PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Razvod cevi za prezračevanje,kakšne cevi,cena?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
smrekca Napisal:Prostor kjer je postavljen rekuperator naj bi imel vsaj 10-12 stopinj.
Glasen je pa kakor kateri, jaz našega (Helios) ne slišim v
sosednji prostor (do 75 % moči). V pritličju ga ne slišiš tudi na 100% moči.
Postavljen je v kotlovnici poleg TČ na 20 stopinjah.
potem pa bo boljše postaviti rekuperator v klet,samo če bi bil na podstrešju bi bilo lažje naredito razvod cevi(adaptacija 30 let stare hiše)...
Razumem situacijo, v adaptaciji je težje...
Lahko bi tudi poizkusil z dodatno izolacijo rekuperatorja ...
smrekca Napisal:Razumem situacijo, v adaptaciji je težje...
Lahko bi tudi poizkusil z dodatno izolacijo rekuperatorja ...
Tudi na to sem pomislil že,če seveda ni narobe da bi 2-3 kvadratne metre izoliral en prostor pa bi tam bil rekuperator postavljen....
Da obudim staro temo....

Kako si potem rešil razvod cevi za prisilno prezračevanje pri adaptaciji hiše?
Trenutno nimam v planu izdelati rekuperatorja, vendar ker že urejamo stanovanje v prvem nadstropju, bi vsaj za ta del ("štuk") lahko predvidel luknje za cevi prezračevanja torej zanima me kako ste zadevo rešili ter ali ste vseeno postavili rekuperator na neogrevano podstrešje ?
Sam imam tam največ prostora, nižanje bivalnega dela s knaufom pa ne pride v upoštev, mogoče bi bila opcija s pritličja kjer bodo trenutno nebivalni prostori izdelati preboje skozi ploščo ter cevi napeljati po stropu pritličja? - to pomeni da bi cevi prezračevanja prišle na tleh stanovanja v prvem nadstropju ?
ce bos v sklopu sanacije razbil tudi tlake, je razvod prezracevalnih cevi po medetazni plosci prilicno enostaven. najprej moras vedeti koliko imas manevrskega prostora v visino.
za klasicne prezracevalne cevi fi75 rabis torej ~8cm pod estrihi, ce bos vgrajeval namenske pravokotne, potem se do 3cm manj.
na ta nacin izvedes prezracevanje potem za obe nadstropji.
Tlaki v nadstropju so zunaj, stanovanji so praktično ločeni s svojim vhodom. Predviden tlak cca 14cm, sestava novega tlaka: 6cm lahki estrih/izolacija (da prekrije vodovodne, odtočne in el. cevi), potem sistemske plošče z 2 cm izolacijo (stiropor), cevi talnega in na koncu 3-4 cm samorazlivnega estriha nad čepki. Torej razmišljam da bi trenutno samo položil cevi in bil " predpripravljen ". Opcija pa je tudi samo na hodniku znižati strop za maks 10 cm ( bi bila končna višina 2.4m) , torej kaj bi bilo v mojem primeru bolj optimalno ?
ce ti koncna visina 2.4m ni problematicna, potem bi znala biti ta varianta optimalnejsa - razvod prezracevalnih cevi v tlakih, kjer se je potrebno izogibati obstojecim instalacijam, zna biti hudo zakomplicirano.

ps. lahko pa poskusis razpeljati prezracevalne cevi pod stropom ob stenah. v tem primeru imas zmanjsano visino le ob straneh. slabost je, da rabis vec cevi, ker ne mores voditi najkrajsih-diagonalnih linij.
Ok hvala za mnenje torej ce se odlocim bom raje naredil razvod po hodniku in potem to speljal v vsako sobo
Sam sem vgradil cev Frankiche DN 90 in jih je potrebno manj kot, če bi bile DN 75. Razdelilec s 6 priključkov. Z DN 75 pa bi rabil 10 priključkov.
Cena tekočega metra 90 DN je bila 3 EUR.

Priložene datoteke
.jpg   imageedit_4_9329211462.jpg (Velikost: 79,3 KB / Prenosi: 647)
Zdravo ima mogoče kdo 10m viška cevi za prezračevanje fi 75?
1 2
Iskanje po temi