PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Nizkoenergijska in pasivna gradnja Hiše Ytong

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ytong Tina, z manjšimi spremembami. Drugo leto, zaenkrat še brez fasade. Pod estrih 20cm stiropor, mansarda 2x16 ursa. Peč Panasonic 9kw ( preveč Smile. Do sedaj poraba 320€ elektrike pri 24 stopinjah 24/7. Nič se ne pregreva pa ne ohlaja, poleti je prav hladno v njej, tako da odpiramo okna. Fasade zadeva resnično ne rabi ( je tudi v projektu ni ), pa ni ometov, pa inštalacije so šala, pa veliko lahko sam...

Cena ko vse preračunaš, da pri navadnem ceglu za isto varčnost rabiš 15 cm fasade, da rabiš omete, na koncu ni neke velike razlike.

Da pa jo še oblečeš v fasado, bo pa verjetno tako denar nazaj ven iz toplotne črpalke letel Smile

Priložene datoteke
.jpg   Hiška1.jpg (Velikost: 210,19 KB / Prenosi: 7822)
Ver Napisal:Razmišljal in izvedel.Tudi mene je zmotila astronomska razlika v ceni med zidakom 30 in vogalnikom. Pa sem nabavil krono fi 18 ter adapter za SDSmax. Kroni, ki je namenjena za beton sem poglobil dva utora s fleksarco. Luknja vzame 3 minute, če je zidak suh. Če je moker, se bolj splača zidake za kak dan postaviti na zračenje, ker dobro namočen ti vzame pa 10+ minut. Dobra lastnost tega je tudi, da ti vogalnike za VV sredi stene ni treba rezati, luknjo narediš pač tam, kjer ti ustreza. Delam jih sproti, do sedaj v dveh tednih približno sto. Za krono in adapter sem dal s poštnino iz Nemčije 100 EVR, takole preko palca za celo hišo 1000+ EVR prihranka za recimo 3 dni vrtanja.

Tole smo sedaj izvedli in je res super, predvsem pa kar lep prihranek. Naj sicer dodam, da smo jih naredili na zalogo in pa da smo med vrtanjem (namenska naprava) uporabljali izpiranje, kar je privedlo do znižanja časa na 30s / kos. Ko so bili suhi malce prek minute, ko so bili vlažni je pa zabivalo. Tako sem v izpiranje malce dvomil ampak se je pokazalo kot super rešitev.
a ste sigurni da je razlika v samo v "luknji v ciglu" ?

Gledam cenik iz kataloga - brez ddv:

blok 30 je 4,08e
PZB 8 pa je 7,2e

kar konkretna razlika v ceni Smile za luknjo je treba 3e doplačat
1 ... 9 10 11 12 13 Pojdi na stran 
Iskanje po temi