PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Električno ogrevanje

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
igor k:
na to vprašanje ti zaenkrat ne morem odgovoriti, ker v hiši še ne živim.
V tem trenutku so tam različni mojstri, ki uporabljalo vsa mogoča orodja
(brusilke, žage,...). Zaenkrat ni bilo težavm kljub temu da peč obratuje.
Moram pa reči da imaš mogoče prav. Tudi sam sem že razmišljal, da bo mogoče potrebno spremeniti odjemno mesti v 3x25A. To bom dejansko videl, ko bom tam živel.
Nenazadnje pa sprememba iz 20 v 25 amperske varovalke ne prinese velike cenovne razlike pri ceni priklopa. Cena kilovata energije pa celo ostane enaka.

lp, mitja
popek Napisal:Pozdravljeni vsi...

janez03 je pravilno prebral oz. dp je pravilno splepal. Peč ima res dva stikala, kjer vklapljaš 6 kw grelo dejansko pa s tem sklopiš tri 2 kw grelce. Od tega gre vsak na svojo fazo.
Proizvajalec na svoji spletni strani navaja tudi naslednje tehnične podatke:

priključna napetost: 400 V 3 N
jakost toka: 3x 17,4 A
varovalka: 3 x 20 A

lp, popek

Pri trofaznem priključku moči 6kW je tok cca 9A po fazi, za dva grelca je to dvakrat več.
Problem bo, če boš imel recimo električni kuhalnik ali kakšen drug potraten aparat in boš to vklopil hkrati. Jaz bi dobro prračunal kako in kaj, saj v takšnem primeru tudi 25A varovalka ni nič posebnega.
imam centralno ogrevanje na olje, peč je stara 35 let, zato razmišljam o novem ogrevanju z :?: varčnimi električnimi radiatorji -GLAMOX . <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.keros.si">www.keros.si</a><!-- w --> stanovanje ima 66m2. imev bi 5 radiatorjev v skupni moči 5,4 kw.zanima me ,če ima kdo izkušnjo s temi radiatorji in koliko mesečno plačuje elekt :wink:
1 2
Iskanje po temi