Objave: 85
Teme: 34
Ocena:
0
Cena ogrevanja s toplotno črpalko je res najnižja, ampak če upoštevamo visoko začetno investicijo, verjetno precej kompleksno vzdrževanje (?), omejenost na talno ogrevanje,... se mi zdi, da gre za precejšnjo modno muho, ki jo poganja agresivni lobi monterjev in vaba v obliki državne subvencije.
Kaj menite?
Objave: 253
Teme: 4
Ocena:
0
se nebi strinjal s tvojo trditvijo. vzdrževanje lahko primerjaš z vzdrževanjem hladilnika, investicija pa tudi ni bistveno višja kot s kakšnim energentom, ki potrebuje dimnik, kurilnico, zalogovnik...
Objave: 49
Teme: 5
Ocena:
0
Cvetko:
Mene pa še vedno težko prepričaš v nekaj, čemur praviš izkoristek: 300% (pri TČ).
LP Jest
Objave: 1198
Teme: 12
Ocena:
0
Izračun je zelo preprost, elektrika je čista energija in če v TČ vložiš 1KW, dobiš wen 3KW toplote, torej je izkoristek 300%, seveda pa je tu še nekaj dejavnikov, ki vplivajo na izkoristek, v osnovi pa od 250 do 350% glede na druge energente. Začetna investicija je pa zelo odvisna od povpraševanja, jaz bom sedaj montiral kitajsko TČ za 800K, bomo vidli ?!?!?
Objave: 4
Teme: 0
Ocena:
0
Najboljše razmerje med kvaliteto in ceno peči (olje in plin) ima proizvajalec RIELLO.Njihove peči so sodobne, kvalitetne, varčne, relativno poceni in njihova linija proizvodov je široka, zato lahko vsak najde peč po svoji meri
Ocena:
0
Pri vseh kotlih brez kotlovne vode je regulacija zelo enostavna, saj temperaturo v prostorih reguliraš samo z črpalko, ker pa večino vas uporablja za regulacijo ne vem kakšno avtomatiko, pride do prepogostaega vklaplanja in dodatnih izgub na izgorevanju. Seveda pa je za to potrebna pravilna nastavitev gorilnika in pravilna moč same peči, le tako boste dosegli optimalno ogrevanje. Vsaka montaža mešalnega ventila je popolnoma brezpredmetna. V primeru montaže le tega, pa je spet potrebno vgraditi zalogovnik, ki pa ni nič drugega kot eden od potrošnikov. Potem je to peč z kotlovno vodo, te peči pa so po nekih standardih potratne in smo spet na začetku.....
Ocena:
0
Vse plinske peči na etažnih centralnih sistemih delujejo na ta sistem, pa verjetno večji sistemi tudi, s tem , da ni nobene brezstopenske regulacije črpalke, samo ON/OFF preko termostata.
Objave: 514
Teme: 6
Ocena:
0
CvetkoP, jaz mislim, da je čas da spet spremeniš svoj slogan :wink: !
LP