PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Odduh kanalizacije

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pa še en moj problem...
Trenutni odduh je narejen na vertikali v mansardi. cca pol metra od te glavne kanalizacijske cevi je bil wc. Sedaj bi wc prestavil na drugo stran, tako da bi bil wc oddaljen od te vertikale cca dobra 2m. Bo odduh uredu če bo tam kje je bil do sedaj, ali moram tudi odduh prestaviti k wcju?
Ker bo odvod od wcja speljan po zidu proti vertikali, je lahko fi samo 90mm ali je bolje 110 - manj imam štemanja če je 90...?

Za odgovore se že vnaprej najlepše zahvaljujem, Janez
Ni nobenga ki bi znal odgovorit na moje vprašanje al kako?

Lp, J
Saj o odduhu je že kar veliko napisanega, samo čas si je treba vzeti pa vse prebrati.
Odduha ni potrebno prestavljati, odtočno cev pa kar daj 110 mm. Verjemi, da bi bilo naslednje štemanje hujše od tega sedaj.
Tule me zanima nekaj izkušenj glede odduha za kanalizcijo.
Naredi se ga na vrhu glavne vertikale s prebojem preko strehe ali v tej temi omenjenimi nepovratnimi ventili z loputo ali pa se ga ne naredi Big Grin .
Zdaj pa recimo, da se nekje v to vertikalo priključi odtoke iz kopalnice. Ti se pred priključkom na glavno vertikalo združijo skupaj, npr. od kadi in umivalnika. Ali je praktično možno, da polna kad ko se izteka preko skupnega odtoka proti vertikali, izprazni sifon umivalnika, ker sta na skupnem iztoku brez odduha? Malo težko verjamem, pa vseeno me zanima, če je že kdo naletel na kakšno takšno izkušnjo.
Nisem še opazil, da bi delalo kaj takega. Imam pa blindiran odduh.
Mislim da ni možno. Bi moral bit odtok poln vode - moral bi ustvarjat vakum, kanalizacija bi se morala obnašat kot venturijeva cev. Ne glede na odduh ki je, ali pa ga ni.
Malo sem razmišljal o tem.
Pri WC-ju pride do pojava, da se med spuščanjem vode po vertikali edini dostop za zrak že zamaši, če ni odduha. To pa zato ker je v WC-ju sifon, ki nočemo da se izprazni in mora zrak priti od drugje (odduh ali neželjeno praznjenje drugih sifonov na tej vertikali zaradi podtlaka). To je jasno in znano. Ne pride pa do tega vedno in zato so v redu tudi rešitve brez odduhov.

Pri kadi pa na vrhu nimamo ovire. Big Grin Lahko bi bil problem, če bi bila kad na vrhu čisto tesnjena, kot v primeru obrnjene steklenice, ko jo prazniš.

Cev umivalnika pa s praznjenjem nima veze, ker je v njej volumen zraka konstanten in nič ne ustvarja podtlaka.
Tanartabolš, da probaš. Spusti kad vode in opazuj v sifonu umivalnika kaj se dogaja. Meni edino zaradi česar se sprazni pri talnem sifonu je, ker voda izhlapi. Odkar sem natočil not malo parafinskega olja je gmah.
Tisto imam pa talni sifon s protismradno zaporo, tako da je vseeno če se posuši.
Pri odduhu iz kanalizacije ven na streho je potrebno pazit, da nimaš preveč blizu strešnih oknov. Lahko se zgodi da občasno prismrdi v sobe.
Zato je dobra rešitev kar nepovratni ventil na podstrešju.
Pozdravljeni.

Bom kar tukaj izkoristil temo.

Imam problem kako speljati odzračevanje v kopalnici v mansardi. Hiša je v 4 gradbeni fazi. Ker pač tega nismo planirali že v sami imamo sedaj problem.
Ali je možno speljati odzračevanje v že obstoječo cev od odduha, kateri je speljan skozi streho.
Morda vgradnja kakšnega nepovratnega ventila? Da nebi vonj od odduha potegnilo skozi zračnik nazaj v kopalnico.

V kolikor to ni primerno imam dve možnosti:
- speljati novo cev skozi streho (nabava novega strešnika za odduh cca250€ + krpanje strehe)
-ali speljati odzračevanje skozi steno in fasado. Ali se v tem primeru čez čas pojavlja pojav plesni na fasadi okoli zunanjega pokrova zračnika? Malo bi bilo vizualno moteče ker je ravno na strani hiše kjer je dovoz.

Kaj predlagate?

Hvala za nasvete.
Če bi prebral temo, bi videl da se lahko montira nepovratni ventil direktno na podstrešje. Stane 50€, nič ni treba prebijat strehe.
Snapio,
avtomatski odzračevalnik; tip HL. Ima nekaj variant vgradnje.
Lep pozdrav
(14.2.2020 ob 23:23)som16 Napisal: Snapio,
avtomatski odzračevalnik; tip HL. Ima nekaj variant vgradnje.

Super. Hvala za informacije.

Mogoče še kakšen link, kje lahko kupim takšen odzračevalnik.

Hvala
Snapio,
Morda tule pokličeš ali kje bližje :
- https://www.ika.si/sanitarna-oprema/sifo...n50-70-110
- https://www.tapro-trgovina.si/cevni-odzr...hl900-4548
- https://www.hutterer-lechner.com/sl/prod...HL901.aspx
- https://www.moja-hisa.si/default.asp?mid...lid=100915
-
Lep pozdrav
1 ... 7 8 9 10 11 Pojdi na stran 
Iskanje po temi