1.11.2017 ob 14:02
Hibridu šibkejši oto ves čas, in to ni ves čas vožnje, dela v optimalnem režimu, to je prihranek in eko, predvsem pri pretežno stoječem mestnem prometu. Na AC ga pa seveda ni.
novitu Napisal:Digifotko Napisal:1. Niti slučajno nočem, da ima dispečerski center podatke o mojih življenjskih navadah (kontaktor je pa popolnoma nepotreben)
[/b]
2. Nočem, da nekdo uporablja energijo iz moje avtomobilske baterije. Kdo bi mi v takem primeru garantiral, da je baterija polna točno takrat, ko jo bom rabil?
3. Polnjenje s paneli je utopija. Če ima avto baterijo s 16kWh (zelo majhna baterija, za recimo 70 km dosega), rabimo 160 kvadratnih metrov panelov da bo baterija polna v eni uri, seveda ob dobrem osončenju.
4. Baterija s časom IN CIKLI izgublja kapaciteto. Če bi za izravnavo omrežja porabili en cikel na dan, en cikel pa za vožnjo, s tem dejansko prepolovimo življenjsko dobo baterije
add 1: že danes si nadzorovan, tudi v smislu tvojih navad. Precej bolj kot si misliš in le še bolj boš.
add 2: to bo reševal pametni del mreže ob poznavanju tvojih navad.
add3: kje pa piše, da se bo polnilo izključno in samo z paneli? Paneli so en del oskrbe z EE, medtem ko bodo baterije služile uravnavanju špic.
add 4: to se lahko razmume samo kot da se je razvoj na področju baterij že popolnoma ustavil....
novitu Napisal:Ali vetrnice lavfajo pozimi? Da. Dela sončna? Da. Slednja je pravzaprav edina ki pozimi trpi (pa še to ne nujno vedno in povstod). Dodatno k zelenemu je potrebno dodati še dejstvo, da je izkoristek EV precej višji od Otta (seveda je potrebno upoštevat vse od pridobitve do porabe enega n drugega vira).
bozgom Napisal:Kdo ti bo pa drugače garantiral, da ko boš vtaknil vtikač v vtičnico, da bo v njej elektrika? Če bo sosed imel pogodbo o izmenjavi energije z dispečerjem potem bo on imel prednost pri oskrbi, tebi in tebi podobnim "bolj pametnim" bodo pa na razpolago viški- če seveda bodo.
Citat:Torej mi ta krasni novi svet garantira redukcije dobave elektrike???????JEK bomo zaprli tam 2045. TEŠ čaka enaka usoda tam 2054. Za novi TEŠ ni več premoga. Za novi JEK ni realnih možnosti izgradnje. Hkrati pa ste proti panelom, vetrnicam, kogeneraciji...
mišek2014 Napisal:A je že kdo sprobal kak električno gnan avto, kako se kaj to vozi? Menda ima pospeške zlo dobre. Ampak kako to zgleda, glede prenosov me zanima, sem gledal teste, pise da ima avtomatski menjalnik. To ima tako kot klasicen avtomatik, gas +bremzo. In potem ti pohodis gas, a potem dejansko kaj menjuje vmes, ali kako to zgleda?
Vceraj sem na parkplacu gledal BMW i3 se mi zdi da je, grdo je to tako, da brez veze. Pa zdaj klasika, ma vsi majo take valjarje na felnah, ti elektricni pa, colaza velika, sirina pa kot sajterga. Kako lahko grejo tako razliko delat, na klasiko; cliota ne dobis pod 16 col sirina pa ne vem ali se imajo 195 ali je zdaj ze minimum vse preko. Ko je pa elektrika a potem je treba pa sparat potem je pa od "sajterge" dost?