PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Valher Upx-3

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Glede zadnjega stavka se pa popolnoma strinjam Big Grin Big Grin Torej niti raketoplan od peči, mu ne pomaga.
pozdravljeni,
zanima me, na koliko stopinj imate nastavljeno peč in zalogovnik, da preide v stanje pripravljenosti? Jaz imam trenutno na peči nastavljeno T kotla 85 stopinj isto tako zalogovnik. Bi se drva preveč "kuhala", če bi nastavil kotel na 75 stopinj?
Osebno pri taistem kotlu prilagajam nalago, da mi praktično nikoli ne gre v stanje pripravljenosti. Tudi vrata pri kurjenju zaprem že pri cca 50° C in počakam na reakcijo, če se TDP še naprej enakomerno dviga adijo p...a za ta dan.... Če so temperature krepko pod lediščem pa preverim zvečer, da je zalogovnik še okoli 50° C, da mi zjutraj ni treba prezgodaj vstajat .... :wink:
Ogrevaš na radiatorje ali imaš talno? Jaz imam radiatorje in najboljši učinek peči imam, če sta peč in zalogovnik segreta na 70+ stopinj..drugače dolgo ogreva prostore in posledično se voda v zalogovniku hitro ohlaja..kurim pa tako kot kot ti, preko 50 stopinj isto že zaprem vratca in gre lepo do stabilizacije in naprej..se pa pozna, da še nimam taprave fasade ampak zgolj termopuc fasado, kar v bistvu ni nič..ko je minus, se čuti, da mraz seva skozi stene..upajmo, da nekoč bo grafitni stiropor gor Wink
Identično kot ti peetras, vključno z željami..... :wink:
Zdravo.

Jaz imam njihov UPX 5. Po treh sezonah mi je šoba zgorela, nova je cca 120€. Zanima me ali ima kdo kako skico, načrt te šobe kako je narejena?
120€ se mi zdi pretirano za kos navadne pločevine, če bi boljši materijal bi verjetno kašno leto dalj zdržal.
Pozdravljeni!

O tem kotlu je kar malo informacij po spletu (izkušnje strank), nekja vas ima slabe izkušnje z njim, spet drugi ga pohvalijo. Moral bi tudi stopiti v kontakt z Valher, da mi povedo, kaj vse so izboljšali v teh parih letih.

Prosil bi vas za kaj koristinih informacij/izkušen s tem kotlom. Sam bom imel okoli 220m2 ogravalnih površin, 2.000l zalogovnik.
Torej zanimalo bi me:
-kako dolgo uporabljate kotel?
-uporabljate zelo suha drva, ali lahko npr. tista posekana in cepljena pozimi/spomladi (1 leto)?
-slabe izkušnje, kakšen dan pozimi brez ogrevanja, težave z elektroniko peči?
-priporočila, če se odločim za ta kotel?

Zanimivo mi je, da je za kotel Centrometal BIO-TEC-L veliko več informacij po forumih in tudi dobrih izkušenj, medtem ko mi tega kotla ni priporočal noben inštalater. Več priporočil podobnega cenovnega razreda je za Seltron, eno pa za Valher.
Moram povedati, da sem iz Savinjske regije, kjer tudi dolgo ni bilo serviserja za Centrometal.

Če se ne želite izpostavljati na forumu, mi pošlite na ZS.
Jaz imam njihovo peč UPX-3 v uporabi četrtko zimo. zakurim enkrat na dan, največkrat je dovolj eno nalaganje za bojler 300l in zalogovnik 2000l, ogrevam cca 150m2 talno gretje.
Edino kar me je zmotilo je, da mi je po  treh letig zgorela šoba, tisti kovinski del v peči ki je sestavljen iz dveh delov, v obliki črke T in na sredini ima tri luknje. Nova stane čez 100€, ima kdo izkušnje s to šobo pri UPX-3?

Zdravo!

Spet jest po dolgem času. Je še kak uporabnik tega kotla tu na forumu? Pišem, seveda, ker imam težave.

Kotel gre po par minutah v ERRor 08. V uradnih navodilih ni pod to številko nič, sem pa v enih nemških našel nekej malega. Pravi, da je treba očistit ventilator.

Ventilator je seveda čist. Se komu svita v čem bi lahko bil problem?

Pa še eno vprašanje: kaj se zgodi s kotlom, če ga zalaufate brez goriva/vžiga? Meni tudi tu čez kaki 2 minuti vrže ven ERRor 08? Se mi zdi, da prej tega ni blo.

lp
Walher je slovenski kotel ne. Kontaktiraj jih.
Bi pa rekel, da se poslavlja motor ventilatorja, če je propeler seveda čist. Najprej se ga loti z kakšno žično krtačo, da vidiš če je kaj zapečenega nanj.
Sem jih kontaktiral. Servis bo, ko bo, seveda bi pa rajš vidu, da ga ne bi blo. Mi je pa zdej kr mal nerodno povedat, ja... ventilator je čist, kokr gre dol z normalnimi metodami, je pa gor še vedno, tko ko pravite, tanek sloj nečesa zapečenga. A bi res to lahko delalo probleme? Popoldne bom vseen to nekak probal spravit dol in še enkrat probat. 

Mimogrede, so že komu to menjal? Sprašujem, ker voham zajetne stroške.
Update: veternico sem spucal z navadnim čistilom za pečice iz Hoferja. Dejansko je zdej kot ogledalo. Ventilator se vrti na 2710 rpm, kar je tut ok. Opažam pa zanimivost, da v trenutku, ko mi vrže ven napako 08, kisik pokaže 0%.
Dali si nasao riješenje
Pozdrav
Zna tko gdje nabaviti gumice za ventilator hvala
1 ... 8 9 10 11 12 Pojdi na stran 
Iskanje po temi