije. V mejah normale in po pameti - pa bo lažje živeti. 8)
Naj dodam še svojo zgodbo, smo šli z otroci na lutkovno predstavo, moja mlajša hčer, ki se je odvajala od plenic je zastokala, da jo lulat, ker smo bili v ozki ulici, nismo vedeli kam bi bežal z njo ker je bilo časa ca. 5 sekund od stoka, da jo lulat pa do akcije... Enostavno sem jo slekel in jo posadil nad meteorni rešetkasti jašek naj na hitro opravi...
Gre mimo mene gospod, ki me okurca, kaj si mislim, da smo svinje in nevem kaj še vse, da če tudi doma lulamo okol bajte... lepo z mirnim tonom sem se opravičeval, da jo je pač lulat in da ji nebi ušlo smo pač naredili kar smo... Sčasoma ker gospod ni odnehal me je prijelo da bi ga ošamaril...
Še ena sredi MB v Jurčičevi mojo punčko pritisne na lulanje, skočima kar v bife na WC, ker tam pa res ne more lulat nad jaškom, je natakarica rekla da je WC samo za porebe gostov... Sem ji lepo povedal naj pokliče policijo, ker pač gre otrok na WC jaz pa pri njih pač ne bom spil pijače... sma opravila... spet sem bil baraba in ne vem kaj še vse...

No tako je pač pri nas... psi lulajo in serjejo po ulicah, parkih in ne vem kje še vse, markirajo vsak vogal in TO je pa sprejemljivo, super.

Zato sem prepričanja, da pes nima kaj iskati nikjer v trgovini, kjer je veliko ljudi, niti v Bauhausu ipd... Še manj pa brez nagobčnika... Pes je pes in je še vedno žival...

Čeprav imam prijatelja, ki ima psa in je pri nas v hiši dobrodošel gost, kakor tudi njegov štirinožni prijatelj. Mu dovolim, ker sam bom to prenesel... V trgovini ali v gostilni pa ne!!! Ker kot prvo psa nihče ne pozna kot lastnik in drugo se ne mislim psa izogibat v trgovini, ker so trgovine namenjene potrebam ljudi...

Toliko o tem...

LP, Boštjan
Pes NE sodi v trgovine in lokale, niti na katerakoli druga zaprta javna mesta. Ob vsakem obisku v naravi izven svojega doma, pa naj nosi nagobčnik. Ne glede na to kako lastnik misli, da je njegov pes lepo vzgojen.
Nekdo je že omenil vzporednico z kadilci in tudi jaz jo bom.
Čisto logično je, da trgovine in lokali dovoljujejo vstop z cucki, saj jim vendar nosite denar, ravno tako, kot so dovoljevali kajenje v lokalih, pa čeprav je šlo to marsikomu na živce. Kadilci so bili dobre stranke.
Kadilci so se prilagodili drugim, ker smo za prepoved kajenja celo sprejeli zakon, prilagodite se tudi lastniki psov, saj zadeva ni nič drugačna in z svojo prisotnostjo v javnih prostorih ne posiljujete tudi ostale...
primerjava z kadilci je po moje malce, će ne fejst butasta, ker je znanstveno dokazano, da pasivno kajenje škoduje ostalim nekaidlce, pasivno gledanje psa drugega človeka ali sedenje v njegovi bližini pa še nikomur ni zdravstveno škodilo, razen če imaš zelo hudo alergijo na dlake.
No-ja... gledanje samo ni nič... samo naši pasji prijatelji, če že ne lulajo, pa se slinijo in oblizavajo vse naokrog..... moj "nevzgojen otrok" pa pol se prime na primer mize - za taco, katero je prej fajn oblizaval kak pes.... :mrgreen:
pa tudi pasivni kadilci niso vsi zboleli za rakom.... tako tudi vsak ne dobi ugriza od kakega psa kje v trgovini itd., se pa zgodi.... povezave so.... meni se zdi fajna primerjva to :?
Sicer pa.... moj otrok na primer, ko vidi psa steče takoj k meni in začne jokat... pa sicer nima nobene negativne izkušnje s psi.... hm ne vem..... jaz sem, še enkrat, v glavnem PROTI!!!!!
Predvidevam, da v trgovine z živili živali ne pustijo, kar je nekako logično.
Je pa to zanimivo vprašanje Smile Bom postala pozorna na to Smile
V Ikei pa vem, da je to že čisto normalno...
Mojsa Napisal:primerjava z kadilci je po moje malce, će ne fejst butasta, ker je znanstveno dokazano, da pasivno kajenje škoduje ostalim nekaidlce, pasivno gledanje psa drugega človeka ali sedenje v njegovi bližini pa še nikomur ni zdravstveno škodilo, razen če imaš zelo hudo alergijo na dlake.
Sem kadilec in nisem nikoli iskal izgovorov za moje početje. Še več, ker sem se zavedal, da moje ravnanje ni ravno najbolj priljubljeno pri vseh ljudeh sem sprejetje zakona celo podpiral. Se pa še dobro spomnim, kakšni vse so bili izgovori ostalih kadilcev ob sprejemanju zakonodaje. Zelo podobni pasjeljubcem... Včasih je treba videti tudi sočloveka ne le svoje želje in potrebe... Pes pa je pes in tako naj tudi ostane. NE sodi v javne prostore, na sprehodu zunaj pa naj bo obvezen nagobčnik. PIKA
Jaz sem tudi proti, psom v trgovini... Čez čas se bodo našli nekateri, ki bodo hoteli mačke, papige, bele podgane, zajce, anakonde, razne kuščarje, pajke peljati v trgovino z izgovorom, da je to njihov družinski prijatelj. Zame tuj pes ni nič manj nevaren od kakšne kače, pajka...
Malo pretiravate! Če je pes vzgojen in socializiran, bo hodil poleg lastnika. Tudi ne vem, zakaj bi bil nagobčnik obvezen zunaj na sprehodu?! :roll:

Pa kaj potem, če se otrok dotakne noge od mize, ki jo je poslinil pes? Še vedno je to bolj higienično kot pa to, da poliže ročaj nakupovalnega vozička ali pa ima v eni roki žemljico in si jo podaja iz roke v roko, medtem ko sedi na vozičku in uživa v nakupih. :lol: Malo preveč je svet postal sterilen. Čistoča za vsako ceno. Zato pa je toliko bolezni in alergij, ker starši zavijajo/zavijate svoje otroke v vato. Ko pa popiha prvi vetrič, pa je otrok za deset dni obnemogel ... Čim več "dreka" poje, tem boljše. Pa ne mislim iztrebkov, da ne bi kdo narobe razumel ... 8)

Večkrat sem sicer videla v trgovinah "nesocializirane" otročaje, ki so vreščali, metali stvari s polic, se valjali od živčnosti po tleh, se zaletavali v vozičke ipd. A to pa je normalno? Pa da v gostilni tekajo sem in tja in gnjavijo ostale goste? To je čisto super, ne? :x

Kot je nekdo že omenil: ni samo človeška rasa na tem svetu. Kdo nam daje pravico, da smo tako uničevalni do narave in drugih živih bitij ... :?: :!:

ZANIMA ME: koliko od vas, ki ste proti psom v trgovinah, vas je DEJANSKO že videlo v TRGOVINI nevzgojenega psa, ki je povzročal kraval?
ZANIMA ME: koliko od vas, ki ste proti psom v trgovinah, vas je DEJANSKO že videlo v TRGOVINI nevzgojenega psa, ki je povzročal kraval

Moram priznati, da nisem videl ravno veliko psov v trgovinah, razen seveda podgancev (to so tisti psi, katere se ponavadi sprehaja v kakšnem cekarju in gleda samo glava ven Wink)....

Sicer se ne gre za kraval ampak za splošno kulturo kot tako. Meni pes v trgovini nima kaj iskati, za moje pojme neokusno... Podobno, kot bi šel s psom na pogreb soseda ali pa da bi se s psom sprehajal po pokopališču. Znano je namreč, da psi znajo izkopati kakšnmo kost :mrgreen: .. Poleg tega se mi zdi neokusno recimo, da bi pes uriniral na kakšen grob :oops:

No tebi postavljam vprašanje ali se ti zdi primerno, da se v nakupovalnih centrih nahajajo vrabci?
1 2 3 4 5 6
Iskanje po temi