No, da še jaz pristavim svoj lonček... Tudi sama sem kupovala nepremičnino (parcelo) in kar ne morem verjet, kaj vse se prodaja in kako zelo so nepremičninski agenti zviti. Če ne znaš natančno vprašat in zelo zelo dobro poslušat, si oplel. Ti prodajo kaj, kar je na papirju zazidljivo, dejansko pa sploh ne. Pa se opravičujem tistim, ki so pošteni (če je kje še kakšen tak - najverjetneje je že propadel, ker je konkurenca tako nelojalna). Cene pa take kot bi prodajali zlato... ufff.
Ampak vseeno me nekaj čudi, pa ne mi zamerit. Kot je bilo že večkrat omenjeno, nas večina v nepremičnino vloži vse svoje prihranke, pa kredit in sploh. To brez težav nanese tudi več kot 100.000 EUR. Ampak pri vsem tem denarju pa ni nihče pripravljen odšteti še nekaj 100 EUR za nasvet strokovnjaka, pa naj bo to odvetnik, gradbenik, cenilec, projektant ali kdorkoli pač, ki se na zadevo spozna. Poleg tega imate prijatelje, pa kolege, pa znance - ni vrag, da ne poznate tudi nekoga, ki se na zadeve malo bolj spozna. Če nič drugega pa je tukaj podsvojostreho...
Zanimivo je tudi, da že od srede leta 2004 velja tudi Zakon o varstvu kupcev stanovanj in enostanovanjskih stavb, v katerem črno na belem lepo piše, da kupec ni dolžan plačati celotne kupnine dokler mu prodajalec ne predloži uporabnega dovoljenja. Se pravi, tudi država se trudi, da bi svoje ljudi zavarovala pred takimi brezvestnimi investitorji. Vse skupaj pa prav nič ne pomaga, če ljudje sami stopajo izven zakona... žal vas nihče ne more zavarovat, če ne boste sami poskrbeli zase.
Pa se opravičujem, če preveč modrujem, ampak tako hudo mi je za vse ljudi, ki so dali tako veliko denarja za nekaj, kar je črna gradnja. In potem se zadeva proda najprej, spet se nekdo nasmoli ...
LP