PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave MČN ROTO ECO 6

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zdravo Berghaus,
Ogrevam se za podobno zadevo (EKO 6), pa me zanima kako je zadeva delovala preko zime. Pomisleke imam le zaradi smradu. Kot vidim jo imaš tudi ti čisto blizu vhoda. Upam da res ni bilo motečega smradu?
A se lahko zadeva vidi kje "v živo"?

LP, Gorazd
Pa kaj naj ti rečem......čisto sem pozabil nanjo......

Smradu ni popolnoma nobenega, zvoka nobenega. Vem da dela zgolj po tem, da v mansardi ni popolnoma nobenega smradu. Zakaj v mansardi? Ker še vedno nismo zrihtali oddušnikov in se zaenkrat še vsi končajo pod streho Big Grin

Ogled v živo pa seveda, brez problemov. Na našem koncu jih je že kar nekaj.
Menda je tržni inšpektorat RS prepovedal prodajo omenjene ROTO ECO 6 ker naj ne bi imela potrebne dokumentacije ki jo zahteva EU in RS. Torej previdno.
Jaz res nevem zakaj navalujte na ta ROTO, ki v praksi sploh ni tako kvaliteten kot se tu piše. Res pa je da meni niso znali pokazati dokumentacije, oziroma ni blia taka kot mora bit po vseh standardih SLO in EU. najbolj pomemben je EN12566-3del, ni pa dovolj da vam napišejo izjavo o skladnosti ter izdajo CE znak, imeti morajo zaledje za vser te dokumente (začetna tipska preizkušanja, izjavo o vodotesnosti, podatke o izhodnih meritvah,...)

Previdno pri kupovanju MČN, cena ni vse!!! Moj dobronamerni nasvet je da se pozanimate pri proizvajalcih in kupite nekaj na kar boste lahko pozabili, ter čistili mulj na 2-3 leta in nič preje.
enkrat sem že prilimala gor odgovor GZS v katerem lepo piše da če se delovanje MČN pogojuje z praznjenjem 1x letno je to v neskladju z zakonodajo.
Bistveno je da kupite MČN ki bo delovala tudi v neidealnih pogojih (podobremenjena, preobremenjena, vas daljše časovno obdobje ni,...)
:lol:

Da se vam da.......
Če lahko vprašam, da sam ne iščem ker sem len :oops: ,

Katere MNČ izpolnjujejo vse pogoje (velikost 2-6 oseb).
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.vo-ka-celje.si/index.php?option=com_content&view=article&id=125:male-cistilne-naprave&catid=37:arhiv-novic&Itemid=127">http://www.vo-ka-celje.si/index.php?opt ... Itemid=127</a><!-- m -->
seznam je nepopoln nin prirejen določenim prodajalcem.
za tem stojim.
težko bi me prepričali, da bi pri finalizaciji gradbenih del vgradil MČN za 2000 eur več kot sem dal za eko 6 samo zato, ker je kao ena po papirjih boljša
če koga zanima, kako ne ropota in kako ne smrdi EKO6 lahko pride k meni pogledat
pa ne zagovarjm firme roto, ker so se mi ful zamerili....
Tudi pri nas ste dobrodošli, čeprav, kot sem že omenil, bo bolj malo videti. Prav tako pri sosedovih. Le da so pri nas 4-6 osebe, pri njih pa kar 8.
Berghaus, na sliki je MČN, za njo pa dve betonski cevi. Se tja noter še kaj izteka oz. zakaj sta tam?
Dve? Misliš ena na drugi? To je jašek za meteorne vode, katere pobira od žlebov, podizkopa in pa čistilne naprave. V njem na dnu je potem cev premera 20, ki odvaja vodo naprej.
Tudi mi imamo ECO6, priklop smo naredili sami, ker nas ni nihče opozoril, da ga morajo narediti oni. MČN sicer sedaj že 5 mesecev deluje brez problema. Na Roto so mi rekli, da v čistilno ni potrebno dati nobenih mikroorganizmov, da se naredijo sami. Je to res? :?
Je popolnoma res. Populacija bakterij je nekje optimalna v 4-5 tednih. Pri vas že zdavnaj. Nič smradu je lep pokazatelj, da vse štima.

In Marusa, glede priklopa ne skrbi nič. Tudi mi smo jo sami zagnali.

Zdaj je čas, da pokličete Roto, poslali vam bodo enega od mojstrov, ki bo pregledal vpihe in delovanje na splošno, potem pa (POMEMBNO!!!), v tehnično knjigico vpisal datum zagona, svoj podpis in štempeljček.

Pri nas je bil še vesel, da smo sami zagnali, s tem ni bil časovno odvisen od nas, ampak je pač prišel, ko je imel čas. Z veseljem je poštemplal knjižico in se podpisal.

Ta knjižica bo glavna stvar, ko boste svojo čistilno prijavili na vaše komunalno podjetje!!! Brez podpisa o zagonu ne bo nič.

Ta podpis pomeni, da je zdaj pri nas položnica za komunalo namesto 30 evrov, 16 evrov. In da je čistilna vnešena v register čistilnih naprav.

Naslednji mesec nas čaka prvo izčrpavanje, strošek 40 evrov.

Eno pozorilo za tiste, ki imate čistilno napravo. Kot veste, se ne sme izčrpati do konca. Iz naše, ki je 3 kubična, se ven potegne le en kubik, maksimalno kubik in pol!!

Zakaj opozorilo? Ker vam nekateri koncesionarji oziroma komunalni podizvajalci za ta kubik računajo polno praznenje greznice!!! Kot bi imeli klasično 10-20 kubično. Podizvajalec iz Zaloga nam je hotel računati 160 evrov!! Sva si rekla Adijo, pa nogo si zlomi.....

Ičšite tiste, ki računajo po kubaturi, ne objektu. Na to me je opozoril ta, ki nam bo zdaj praznil. Folk večinoma tega ne ve in preplačuje storitev. Poleg tega morate ob izčrpanju nujno prejeti potrdilo o izčrpu, katerega fotokopijo boste poslali na komunalno podjetje, drugače vam bodo skenslali nižjo položnico.
berghaus koliko časa jo že uporabljate :?:
1 2 3 4 5 ... 39 Pojdi na stran 
Iskanje po temi