PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Hrupnost - Fujitsu Waterstage HP 11

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
:oops: :oops: :?
Smo večkrat čitali na tem forumu pojasnila od istih strokovnjakov, da se pri sorazmerni večini običajnih NT TČ ogrevalna voda >45°C po default nastavitvah ogreva izključno z grelci -ker, da za tako visoke temperature ogrevalne vode ni potrebe.
Kdor ne zna čitati med vrsticami -mu za to jaz nisem kriv.
Srček si v globoki zmoti.Tudi tokrat! Brati že brati!Razumeti je treba to je pri tebi problem.
R410A hitro doseže kritično temperaturo kondenzacije, pa tudi tlaki so višji kot pri drugih plinih, ki se uporabljajo v spregi s TČ zrak voda. Z R600a bi npr. brez problema šlo do vrelišča.
Kakorkoli, z vsako TČ se da ogreti sanitarno vodo na 50°C, če je bojler kvaliteten.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Z Estio nea bo šlo.
Z bojlerjem, ki ima 0,2m2/kw bi moralo it brez problema.
Saj ne gre za to, ali se da ali pa se ne da -z vsako TČ se da, če se jo posili :oops:
Alo, moje ni še noben posilu. Perverznež! Cry
Najdi si žensko ne da TČ med segrevanjem vode... :lol:
vsaj enkrat si me nasmejal Big Grin
Merlin1 Napisal:Z bojlerjem, ki ima 0,2m2/kw bi moralo it brez problema.
...ampak mora DV na 55° ....in pol je "šlus"
- mislim, da bi se že moralo upoštevat neko nepisano pravilo, da s katerokoli TČ naj se greje SV (ne glede na bojler) med 43 in 47° - višje je zame absurd, da ne bom rekel "bedarija"...
Pri moji 2,9m2 kači (0,36m2/kW) gre preverjeno SV na spodnji tretjini do 60°C samo s kompresorjem, zunaj 0°C. Sicer na koncu TČ ravno še životari, gre pa.
sašo65 Napisal:
Merlin1 Napisal:Z bojlerjem, ki ima 0,2m2/kw bi moralo it brez problema.
...ampak mora DV na 55° ....in pol je "šlus"
- mislim, da bi se že moralo upoštevat neko nepisano pravilo, da s katerokoli TČ naj se greje SV (ne glede na bojler) med 43 in 47° - višje je zame absurd, da ne bom rekel "bedarija"...
Confusedhock:
Eni res ne morete, da ne bi napisali kakšno cvetko.
Več proizvajalcev ima takšen algoritem za segrevanje vode da jo vedno segreje do maxsimalnega iztoka. To pomeni do iztoka Tč 60C. Zdaj pa je odvisno kakšen bojler imaš. Običajno to pomeni vsaj 50C. Boljši dosežejo navadno 55C. In to je normalno delovanje! Problem forumov je da velika večina piše svojo izkušnjo in ta je omejena na eno določeno napravo. Tako je vrednost zapisa majhna.
Boljši bojler za SV pomeni večjo kačo -kar pomeni več € -zaradi on/off načina delovanja TČ, ki se ne zna prilagoditi zahtevam.
Migaj zopet cvetka. Ne glede na tip reguliranja TČ je priporočena velikost kače 0,2m2. Zato ni nič več € :wink:
Ecodan nima kače ima zunanji izmenjevalec prek katerega potem črpalka greje vodo v bojlerju in ima menda naj me kdo popravi če se motim kar 4m2. A sem jas kaj pomešal a naj ne bi bila kača bojlerja pri katerem ga greje toplotna črpalka več kot 1m2 . Meni so odsvetovali priklop na bojler z kačo 0.65m2
1 ... 8 9 10 11 12 13 Pojdi na stran 
Iskanje po temi