PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Montažni sistemi in les Na dnevu odprtih vrat Jelovica-ocena

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fery Napisal:
gremlin Napisal:Kako ste takole hišo spravili skozi lok. info in PUP v Švabski vasi, ki je strogo dvokapnična?
(vse se da, če se hoče)
lp
Denar je sveta vladar. Pri nas imamo še bolj noro (beri podkupljeno) situacijo.

fery noben ni nobenega podkupoval... tam so bile tri hiše "komunizem urbanizem" tako da se je dalo spraviti skozi...sprememba pupa...

lp
Ja odgovor ni zadovoljiv, ampak vseeno......

kar se pa reklame tiče.....grad je zidan, le vrata so od Jelovice :lol: :lol:
tjaša na zs, ti lahko če se odkriješ.... se pogovoriva pa najdemo rešitev oz. bova zadeve pogledala za detalj, če želiš.

lp
pedenjdeklica Napisal:drugače pa rešitev z odvodnavanjem: pluvia odtoki to je to sesanje vodo..naravno... obvezno 1,5 m preč imet peskolov, ker drugače voda prebije beton ....
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.youtube.com/watch?v=F-XNdMEqLbk">http://www.youtube.com/watch?v=F-XNdMEqLbk</a><!-- m -->

Kaj si mislil s tem "drugace voda prebije beton"?

Jaz imam Pluvio in sicer je na poti do zbiralnika dezevnice res en peskolov oz. dva, pa me zanima, ce je to to, ali bi moral se na kaj drugega biti pozoren?
peskolov ne sme biti pri izpustu vode preblizu npr, ko voda pride po vertikali do iz strehe "na tla", seveda tam z kolenom zavije npr. pod kotom 45 stopinj... potem je spet ravno....in ta ravnina more biti cca 1 m oz. bolje 1,5 m, zato ker drugače "curki" vode sčasoma "naplozajo" peskolov.

lp
saj ima hiša tudi zbiralnik deževnice pa tudi pupa potrebuje štrom, da naredi pritisk vode.... so stvari, ki jih potrebuješ če daš na hišo določen detalj, kar ogrevanje žlebov vsekakor so..

lp
Ob kolikor - toliko "normalnem" arhitekturnem oblikovanju, je potratno ogrevanje žlebov popolnoma nepotrebno.

Ko pa govorimo o "oblikovalskih" presežkih in "bolanih" ambicijah posameznih projektantov in arhitektov, kateri itak ne znajo drugega kot "copy/paste" v CAD programu, ja potem pa je zaradi forme same "nujno" potrebno cel kup tehniočnih in NASA sistemov na hiši instalirat, da stvar sploh funkcionira.

1. Kdaj in kje je bila na območju Slovenije izvajana ravna streha?
2. in zakaj ne?
3. Zakaj ima "gorenjska" hiša streho strmo in okna majhna?
4. Zakaj so primorske hiše grajene iz kamna in imajo majhna okna?

Seveda - če se je pri tem, da si človek uredi domovanje - potrebno še vsemu preostalemu slovenstvu in širše odkrito pokazati in na znanje dati - češ " MI SI PA UPAMO IN SI LAHKO DOVOLIMO", potem je rezultat tak kot je viden na slikah.

Kar spomnite se obdobja, ko so bile moderne strehe z različnimi nakloni. Ja tiste dvokapnice, ko je imela ena stran naklon 35 stopinj, druga pa 50, 60 ali več.

Pa je sicer že pokojni ljubljanski arhitekt zastavil investitorju naslednje vprašanje - kaj pa se je zgodilo nad slemenom tvoje hiše? - pa ga nihče ni razumel, kaj je hotel.

Pa je pojasnil. Torej. če se je spremenil naklon strehe, je očitno hiša na meji dveh klimatskih con. Meja pa gre ravno po slemenu. Na eni strani je 300mm dežja na leto, na drugi pa 800mm, pa še zime so hujše in pade več snega.

Torej, da se vrnem na začetek - nobena racionalno in funkcionalno oblikovana hiša ob upoštevanju lokalnih dejavnikov ne potrebuje ne skritih in ne gretih žlebov. In res popolnoma nerazumljivo mi je zakaj bi se morali žlebovi skrivati.
No - razno če je koga sram, da jih ima - v tem primeru pa razumem. :lol: :lol:
Tudi meni ne bo nikoli jasno, kdo dovoli na Gorenjskem in tudi drugje po Sloveniji, hiše z ravnimi strehami?? Verjetno bo tudi za te strehe moral čas pokazati svoje..

So pa res grde hiše s takimi strehami in razno raznimi "štrlečimi" kvadri :roll:

Aja, pa pod navedek: bravo jelovica, se tudi ne bom nikoli podpisal, ker so me že 2x zelo razočarali. Tretjič me ne bodo, ker jim niti ne bom dal možnosti za to :wink:
Spoštovani moderator,
to rubriko bi lahko poimenoval kot PR Jelovice, zato predlagam, da jo zaprete. Očitno, da si določeni sami posatvljajo vprašanja in pod psevdonimi odgovarjajo. Sam sem že napisal kar nekaj koristnih nasvetov in lastni izkušenj na forumu. Ne zdi se mi korektno, da dopuščate nekorektno in zavajujočo razpravo "Pedenjdeklici", ki s svojim pisanjem dela reklamo za podjetje Jelovica, isto časno pa"trosi neumnosti" in poučuje bodoče kupce. Če želi jo naj plača kot vst ustali. Mislim, da je vaša osnovna naloga, da skrbite za korektnost objav in da kdaj pa kdaj preverite informacije. V kolikor potrebujete pri tem pomoč m, vam bom z veseljm pomagal.
Ob. branju te rubrike sem se naveličal pisati in sodelovati na forumu.
LP
EURO
Res je tako. A kakor hitro bodo zaklenili tudi to temo, se bo takoj našel še en radovedni kupec in odprl tretjo, pa četrto, pa peto... Enim je pač dovoljeno več.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
po moji presoji ima taka tema učinek bumeranga...
slaba reklama je slabša kot nobena reklama... in če jo hočejo, naj jo imajo...
sicer nas je tu 85% prepričanih kam pes taco moli, čakam pa še kak argumentiran odgovor deklice na papeževa vprašanja, potem pa lahko to farso zaklenemo.
In če si pripravljen sodelovat, samo klikni na "opozori"
LP!
Tudi prispevki v stilu TejRo-vega bi imeli težo večjo od 0, ako bi vsebovali kak konkreten opis težave, ne pa pfuj-pfej kar tako počez v 3dni....
a misliš,da so res tako superca v jelovici
Sploh ne, sigurno ga večkrat userjejo, tako kot vsi.
Ampak brez argumentov je prispevek zgolj tuljenje v luno. Oziroma še manj...
Kaj si pravzaprav sploh hotel povedat?
Ne vem zakaj nekateri sploh komentirajo kaj je komu všeč in kaj ne, to je brezveze...
Jaz sem se pa po dolgem času prijavil na ta forum ravno zato, ker sem videl to hišo in se mi zdi zanimiva.

Če je lastnik tule me zanima par detajlov;
- koliko gleda ven od zidu ta siv obod? kaj so to za ene plošče pločevinaste?
- so okna standardnih mer ali po naročilu?

hvala in lep pozdrav
1 2 3
Iskanje po temi