PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Soncna Aleja Komenda

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Poznam geodeta, ki je višine zakoličeval ... no pa on je naredil vse ok ... potem je pa kasneje prišel preverjat, so pa gradbinci konkretno falili nulto točko, samo zdaj ne vem al gor al dol .. vem samo da mi je tisti geodet takrat rekel, da so nekaj na silo sanirali, samo da bodo še problemi tule. Je pa to naselje zraslo na enem močvirnatem travniku (vem, sem delala ureditev meje pred začetkom gradnje tam), kamor se je s sosednjega hriba stakala voda od dežja in to, pa potok je na tisto stran poplavil ob veliki količini padavin ... no 2 leti nazaj sem pa delala parcelacijo enemu sosedu (med hribom in potokom) in smo se malo o tem pogovarjali in je rekel, da so že bile poplave, samo da tako kot mu je pa sedaj poplavilo, ko so to naselje začeli delat mu ni pa še nikoli .... je imel vodo več kot pol metra nad zemljo po skoraj celi parceli.
Več glav, več ve ...
Ja to vsi vemo da takšne poplave še ni bilo kot pred dvemi leti. Ta travnik (Šmidov log) je prej služil kot razlivno območje saj je bil tu od ceste cca 80cm nižji.Prvotno so nasuli travnik nekaj cm nad cesto, ko se je zgodila poplava pa so še dosuli tako da je zdaj višina takšna kot je. Mi sosedje pa smo naredili kamnite škarpe, vsak od ogroženih ima doma še shranjeno zaporo(neprepustno) tako da v primeru poplave ubraniš svojo hišo. Seveda če eden od sosedov zamoči, potem nismo naredili nič.
Tako da smo zopet mi višji od naselja, ampak upam da ne bo več takih poplav.
naroma Napisal:V čem je pa težava, če smem vprašat? V tem večjem naselju(Frasevem) mislim da je že kar nekaj vseljenih.

Naseljeno je drugo naselje, Šmidov Log. Ponavadi se ti dve naselji meša med seboj, tudi v tej temi, saj se držita skupaj, loči ju le mali potoček.

Ta tema je odprta za Sončno alejo, to je višje ležeče naselje, kjer definitivno še nihče ni vseljen. En dvojček je tam skorajda končan, ena hiša ne zaostaja veliko, novi lastniki pa bodo potrebovali kar ornk terenca, da ne rečem raje traktor, če bodo hoteli domov, saj je še hudo gradbišče do hišk.
Pozdravljeni vsi,

me veseli, da je nekdo končno odprl ta forum. Super! Mi smo tudi (upam) bodoči lastniki. Hvala "staroselcem" za dobrodošlico - se že bolje počutimo.
Mi upamo na najboljše. Mogoče kdo ve zakaj internetna stran Sočne aleje ni več aktivna?
lp
Springnut
springnut Napisal:Pozdravljeni vsi,
Mi upamo na najboljše. Mogoče kdo ve zakaj internetna stran Sočne aleje ni več aktivna?
lp
Springnut

Pozdravljen "sosed" !

Tudi naju je to zaskrbelo, tole je odgovor Gradisa :

Imamo neke težave na serverju – g. ****** je danes zjutraj kontaktiral vzdrževalca strani, tako da upam da bo zadeva čim prej rešena, nikakor pa ni razloga za skrbi. Ko se problem odpravi, bo tudi ažurirano stanje fotografij. V vmesnem času pa je dostopno oglaševanje v sklopu spletnih strani Gradisa Celje d.d. (<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.gradis.si">http://www.gradis.si</a><!-- m -->).

Sam sem pa pogledal malo bolj tehnično, njihova domena ni več aktivna, očitno je niso podaljšali. Morda tudi problemi s "podizvajalci"...
Njihove novogradnje so tudi izginile iz <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.nepremicnine.net">www.nepremicnine.net</a><!-- w -->
Kot, da se podjetje ne ukvarja več z prodajo.
Gradis je dolžan na vse strani,zato gradnja na vseh njihovih gradbiščih napreduje tako počasi, oziroma sploh ne. Po mojem bo večji problem za podizvajalce, ki niso dobili plačil, same hiše se bodo prej ali slej zgradile, ker bodo banke želele svoj denar nazaj.
Evo tudi uradno:

<!-- m --><a class="postlink" href="http://dnevnik.si/poslovni_dnevnik/1042326850">http://dnevnik.si/poslovni_dnevnik/1042326850</a><!-- m -->

Torej po vsej verjetnosti stečaj?
Pozdravljeni Kupci,
oziroma lahko rečem kar bivši kupci. Sem eden od očitno nasankanih kupcev dvojčka v naselju Sončna aleja in vam lahko po kar nekaj skupnih sestankih z predstavniki Gradisa in v prisotnosti odvetnika, ki sem ga najel, ker so stvari precej ušle z vajeti, potrdim, da smo na zelo dobri poti, da se poslovimo od ar, ki smo jih vplačali na njihov račun. Da poenostavim. Gradis kljub temu, da zatrjuje, da je kos nastali situaciji ima kup upnikov, ki pričakujejo svoj denar in nekateri upniki so se že usedli na naše nesojene nepremičnine z plombami na zemljiško knjigo. Kar pomeni, da Gradis dokler ne reši spore z upniki ni sposoben nepremičnin prepisati na nas, tudi, če pristanemo na zadnje ponujene pogoje. Da bo mera polna je zadaj še banka (Volksbank), ki financira projekt in je baje pristala, da bi financirala tudi še baje zadnjih 8 kupcev, ki naj bi sprejeli ponujene pogoje, pod pogojem, da se nobeden od kupcev ne premisli. V nasprotnem grejo v izvržbo kar pomeni, da gredo hiške na dražbo in čao are. Vsi kupci vemo, da je Gradis zamočil in da nam po pogodbi pripadajo dvojne are ampak se pojavi problem, da nimajo od kje vzeti in če ne uspe prisilna poravnava v katero so šli ne bomo videli niti tistih 20%, ki naj bi nam po tem takem pripadali. Če ima kdo še kake nove informacije vam jih bom hvaležen.
Lep pozdrav in veliko uspeha.
Kupci bi se morali zbrati, k izgubljenim vsotam dodati še kakega jurja in poslati spisek sodelujočih na naslov kakega albanskega podjeta. Vsak teden eden, od zgoraj navzdol po spisku in mislim, da bi kmalu bili na svojem.
Tako pa boste dobili le pravno državo in nasmešek odgovorne gospe (ona pa vse ostalo). Moje sožalje.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Vi ste izgubili are, podizvajalci na tem gradbišču, pa še kje (na primer Hrenovica na Jesenicah) pa še ene 10kratnik vaših ar. V Sloveniji je pač vse možno...
čebelca Napisal:Vi ste izgubili are, podizvajalci na tem gradbišču, pa še kje (na primer Hrenovica na Jesenicah) pa še ene 10kratnik vaših ar. V Sloveniji je pač vse možno...

A stečaji se pa drugje ne dogajajo? V poslu mora vsak sam oceniti tveganje, ki ga z vstopom v pogodbene obveznosti sprejema. Sicer pa dokler obstajajo posamezniki, ki gredo v posle brez ustreznih garancij kot podizvajalci, se zanje res ne rabimo sekirat.
VinkoSmarnca Napisal:
čebelca Napisal:Vi ste izgubili are, podizvajalci na tem gradbišču, pa še kje (na primer Hrenovica na Jesenicah) pa še ene 10kratnik vaših ar. V Sloveniji je pač vse možno...

A stečaji se pa drugje ne dogajajo? V poslu mora vsak sam oceniti tveganje, ki ga z vstopom v pogodbene obveznosti sprejema. Sicer pa dokler obstajajo posamezniki, ki gredo v posle brez ustreznih garancij kot podizvajalci, se zanje res ne rabimo sekirat.

Ma...moram vseeno še nekaj napisati. Citiram Finance:
Gradis Celje, ki ga vodi Lidija Žagar, sicer upnikom skupno dolguje kar 61,7 milijona...

JA, RES...obstajajo "POSAMEZNIKI"
Finance pišejo, da so are za nesojene kupce izgubljene (no že pred tem je to pojasnil kupec). Ve kdo kaj se bo zgodilo z nepremičninami gradisa, bo šlo na dražbo vse skupaj?
Seveda so stanovanja sedaj v rokah bank in stečajnega upravitelja in gredo na dražbo. Tam se bo videlo, ali bodo banke prevzele vseskupaj in poskusile dokončati, ali so dvignile roke in bo za vsako ceno prodano po kosih ali v celoti.
1 2 3
Iskanje po temi