Nisem specificiral, ker še osnovnih podatkov za primerjavo nisem imel - če podpravšanja sploh letijo name. Lahko pa npr zračenje. 4x dnevno po 5 minut v povprečju letne temperature, kar pomeni pozimi kakšno minuto manj, toliko da se komplet zrak zamenja, poleti pa lahko tudi okno, ki se ga odpre od 9.00 in zapre ob 21.00 ali pa sploh ne. Odprta pa so cca povprečno 4 okna v različnih prostorih, tako da ne pride do prepiha. Pa še kaj bi si lahko omislil.
Zahteva prisotnost človeka? Zahteva.
Hlajenje bajte je v povezavi s padcem temperature zraka, ravno to sprašujem, če že prodajajo. Kateri so parametri primerjave? Ko bom vedel, kateri so parametri, bom znal preveriti njihove trditve, kako se te stvari finančno splačajo. Trdijo, da se finančno splača. Če bi trdili, da je zrak boljši, kot pri prezračevanju z okni, bi to trditev pavšalno tudi kupil. Ker ni daleč od resnice. Če pa trdijo, da se finančno splača, potem bi prosil za podatke, ki so te vrste, da so preverljivi. Do sedaj nič. Me pač zanima. Zaenkrat sem samo tarča ali pa provokatorček (odvisno od kota gledanja), kot zgleda. Da še pojasnim - v podatke, kot so jih napletli, pač dvomim. Če se da 10kEUR za sistem, za katerega trdijo, da še varčuje zraven, potem bi rad podatek preveril. Privarčuje 40% - česa? Jabolk, hrušk, toplote za segreti zrak iz 0 stopinj na 20 stopinj - pozimi? In pod črto - je to x1 EUR, x2 EUR itd. - glede na kaj.
Na zadnje vprašanje - vlaga in/ali svež zrak.
V fazi gradnje kot sem, je izbira prezračevanja že znana. Ga ne iščem več. Trenutno se zgolj izobražujem na temo prezračevanja.
V bistvu je to tako, da so prehitro počepnili in to že pri blagih podvprašanjih. Ni moj namen, da sekiram lunosaše, me pa zbode, ko tako vehementno opravijo z vlago, tempreraturo, prezračevanjem, ne da bi pojasnili vsaj osnove fizike ali pa vstopne podatke. Kot da so bajte brez teh sistemov vlažne, plesnive, neprezračene od zgoraj do spodaj in to ne glede na tip gradnje.
Roko, tale mi je nova - nepotrebna zračenja z odprtimi okni. V bistvu sem zahebal povpraševanje in se slabo menim za okna - moral bi vzeti okna, ki se sploh ne odpirajo ali pa celo, kaj sploh rabim okna, lahko bi kar zazidal odprtine in dal kar žarnice z naravno svetlobo v stanovanje, za ogled okolice pa kamere in televizije na mesto oken.
Dobro, saj je res, prisilno prezračevanje je res fantastično in se sedaj posipam s pepelom, da sploh izrazim dvom v ta sistem.