PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Moja vizija električne mobilnosti

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kaj je z mano niti ni tako pomembno.
Pričakujem, da junija/julija prevzameš oblast in spraviš državo v red!
kadotr Napisal:Neizpodbitno ima odločanje o električni prihodnosti v rokah politika, ki hoče iz cele zadeve čimveč scuzati. Zakaj Evropa (in Slovenija!) ne dovoli prodaje vozila GM Baojun E100, istočasno pa dovoli razne dizelske Aixame, Ligierje ipd., Twizyje pa brez vrat? Hinavščina na kubik!

Cilj je, da se od bogatih pobere denar pri prodaji dragih električnih vozil, reveže temeljito obdavči pri bencinu in dizlu. Vsem dostopnih alternativnih vozil pa ne omogočiti.

Dokler bodo cene bencina, kerozina in ladijskega mazuta tako različno obdavčene, naj politika ne kvasi o okoljskih prizadevanjih.

Me prav zanima, kje bodo General Motorsu nastavili ovire pri plasiranju E100 na tržišče. Bo moral VW, Renault, PSA in drugi prej polizati smetano v Evropi? In politika pripadajoče davke in prispevke, trošarine, takse in še kaj?

Mi se tukaj pričkamo o vizijah, praksa je že tu: folku ne dovolijo niti malega lokalnega vozilca. V naši hiši bi tak mlinček pokril tričetrt potreb. Potem bi bil dovolj le en avto - dolgoprogaš.
.

Če so problem dajatve, kupiš kei avto, plin, gas.
Mam druge stvari še za dokončati prej.
Še malo zrastem, pa bom.
Če ne bo penzija prej.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Gape, pri nas se keijev praktično ne da dobiti. Dajatve so enake, kot za normalna vozila. E100 sodi v razred Aixama... tudi z dajatvami. Na Japonskem je keijev cca 40%, pa še tam jim je država za polovico dvignila dajatve, jih hočejo iztrebiti (beri več kasirati). Celo v Italiji so ugodne dajatve. Pri nas pa...
Bejž, bejž.
Abotni izgovori.
Pocukaj Nado Skuk za tajnico, pa lepo začni.
Nje niti štapom ne diram, kamoli kaj drugega.

Si pa čist padel noter, vse poznaš, kot vidim.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
1 ... 145 146 147 148 149 Pojdi na stran 
Iskanje po temi