Objave: 63
Teme: 0
Ocena:
3
26.12.2021 ob 11:58
(*Zadnja sprememba objave: 26.12.2021 ob 12:05 uporabnik Notranjc.)
Ta TČ neprimerljivo lepse deluje ce ima korektor oz. termometer temperature v stanovanju.
Pri sebi opazam, da potrebuje nekaj mrzlih in nekaj toplih dni, da se "nauci" racunat in potem dela manj izklopov oz. bolj konstantno laufa.
Po montazi se je kak mesec ali dva kar velik ustavljala in pred kratkim sem zamenjal dva radiatorja z vecjima in je spet zacela nihat; nenormalno visoka moc in potem izklop. Po enem mesecu in nekaj vremenskih spremembah dela spet kot ura....
Najmanjsa moc porabe je nekje 0,8kW, ce je konstantnega odjema manj, se ustavi. V prehodnem obdobju se itak kar precej ustavlja, tu nimas kaj. Vazno je, da pri -15 z lahkoto diha.
Notranji korektor pa skoraj nujno montiraj. 30€.
Po mojem mnenju imas tudi visoko krivuljo. Sassapo bi ti lahko vec povedal...
Objave: 6
Ocena:
0
Visoko krivuljo pri -15 ali pri +15?. Še čakam na nizke temperature, da bom.vedel ocenit kakšen vtok temp. sploh rabim. Pri višjih zunanjih temp. mi ce spustim temp. vtoka več ne drži 23 stopinj v hiši. Morda veš kako je glede delovanja v tihem načinu. Je ta način kaj bolj potraten? Občutek imam da v tihem načinu cikel ogrevanja traja par minut več in je tako manj vklopov.
Objave: 5764
Teme: 1
Ocena:
32
Vsekakor je potrebno prvo krivuljo speglat. Pri meni je recimo pri +2 C 35C za radiatorsko ogrevanje. Je pa to predvsem odvisno od površine grelnih teles.
Glede tihega načina delovanja pa je tako, vsaj kar se tiče Fujitsisuta-zmanjša se hitrost delovanja ventilatorjev, poveča se frekvenca kompresorja, posledica so pogostejši defrosti., črpalka dela z nižjimi kilovati. Sam sem LN prisiljen uporabljat, vendar glede zmanjšane moči na srečo nimam težav.
Objave: 4
Ocena:
0
31.1.2022 ob 09:44
(*Zadnja sprememba objave: 2.2.2022 ob 01:23 uporabnik Beleg.)
Zivjo,
Sem v fazi nabave tč in v ožjem izboru je tudi panasonic t-cap. Ker vidim, da je tema bila odprta ze 2018, se je nekaj izkušenj s to TČ medtem verjetno že nabralo… v glavnem imam klasično gradnjo hiša, staro cca 40 let, nova fasada 16cm, nova okna. Ostrešje še ni izolirano, ampak bo v kratkem. Ogrevamo pa na radiatorje in talno. (Pritlicje oboje, zgoraj samo radiatorji). Ogrevamo 2 etaži, skupaj cca 170m2 neto, ce stejem se hodnike cca 200m2. Trenutno porabimo od 2,5-3 metra drv/mesec, oz. dobro tono pelet. Temperatura v hiši 21-23 stopinj.Gledal sem 12kw. Če ima kdo kako uporabno izkušnjo/mnenje glede tč in primernosti za mojo hišo, bi bil hvaležen. Lp
Objave: 6
Ocena:
0
Notranjc
Sem ti poslal zs glede notranjega tipala temperature.
Lp
Objave: 77
Teme: 14
Ocena:
0
Ima kdo naštudirano logiko panasonica?
Moja aquarea 7kw v kolikor je temperatura dvižnega voda okoli 28stopinj uporabi grelec za defrost. Defrost naredi brez grelca samo v primeru če je v fazi ogrevanja bojlerja in je temperatura vode tako višja.
Kakšna je temperatura povratnega voda ne vem, kje to lahko pogledaš?
Objave: 8615
Teme: 23
Ocena:
11
5.10.2024 ob 17:08
(*Zadnja sprememba objave: 5.10.2024 ob 17:39 uporabnik Migaj.)
Panasonic Aquarea -je izkoristek, ki ga kaže TČ realen?