Citat: konstantno teranje na 50-55 stopinj.
Poleg tega: kdo potrebuje v režimu ogrevanja 24/7 konstantno tako visoko temperaturo v radiatorjih?
Jaz od -8 z.t. navzdol, kar pa je res v ex zim....
Sicer pa je zamot1 dal vse premalo podatkov....
Poznam osebno nekoga, ki ravno prek 1000l zalogovnika uspešno ogreva dva objekta (stan. hiši) cca 300m2 radiatorsko z Nt TČ in konstantno temp. 40- 45stC. On je sicer s porabo zadovoljen... Čeravno sem mu omenjal, da bi vsaj v prehodnem obdobju lahko imel nižjo t. konst. DV; v konst. mrazu zim, pa raje vremensko vodenje- po nekaj višji krivulji ... ampak...
Edino ex. zim (2-3, mogoče 4tedne) zakuri peč na drva, kot neredko kdo....; tud kak DHTjevc je mel kaminček, tko za gušt...menda....

Niso redki z Fery IVT, v zasedi- še drugih ogreval.
Pri nas od cca-10 dalje občasno vskoči vgrajen grelec; menda zato je tam... (kot morebitne okvare).
Torej glede na potrebe objekta (m2), zadosti velike rad. ipd. ? Ni ravno izključeno, da ne bi bilo možno na ta način ogrevat..., seveda z nižjim DV LT TČ. Ker NT TČ ni mišljena za take konst. temp.! Niti nima smisla jo tako gnati, če ni potrebe!? Če pa je (del ex zim) pa vsekakor VT TČ, če ni v zasedi peči, kaminčkov...
Včasih so bili nasveti, da je najbolje ugotovit zadovoljivo ogrevanje z najmanjšimi temp. DV ob različnih zun. temp.!
Sam sem imel namensko oljno peč, ki je ogrevala objekt s 55-60stC.
Ob prehodu na TČ to pomeni ob zunanji nuli 42DV ob vsaki st.zun. t. v + ali - pa za stopinjo več ali manj ....
Torej izkušnje kažejo, da večina rabi od ''prejšnjih nujnih'' cca 15stC manjši DV, glede na zunanje temp.- različnih potreb. Seveda ob ogrevanju 24/7!
Zgolj ob ex. zim- pa tiste ''vhodne'' podatke o cca 55stC
Spomnim se, da je Timi11 ogreval z LT Daikin (50-55 je rabil zgolj v ex. zim) vse ostalo manj...glede na zun.t.!
Odvisno od m2= potreb objekta... je tudi smiselnost ogrevanja prek 1000l zalogovnika ?! Ni pa povsem izključena.