PodSvojoStreho.net Nepremičnine Gradbena dokumentacija Obcina Pesnica – javna razgrnitev

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ba2 Napisal:Joj mene je kar strah ko to berem. Mi2 sva lani julija kupila v občini Pesnica (Polički vrh) parcelo (oz. dve parceli skupaj), ki sta kmetijski. Na parceli je že elektrika in telefon, voda je lastno zajetje. Na parceli stoji manjši vikend (črna gradnja). Oddana je vloga za spremembo namembnosti in legalizacijo obstoječega objekta. (leta 1990 zidano)
Župan je rekel da bo ta prostorski plan letos aprila. In če bo, kar vidim da vsi močno dvomite me zanima kakšna je pot naprej. Kaj če bi midva želela obstoječo stvar nadgradit samo oz obnovit? Kakšne papirje potrebujeva, približno koliko naju bo vse stalo preden sploh lahko kaj začneva... Lepo prosim za pomoč.
kakšnao kategorijo zemlje imaš?

jaz imam pšnik 1000m2 l kat kmetijsko Če bi imel do leta2003 kakšno uto gor bi imel min možnosti za spremembo sedaj ker sem pošten državljan se pa lahko obrišem pod nosom pa mam el. mimo parcel asfalt vodovod ampak mi nič ne pomaga

zadnji 10 let še ni bilo nič delano glede sprememb v občini pesnica so mi na občini povedali naj bi bilo letos
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.dominokolje.si">www.dominokolje.si</a><!-- w -->
Dve parceli sta skupaj. Zgornja je 555m2 in je travnik, spodnja je okoli 1400m2 in je njiva. Na spodnji od leta 1990 stoji zidan vikend 6x8m. Prejšnji lastnik mi je rekel pred kratkim da je dobil domu za plačat kot da je stavbno zemljišče nekaj??? Vendar meni kot novi lastnici nihče to ni javil in v izpisku je napisano tako kot sem ti jaz opisala zgoraj. Tudi nama je rekel župan da bo aprila letos razgrnitev.
ba2 Napisal:Dve parceli sta skupaj. Zgornja je 555m2 in je travnik, spodnja je okoli 1400m2 in je njiva. Na spodnji od leta 1990 stoji zidan vikend 6x8m. Prejšnji lastnik mi je rekel pred kratkim da je dobil domu za plačat kot da je stavbno zemljišče nekaj??? Vendar meni kot novi lastnici nihče to ni javil in v izpisku je napisano tako kot sem ti jaz opisala zgoraj. Tudi nama je rekel župan da bo aprila letos razgrnitev.

oprosti če ne razumem! kaj ti maš gradbeni parceli ali kmetijsko zemljišče kajti ce je drugo ne vem kako bo kaj z grad. parcelo !
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.dominokolje.si">www.dominokolje.si</a><!-- w -->
-
Jaz imam kmetijsko zemljišče. Ne razumem pa prejšnjega lastnika ki je rekel da je dobil položnico in pravi da plačuje se že kot stavbno. Ravno tega tudi jaz ne razumem zato pa sprašujem. Ju3 tak grem na občino pa bom jih malo zaslišala kaj se dogaja. Se pa prav bojim kaj in kako vprašat da sama sebe ne zašijem.
ba2, javi kaj ti bojo rekli na obcini...
Dan!
Bla sem dans skor eno uro na občini in poslušala in spraševala in iskala posnetek posesti in na koncu ko sem vse skup razmišljala vem še manj kot prej. Še en krat sem za vsak slučaj dala vlogo za spremembo namembnosti, ko sem šla dol v vložišče in mi je tam dala še neka dva papirja mapni izpis ali izris pa še nekaj kjer je pisalo da je kmetijsko zemljišče in da je 230m2 pozidanega??? Klicala sem bivšega lastnika in je rekel da je za obstoječi objekt vložil leta 2004 do tistega roka vlogoza legalizacijo črne gradnje. Od takrat je 5 let že tišina. Prašam kak to da je on meni govoril da plačuje to kot stavbno zemljišče (občini) pa so rekli da potem je že mogel dobiti gd????? WTF? In prašam če lahko to pogledajo in dam dve imeni kateri bi bli možni če že ni na mene in reče naj drug teden pokličem da bo po nekih karticah poiskala.
Po zakonu mi je oni gor rekel bi mogla bit javna razgrnitev do 28.04.2009. Da pa mi on ne more nič zagotovit kaj bo in naj ne sprašujem po času.....
V glavnem naj bi po novem zakonu ne bila več dovoljena razpršena gradnja. Župan pa je rekel da na tem področju drugačne kot razpršene gradnje ne more bit. In se zavzemajo oz. so dali predlog da naredijo izjeme v takih krajih ki so obmejni in glede na reliefno strukturo....
Tak da kaj vem?? NIč spet.
-
ba2, najboljse da gres na obcino po lokacijsko informacijo za nadomestno gradnjo na tisti pozidani parceli. Stane te 17 eur, ampak vsaj tocno ves pri cem si. Poleg dobis izris parcel na tistem obmocju na katerem je tocno ozneceno katere parcele oz. kateri deli parcel so zazidalni. Ce je del tvoje parcele rdec in pise da lahko nanj postavis novogradnjo, lahko takoj zacnes Wink
-
na, po novem se otepajo razpršene gradnje in se na veliko riše tudi nove opn-je ipd.
vendar v tvojem primeru je možno, da gre za mejo območja zazidljivosti, ki poteka ravno čez tvojo parcelo. te načrti (sicer v zelo mahjnem merilu, kjer so potem lahko odstopanja tudi več m glede na debelino črte) bi morali kot dodatek lokacijsnki informaciji, če jo imaš od prej, po novem pa ne vem točno, kako je s tem. čeprav še vedno nisem čist prepričan, če je vse res,kar sem zgoraj napisal, torej obvezno preveri vse to.
v glavnem, nekako bi ti svetoval, kot je bojcy rekel, če še nimaš informacije, da boš bolj na jasnem, čeprav očitno tudi na občini niso sami sebi na jasnem, zakaj gre. tolk o tem, in kako je potem šele projektantom, ko morajo strečt njihovi muhavosti na občini/ue. če sami ne vdeo, kako je prav, kako naj potem projektant ve. ok, spet sem ot, pozabi zadnje dva stavka.
Kako so se razpletle vaše zgodbe ?

:?:
Pozdravljeni!

Tudi mi že čakamo od leta 2009 na javna razgrnitev. V zadnjem mesecu sem klical vsaj 10x pa mi vedno odgovororijo, da ne vedo nicesar kdaj in kako! Glede na to, da se nonstop izgovarjajo na razpršeno gradnjo, ter da je vse odvisno od države ni res, saj sem dobil preverjeno informacijo, da je 99,9% odvisno vse od župana, tako da... župan je tisti, ki mora dati naprej ne glede na to ali gre za razpršeno gradnjo, za zaookroženo celoto naselja, ali kaj drugega...

Glede na to, da smo že pošiljali urgence, klicali, pa ne vem kaj še vse imam predlog, da vsi tisti, ki čakate ali čakajo na javno razgrnitev, da damo skupen dopis, ali pa da gremo na sejo občinskega sveta ali pa v medije, namreč to ne vodi več nikamor. Kljub vsako mesečnim obljubam se ne zgodi nič!!!

Lp
Nič se ne premakne.
bojcy Napisal:Pozdravljeni!
A se kdo od vas caka na javno razgrnitev v obcini Pesnica :?:
Mi cakamo ze dve leti. Do zdaj smo od zupana vedno znova, kadarkoli smo prisli tja, dobili odgovor da bo… cez 3 mesece… cez 1 mesec… :roll:
Zdaj pa… zaradi nove odredbe o razprseni gradnji ne bo nic… dokler se ta odredba ne bo razveljavila… ker je cela obcina obmocje razprsene gradnje… Confusedhock:
Kaj mislite… a bomo kdaj docakali to javno razgrnitev :?:

Kaj boš pa naredil če bo parcela na javni razgrnitvi zazidljiva. Ko pa bo potrjen plan pa ne bo več zazidljiva?? Tudi tako delajo.
1 2 3 4
Iskanje po temi