PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Oddaja stanovanja in posledična "štala" - tožiti najemnika?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tudi jaz imam slabe izkušnje z najemniki(oz,drugo najemnico zaporedoma)Ni variante, da bi prišel do svojega denarja, ker so najemniki vedno bolj prebrisani,sistem jim omogoča, da so zaščiteni in imajo več pravic kot lastnik.Kako visoka bi morala biti varščina, da bi pokrila vse račune in škodo,?? varščino itak že prej porabijo in vse podpišejo, samo drži se dogovorjenega ne nobeden .Obžalujem, da sem pošteno prijavila dohodek od oddajanja, ker nobenega ne zanimajo neplačani računi in nastala škoda.
Kaj pa se zgodi v primeru, da ga na silo ven vržeš? najemnik gre na policijo in kaj potem?
Kako pa ga boš na silo vrgel ven? Si kak silni mišičnjak? Tudi v tem primeru se stvar hitro lahko sprevrže v pretep kjer lahko nastrada eden ali pa oba, pa bo imela policija res polne roke dela...
Danijel_SLO Napisal:Kaj pa se zgodi v primeru, da ga na silo ven vržeš? najemnik gre na policijo in kaj potem?

Če ga na silo vržeš in ima on možnost vložiti tožbo zaradi motenja posesti.

Ti si mu s tem, ko si ga ven vrgel motil posest - ker pri tej tožbi se sploh ne ugotavlja, če ima on pravico do posesti - sodišče odloči na podlagi zadnje mirne posesti in to je bila njegova posest. Tako da bo sodišče odločilo, da moraš vzpostaviti prejšnje stanje (torej ga spustiti nazaj v stanovanje) in v bodoče prenehati v motenjem.

Prava pot je sledeča: tožba na izselitev (stanovanjski zakon določa pogoje, ki morajo biti izpolnjeni) + nato izvršba.

Vse to stane in žal traja...

Sicer imaš na koncu pravico vse stroške in zapadle najemnine + škodo zahtevati nazaj od bivšega najemnika, je pa seveda vedno težava v tem, če kdo nima, mu je težko stran vzeti... imaš pa izvršilni naslov, kar tudi nekaj pomeni Smile
Takole, ko je leto naokoli se vsakič vprašam a se splača... vedno težje se prepričam, da ja. En kup enih pravic, nobenih dolžnosti - v glavnem anarhija. Sem ravno po naključju te dni videl eno najmeno pogodbo iz Nemčije... lepši svet in višje cene.

Recimo 57m2 v okolici Munchna: 520€ najemnina + 110€ stroškov + varščina 1040€. Stanovanje ima vgradno kuhinjo in kopalnico, za vse ostalo poskrbi najemnik sam. Poleg tega vsi vzdrževalni stroški, vključno z beljenjem, bremenijo najemnika (do 6% letne najemnine). Pogledt lahko prideš kadarkoli, samo prej se najaviš...
211 konjev sreče v ovinkih...
[img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/P/Cm/2bVKGTTq/1/r53superchargedunichr("46")jpg[/img]
JOHN COOPER WORKS evolucija
@Gladius: ne nisem mišičnjak ampak, če bi si dolga leta trgal od ust zato, da kupim stanovanje in potem pride en nategun in mi dela škodo v MOJEM stanovanju potem me prav malo briga kaj pravi zakon in kaj ne. 3 dni dam časa najemniku, da mi vse plača sicer pa leti ven, pa naj se potem on ubada z sodišči in dragimi odvetniki...
Ne razumem kako lahko tako hladnokrvno gledate na goljufije. Kaj vam je denar za nakup stanovanja padel z neba oz. ste prišli do njega na lahek način!?
Bom najemnika tožil pa zgubljal življenjsko energijo za letanje do odvetnikov in po 5 letih bom imel dobljeno tožbo v žepu od najemnika bom pa dobil prst v rit, ker mu nimam kaj vzet...
Danijel_SLO Napisal:@Gladius: ne nisem mišičnjak ampak, če bi si dolga leta trgal od ust zato, da kupim stanovanje in potem pride en nategun in mi dela škodo v MOJEM stanovanju potem me prav malo briga kaj pravi zakon in kaj ne. 3 dni dam časa najemniku, da mi vse plača sicer pa leti ven, pa naj se potem on ubada z sodišči in dragimi odvetniki...
Ne razumem kako lahko tako hladnokrvno gledate na goljufije. Kaj vam je denar za nakup stanovanja padel z neba oz. ste prišli do njega na lahek način!?
Bom najemnika tožil pa zgubljal življenjsko energijo za letanje do odvetnikov in po 5 letih bom imel dobljeno tožbo v žepu od najemnika bom pa dobil prst v rit, ker mu nimam kaj vzet...
Daj raje preberi kaj sem že napisal v tej temi - jaz sem zadnji, ki bi zagovarjal take parazite. Skušam ti povedati to, da običajno najemodajalec potegne kratko, ker ima veliko manj pravic kot najemnik. In verjemi, da praktično VSI najemniki vejo na pamet kako lahko nategnejo najemodajalce na vse možne načine in da jim ti praktično ne morejo nič. Takšno je žal stanje v naši ljubi deželici. Res je, edini način se znebiti parazitskega najemnika je na silo. Ampak če je gnida recimo brezposelna in doma cele dneve, še tega ne moreš. On ne bo mirno stal in gledal, kako ga mečeš ven... on ima pravice! :!:

Ali pa situacija, da se on vrne, medtem ko mu ti mečeš njegove stvari ven - garantiran pretep. In v Sloveniji ne bo redka situacija, ko bodo sosedje lagali policiji v korist najemnika in namočili tebe, ker si pač "bogat" in "oderuh", ker itak nič ne delaš in samo najemnino vlečeš in si tako zaslužiš, da te vsakdo nategne. Vse to je v Sloveniji stalnica - in take zgodbe sem slišal od vseh kolegov, ki oddajajo stanovanja. Ravno zato pravim, da v Sloveniji niso zagotovljeni osnovni zakonski pogoji, ki bi omogočali najemodajalcu normalno varno oddajo svoje nepremičnine.

Soroden problem kot to je v 90% Slovenije z motenjem posesti. Pri nas se lahko glede tega tožiš 20 let, ker imamo kretenski zakon, da policija za to področje ni pristojna. V Ameriki je motenje posesti (=trespassing) zločin, ki ga obravnava policija. In tako bi moralo biti tudi pri nas, pa bi bila sodišča naenkrat prazna, ker bi se čez noč rešilo 90% idiotskih tožb, kjer mora lastnik nepremičnine sodno dokazati in preprečiti nekaj, o čemer bi lahko presodil na podlagi uradnih dokumentov in situacije vsak normalen policaj in ustrezno kaznoval kršitelja.
Ok zdaj mi je približno jasno ampak še vedno sem mnenja, da delamo v Sloveniji z goljufi preveč v rokavicah...
Tu je žal kriv sistem. Slovenci nis(m)o neumni, kjer so luknje so tudi "iznajdljivi" Slovenci, ki jih veselo izkoriščajo.
Da ne bo izpadlo, da so vsi najemniki le težave, lastniki pa presvetli angeli: nekoč sem imela najemodajalca, ki je v stanovanje ušetal, ko je le bil v bližini - brez najave, niti potrkal ni pred vstopom. Ko se je zgodilo tretjič in sem ga zaslišala glih, ko sem prihajala izpod tuša, sem mu rekla, da naj se vsaj najavi po mobilcu, ko ima opravke v stanovanju, pa mi je rekel, da naj se ne brigam za njegove posle in da na svojem ima pravico početi, kaj hoče. Izselila sem se takoj (v roku tedna dni), ko sem našla naslednje stanovanje - a moram sploh povedati, da sem se lahko pod nosom obrisala za kavcijo (kljub odvetniku), ker je trdil, da sem samovoljno razdrla pogodbo in da sem ga z hitro izselitvijo oškodovala, saj ni imel časa, da bi tako hitro našel nove najemnike?
No, da ne bom čisto vseh grozot opisovala, le še ena prigoda: nekoč sem pred odhodom v službo pomotoma pustila prižgan laptop z vklopljeno kamero. Ker nisem bila ziher, če sem zadevščino pustila prižgano ali ne, sem se iz službe preverila in lej ga zlomka: 20 minut po mojemu odhodu je v stanovanje prišla lastnica, z njo nek tip, izginila sta v spalnico in iz nje prišla 2 uri kasneje. Potem mu je naredila sendvič in sta šla.

Hja..
@Ella. Naslednjič vključi kamero v spalnici Smile in dan na internet v smislu... Sem v službi prosim dobre ljudi, ki imajo preveč, da "nadzirajo moje stanovanje" Smile
1 2
Iskanje po temi