Objave: 12028
Teme: 18
Ocena:
1
Citat:jaz mislim, da kdor nima vsaj peči na drva doma, naj se raje vzdrži neumestnih
Ali si alergičen na citiranje tvojih trdite? Ali je kaj v mojem zapisu napačnega in je izzvalo tvoje oblikovanje citiranega?
Dobro si preberi moj prispevek, boš morda ugotovil, da z razlago podpiram tvojo trditev, da prevelikega vleka ne rešuješ z pripiranjem loput v toku dimnih plinov.
Morda te jezi, da sem tudi tvoj način zmanjševanja vleka priključil k zniževanju temperature v kurišču?
Kako si jaz grejem noge v postelji, pa ne bom razlagal.
Nimam časa - sem v penziji!
Objave: 4080
Teme: 39
Ocena:
3
žerjavar jaz nisem alergičen na citiranje, alergičen sem na neumestne. z zmanjševanjem obratove reguliranega ventilatorja nič ne znižuješ temperature komore (jo samodejno vzdržuješ na nakem nastavljanem nivoju, saj to je "regulacija"). najbrž pa je do zdaj že jasno, po katerem parametru naj bo reguliran ventilator (T dimnih plinov). podobno si pri previsokem vleku pomagaš z regulatorjem vleka. tudi ta, čisto mehanska, z vakuumom in gravitacijo gnana, samodejna naprava v veliki meri vzdržuje T komore. saj regulator še pomeni da je naprava samodejna?
Ocena:
1
Citat:Ali je kaj v mojem zapisu napačnega in je izzvalo tvoje
?
Ocena:
1
Če sem rekel "ročno nastavljanje regulatorja..." sem zelo verjetno imel v mislih ročni regulator (loputa dimnih plinov), ne pa avtomatskega.
Tudi "simson" za odpiranje lopute dovoda zraka je avtomatski regulator vleka, čeprav ga moraš včasih nastaviti.
Izgleda, da si preveč ozko usmerjen na regulator, ki ga reklamiraš in (verjetno) prodajaš.
Objave: 5372
Teme: 32
Ocena:
0
Uuuuu....hitro eno vprašanje.
Tale regulator na zgornjih slikcah....bi lahko pri nas rešil problem "požrešnega" dimnika?
Vlek je namreč ubitačen in normalno kurjenje je možno zgolj z odprtimi zgornjimi, nakladalnimi vratci. Če jih zaprem, ogenj v štedilniku pobesni, ne glede če zaprem dovod zraka do konca. Ga tudi raje ne, ker potem zabriše zgornjo ploščo iz tesnil. Preveč pometanja, verjemite.....
Sicer ne vem kam bi ga montiral, pa vseeno......je to to?
Objave: 5372
Teme: 32
Ocena:
0
Oooooo...zakon!!!!
Ermmm...še eno vprašanjece....kje pa se lahko kupi tak regulator?
:oops:
Seveda danke pa finke za odgovore!
Ta forum je carevski......oziroma njega uporabniki.