PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Led razsvetljava

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Včeraj prispelo ...zelo lepo sveti.
Emiterjev misliš ledic..no tko 60 kosov jih je na 1M.
300 na kolutu kar moslim da je nekaj podobnega kot pri tebi.
Je pa svetloba res mogoče za oddtenek kreveč bela.
Misli mda je za oči bolje če je temperatura svetlobe nekje 4000K in ne 5000K in višje.
Sicer pa ...za na stopnišče idealno ..za pod stopnice ali pa na steno v utor.. Big Grin
Centrum ,kakšno barvo led diod si kupil?Me zelo zanima ,ker bi rad dal led trakove pod vsako stopnico,pa da pred nakupom določim barvo,ki ustreza,da e bo preveč svetlo bela.Najlažje po mojem bi bilo pod stopnico "štaplo" naredit utor za trak,ki ga med posameznimi stopnicami povežem z žico,ki jo ob steni po cevi speljem od stopnice do stopnice vzporedno.Na obeh koncih pa stikalo na senzor in s timerjem.Mislim,da bi bila to najboljša rešitev.Ne vem ,če bi kupil RGB ali trak samo v eni barvi,kateri Idea ????
Ni potrebno utora ...samo pusti žico napajanje 12v ali manj...odvisno koliko svetilnosti hočeš.
Samo pazi led trak ne dela pod 7V to je nekje minimum da še normalno sveti.
Če ne maraš hladno bele svetlobe vzemi tisto malo bolj sončno barvo nekje K3500 ki jo majo tudi na ebayu.
Vsi trakovi so samolepilni ..večina se jih deli na 3 ledice torej na vsake 3 lahko prestrižeš in daš posebej napajanje.
Probal sem jih kar nekaj..so tudi že kar poceni ..glede na 2 leti nazaj.
Trafo za 5m traku mora bit vsaj 2A ker manjši se greje.
Za probo sem mel enega strega od GSM-a ki je imel 11v napajanja ..zadeva deluje super a za 1.5 m traku.
Fajn zmontirej pa velik veselja ob tem želim. Big Grin
1 2
Iskanje po temi