PodSvojoStreho.net Splošno Skupinski nakupi Parket gotovi/klasični

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sem proizvajalca tudi povprašal, kateri les je najbolj primeren za talno gretje:
The most suitable wood species for installation on the floor heating systems are oak and ash (not thermo treated). Beech is quite “nervous” specie and because of that it’s not so suitable. Most of the exotic wood species are also not recommended, especially doussie and wenge. Although we didn’t have any problems, we see that some other producers don’t recommend hard (Canadian) maple and steamed acacia as well... Other wood species are more or less suitable. The most import is tough not to use floor heating over allowed limits – the temperature on the parquet surface should not be over 26 degrees Celsius.

Overall, it can happen that somebody installs doussie (for example) on floor heating and nothing happens with parquet, everything’s fine, but in about 10% white spots (so called resin pockets) can appear shortly after installation. There is no rule and it’s up to the customer to decide if he wants to take the risk with non-recommended wood species...

torej če malo pozvamem
1. najblj primeren parket:
hrast vendar ne termično obdelan
Ash - prosim nekoga za prevod

2. primerne
vse ostale

3. pogojno primerno
Akacija - vendar ne termično obdelana
Javor

4. neprimerne
bukev
večina eksotičnih vrst, še posebno Wenge in doussie

Če boste prebrali je dosti tako tako, lahko se pojavijo kakšne razpoke ali pa tudi ne. Absolutno pa talno gretje ne sme biti nad 26C kadar koli.

LP
26 c se mi zdi prenizka temperatura za ogrevanje prostora.
to je priporočilo, to ne velja za tega proizvajalca, ampak za vse parkete ... Samo da vam drugi verjetno ne bodo povedali.

Mogoče sem se narobe izrazil, ne da ne sem biti talno več kot 26C ampak parket naj ne bi bil toplejši od 26C.

Sicer pa prostore ogrevaš če hočeš imeti 21C je potem v talnemu 23-24C

Če se motim naj me kdo popravi.

LP
PS: pa ne mislit, če bo parket od katerega drugega prozvajalca, bo pa neka vrsta kar primerna za talno gretje. Tukaj je problem les in ne izdelava parketa.
Preseneča med odsevetovanje doussie-ja - običajno so mi ga svetovali kot bolj primernega.

Ash je jesen.

Dušan
zadnič sem bil na sejmu, in sem videl da so cene dobrega parketa krepko čez 40€/m2. Torej, pravim, da ta nakup speljemo do konca.

Ste se že odločili kakšen parket?

LP
sva še ZA, zuja imaš ZS.
LP
Zuja,

midva bova naročila Admonter, ga rabiva že aprila.

hvala & lp
zuja Napisal:to je priporočilo, to ne velja za tega proizvajalca, ampak za vse parkete ... Samo da vam drugi verjetno ne bodo povedali.

Mogoče sem se narobe izrazil, ne da ne sem biti talno več kot 26C ampak parket naj ne bi bil toplejši od 26C.

Sicer pa prostore ogrevaš če hočeš imeti 21C je potem v talnemu 23-24C

Če se motim naj me kdo popravi.

LP
Odvisno tudi od izolacije objekta kako topla morajo biti tla da je v prostoru dovolj toplo.
Sem pozimi občasno s sondo termometra meril temperaturo površine parketa in je bilo tam med 23 do največ 26, odvisno od temperature vode (max 35), zunanje temp. in odprtosti pretoka talnega.
A je tale reč še živa, ali sem zamudil? Sem v fazi ko bo treba razmišljat o tleh in bi morda tudi sam kaj naročil..

lp
Toni
ta stvar je še živa, samo sedajle sem imel polno dela in rešujem še problem s tikom. Takoj ko to rešim se bom lotil tega nakupa Smile
Sem šel takoj premerit prostore.. Smile
Torej, jaz bi rabil ca 65 m2 parketa, ampak različne vrste.

Moram detajle že zdaj napisat? (jih namreč še ne vem - vem samo da mora biti debelina 10mm zaradi talnega gretja)
Še jaz sem za cca 150m2
PS: nekdo je iz tega foruma se pri meni sposodil nekaj vzorcev, prosim naj jih vrne čimprej.
Zanima me, če je skupinski nakup parketa še vedno aktualen.
1 ... 7 8 9 10 11 Pojdi na stran 
Iskanje po temi