PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Prodaja starega stanovanja

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Neumnih komentarjev na članek iz zgornjega linka pa kolikor hočeš. Ah, hladen tuš za večino neumnih slovenčkov pride kmalu.
marko.pib Napisal:http://24ur.com/novice/gospodarstvo/bodo...padle.html
Katra, upam, da še ujameš vlad dobre prodaje.

Je rekel Oli Rehn, ki se v EU spozna na vse (samo da vleče dobro EU parlament plačo).

Ta ni videl E od Ekonomije. Pobožne želje tistih, ki v življenju še niso nič naredili, da bi kaj imeli.
Kar zadeva mene Bratovževa pl. ni neka luksuzna lokacija. Pri temu stanovanju mi je edini plus razgled, pa še ta vprašanje kako dolgo - da bodo pozidali travnike pred njim.

Prodajalcev res ne rezumem. Oglase za točno določen tip nepremičnine sem začela gledat sredi decembra. Danes je identična ponudba, niti eden od nekaj desetih še ni prodana. Za neko parcelo smo se zelo ogreli. Cena 97 eur/m2. Ponudili smo 94, pa nočejo niti slišat. Če nimate zdaj boste pa v obrokih do poletja?? Menda so sami dali še 10 eur več pred par leti. Aja pa na pogodbo nižjo ceno zarad davka.
Resno se že sprašujem, če nebi počakala še kakšne pol leta, leto. Dober, sej razumem, da so par let nazaj preplačevali nepremičnine. A to pomeni, da jo moram zdaj tudi jaz?
ponudila si ceno 3 evre nižjo in nočejo niti slišat? Big Grin

(saj se hecaš, a ne... :?: )
Magi ne ne hecam se Confusedhock: Na prvi parceli je stala kulturna dediščina, seveda smo to zamolčali, zdaj je problem 3 eur nižat ceno... ne vem. Najprej sem hotela ponudit 10 manj, pa ker so bli oštri, si nisem upala. Blo nam je namreč u nulo všeč. Pa so imeli v tem letu prodaje bol malo ogledov in praktično je bila to prva ponudba.
Olivija, ne razumem tega da si nisi upala?? Halo, ti si kupec, ti imaš denar, oni ga NIMAJO!! Če prodajajo iz firbca, se je tak brezveze menit, če pa prodajajo zato ker rabijo denar, pa bodo prej ali slej primorani znižati ceno. Za info ti lahko povem, da smo se zadnje pol leta pogajali glede nepremičnine (prodaja se že več kot 1,5 leta) - starejša hiša z gospodarskim poslopjem, na vasi, sama hiša ene 250 m2 + ene 200 m2 gospodarskega, vse skupaj pa 1200 m2 parcele. Je v okolici MB-ja, do avtocestnega priključka je 3 km. Hiša je sicer potrebna obnove, ampak če nebi bili zahtevni bi se lahko vselili takoj. No, pa poslušaj zdaj, to, iz 90 jurjov smo prišli, reci in piši na 30 jurjov evrov. Pa po zadnjem sestanku sem imel feeling da bi mogoče šlo še za kakih 5 jurčkov manj. In zakaj? Trenutno so zadeve take, da se skoraj nič ne proda, prodajalec pa rabi denar. Jaz pa tudi nisem zgrabil na prvo ceno ki mi jo je ponudil, ampak smo se šli pač prodajno igrico, meni ni bila nuja da kupim, njemu pa se mudi prodat. Pri nakupu se ti nikamor ne mudi, verjemi, precej bolj se mudi oz. se bo mudilo tem ki prodajajo, počakaj še malo ko bodo prišla na trg/dražbe stanovanja/hiše od propadlih gradbincev. Aja, pa samo toliko za info, v MB so prodajali vrstne hiše od MTB-ja za cca 160 jurjov - niti enega interesenta na dražbi....
Marisol, vem da imam jaz dinarče. In kupnina bi bila plačana v roku tedna dni po podpisu pogodbe (prihranki in kredit so že na stendby). Hec je v tem, da bi rada nekaj kupila in čimprej v gradnjo. Ker sem že čez glavo sita Lj in bloka Cry Tko da se očitno obem stranem 'mudi'
Ne vem, potemle sem se odločila da bom pri njih vztrajala, ne dam centa več. In počasi gledala dalje.

Kako vam je pa ratal pridet iz 90 na 60? A lahko pridem k vam na tečaj pogajanja? Wink

Videla sva pa dva tedna nazaj eno res obup od obupa parcelo. Lastnik hvalu da je joj. Takrat je zanjo hotel 55 jurjev, včeraj pa sem videla oglas za 70 jurjev Big Grin
oštri? kriza...

jaz bi jim parcelo pustila, čez 3 mesece vprašala, če so pripravljeni pristati na tvojo ceno. čez 3 mesece spet poklicala in vprašala... prodalo se vmes itak ne bo.

sem ravno danes spraševala za tisto našo daljno sosedo, ki prodaja svoje parcele za 50.000. pa ima kupce! samo noben od teh parov ni pripravljen toliko dat. menda se že mehča, sedaj že pravi, da se bodo že zmenili za eno pametno ceno menda... :-) je pa vmes preteklo kar nekaj časa. je malo razmislila. interesentov ni bilo.

pravijo da res drži - prvi kupec je najboljši kupec.
Am, Olivija, narobe si prebrala, iz 90 smo prišli na reci in piši 30. Če imaš dandanes denar, si kralj, posebej pri nakupu nepremičnine, samo ne smeš se zaletet, glede na to da si v stanovanju kot pišeš, ti to ne bi smel bit problem, počakaj da truplo priplava po reki,ti se samo vsedi na breg in opazuj. Glede pogajanj pa, če dobro plačaš za tečaj, ni problem Big Grin Big Grin.
a vesta da bom verjetno res tko naredila? Sicer mi je ta parcela res res res všeč a vseeno. A če jo kdo vseeno kupi mi očitno ni bla namenjena. Ali pa je kje kaj drugega zame. Čeprav nebi rada po drugi strani preveč komplicirala. Če mi je nekaj všeč, pač kupim in ne gledam več okrog. Idealnih itak ni.

Očitno res drži tista, da če se ne proda v roku 3-6 mesecev je ali:
- neurejena dokumentacija (manjka veriga pogodb, eden od 22 dedičev noče podpisat itd)
- čist previsoka cena
- lastnik ima neke čudne zahteve. v resnici mu niti ni v interesu prodat, razen če bi blo ekstra nad ceno.
Marisol, narobe sem natipkala ne razumela. iz 90 na 30 ja.
In pol una teta mene heca za tistih 3 eur? Da so itak že za 10 eur spustil ceno...
o madoniš, kako je dobra, da ni spustila za 2,5 ampak kar celo 3 evre ceno :-)
dvomim, da jo bo kdo kupil. že zaradi šmorna s kulturno dediščino.

iz 90 na 30???????? noro!
Magi, to ni tista parcela. Prejšen ponedeljek sva šla še enkrat pogledat plan B ter spotoma to in čist not padla. Pa niti slučajno nebi spustil za 3 eur.
aja... opa :-) potem je bilo vse zgoraj napisano za plan b ali parcelo z podom ali ena čisto nova? mejčken sem zmedena :-)
še enkrat sva šla pogledat plan b, spotoma pa še eno novo, ko sva že na tistem koncu. in zdaj ne plan a ne plan b nista več ok :? no in za to ta novo nočejo spustit niti centa, pa se dajemo že praktično dva tednaCry
Big Grin
1 ... 7 8 9 10 11 Pojdi na stran 
Iskanje po temi