Objave: 2816
Teme: 78
Ocena:
1
No, potem je v redu. Se pa nabere robe za enih 6 vtičnic - cca 250 EUR... no saj take cene imajo za komplete tudi drugi. Bo treba še malo povrtat naokrog.
Se da razelektriti navadne cevi za kanalizacijo - verjetno, da ja - kakšno žico z ozemljitvijo na notranjo steno, da se naboj sprazni?
Sem pa že ugotovil, da gresta dve žici ob cevi do vsake vtičnice. Lahko amerikancem v tistih njihovih lesenih lopah, montirajo svari ob lesene stebričke, pokrijejo s knaufom in to je to. Še kanalizacijske cevi montirajo na zunanjo stran stene... Jaz pa že vidim, kako bom razbijal po stenah in se izogibal vodovodu in ostalim zadevam... bo pa treba najprej te cevi noter zmetati, šele nato vodovodne in električne.
Objave: 1237
Teme: 62
Ocena:
0
ja je kr komplikacija, jaz sem razmišljal tudi da bi si pri kaminu pripravil odvod na zunanji steni vmes povezal zbiralnik pepela in z še eno cevjo nazaj v notranjost prostora povezal z vtičnico, tako nebi imel problema z pepelom, ko bi bil zbiralnik napolnjen bi ga lahko veliko enostavneje spraznil, prav tako ni problema z vžigom.
verjetno so za cevi res povsod priblizno iste cene treba bi se bilo pozanimati če ti tudi drugje upoštevajo potem pri ceni sesalca nakup cevi.
Objave: 1094
Teme: 11
Ocena:
0
Dva tedna nazaj sem se odločil za Šrota (Aertechnica). Cevi in doze za vtičnice so že položili. Pri Vacsi bi me komplet kljub "zastonj" cevem in kolenom prišel dražje. Komplet namenskih cevi in kolen za 7 vtičnic v treh etažah namreč pri Aertechnici (Šrot) stane le dobrih 100€. Ker je enako močen agregat bil pri Šrotu bistveno cenejši kot pri Vacsi, je tudi kompletna cena za izvedbo na ključ cenejša. Za vse skupaj (material in izvedbo) sem plačal slabih 1.300€.
Če se splača centralni sesalni sistem? Se ne, če bi sicer kupil za 100€ sesalec, ki bi ravno tako posesal večino smeti in prahu in bi me ne motilo prenašanje le-tega po hiši. Če pa bi nameraval kupiti npr. (pre)drag Vorwerk in redno menjal (pre)drage vrečke, pa bi kar hitro (v nekaj letih) plačal več kot za CSS. Če hočeš udobje ali pa imaš v hiši astmatika, potem je CSS odlična ideja.
Ocena:
0
ali ima njihov sesalec moznost samočiščenja nekako se mi zelo dopade takšna varianta da nimam potem nikaršnih problemov več
Ocena:
0
jaz sem mislil da se mora to prazniti vsak teden ! če je pa temu tako je pa to druga stvar !
kako je pa z vodo ali se lahko sesa?
Ocena:
0
Vsi so mi odsvetovali sesanje vode. Voda v ceveh privlači umazanijo, ki se zato začne lepiti na stenah cevi. Možnost zamašitve ali vsaj zmanjšanega pretoka zraka se s tem poveča. Najbolje je, če je napeljava v stenah in tlakih vedno suha. Več pa lahko pove kdo, ki sesa s CSSjem tudi tekočine.
Objave: 7905
Teme: 59
Ocena:
34
Morda naivno vprašanje nekoga, ki takšnega sistema še nikoli ni videl v akciji: a je sesalna moč dovolj visoka glede na dosti daljšo "pot" kot pri običajnem sesalcu? Govorimo namreč o 10-metrskih ceveh plus oddaljenost sesalne enote od samega priklopnega mesta cevi, če prav razumem... Kakšna je denimo primerjava z enim 2000W običajnim sesalcem?
Ocena:
0
Mene je prepričal CSS v akciji pri svakinji. Zadeva deluje brez težav. Ne vem, kako močan agregat ima... Pri zraku zaradi daljše poti ni toliko izgub kot npr. pri vodi zaradi njegove minimalne mase. Čisto laično razmišljanje :oops:
Objave: 7496
Teme: 227
Ocena:
0
Izgub ni ker je sistem zrakotesen.
211 konjev sreče v ovinkih...
[img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/P/Cm/2bVKGTTq/1/r53superchargedunichr("46")jpg[/img]
JOHN COOPER WORKS evolucija
Objave: 2816
Teme: 78
Ocena:
1
Kar berem od včeraj po netu, je podatek o sesalni moči izražen z dvigom vodne stolpca.
Stran <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.najblog.com/css/">http://www.najblog.com/css/</a><!-- m --> ima te stvari lepo razložene (zaenkrat).
Aertehnici sem poslal kratko poizvedbo glede inštalacijskega sistema. Bom videl, če bo kaj odgovora.
Imajo pa na njihovi strani pdf, kjer je tudi lepo razloženo, če se greš samoinštalacijo.
Objave: 2
Teme: 0
Ocena:
0
Pozdravljeni,
ima kdo kaj izkušenj glede nabiranja umazanije po ceveh centralnega sistema. Če se te zapacajo, jih je verjetno nemogoče očistiti. Kako je s smradom v tem primeru?
Objave: 38
Teme: 1
Ocena:
0
Pri nas v firmi CSS laufa že 4,5 let brez enega problema. Nič se ne maši, zelo dobro vleče, sesamo zoprne stvari (dlako, tudi vlažno), a ni sistem za mokro sesanje.
V novogradnjo, ki jo ravno gradim bom zopet vgradil CSS istega izvajalca. Brez CSS si sploh ne zamišljam moderne hiše. Izjemno me moti smrad iz vsakega sesalca, ki ga vlečeš za sabo, tu pa tega ni. Tudi hrupa je morda malo manj, a je CSS še vedno glasen zaradi izjemne moči, ki ga ne doseže noben "vlečni". Cena CSS je kot cena boljših "vlečnih", sesalna moč pa vsaj 3x večja.
Objave: 2
Teme: 0
Ocena:
0
Hvala za info.
Kako je potem s čiščenjem cevi, a je to sploh potrebno, a ima kdo slučajno kaj več izkušenj s tem?
Objave: 38
Teme: 1
Ocena:
0
Po mojem čiščenje cevi nikoli ne bo potrebno. V skrajnem primeru se verjetno da z robotom, tako kot za prezračevalne sisteme. Ampak da se ti zamaši cev fi 50, potem si ga že pošteno zamočil, si sploh ne predstavljam kako.