PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Moja vizija električne mobilnosti

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ne joči fery; ima ta gospa, ki jo žaljivo poimenuješ ultra glupa baba kako ime in kako funkcijo?
Plača nima veze z nakupom službenega avta, ja. Naprej?
Tvoje kvazi število ur smo razčistl. Menda (?) Ko boš fajn delal po 200 ur in ne 250 ur mesečno, ne boš imel ne volje, ne časa, ne energije žalit in jokat po tem forumu.
Kaj znaš pa ti počet v življenju fery. Dej kej zahtevnega povej, kak projekt ki paše na tale forum "pod svojo streho"?
Ti si začel brati pozneje ta forum.
Pridi k meni na kavo.
Na moji novi hiši so bili le bagerist in estriharji.
Končni izdelek si pa kar pridi pogledat. Verjamem, da kdaj pribluziš v Cerknico. Je popolnoma vse, kar boš videl, povezano s tem forumom.

Pa še to bo le en del mojega nabora znanja in del.

Pa še en krog te lahko popeljem. Vem, da potihem obožuješ mojo vrsto voznje. :wink:
Le priznati nočeš javno.
Lahko te pridem pa iskat.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
<!-- m --><a class="postlink" href="https://www.lexus.si/car-models/is/is-300h/#CrossModelComparison">https://www.lexus.si/car-models/is/is-3 ... Comparison</a><!-- m -->

Nekaj takega v mariboru gledam med malco. Zgleda fajn. Kko se pelje pa bi blo za probat...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Citat:Radio Rakitna je Samo Glavan ukinu.
Poslušamo ga lahko tu.
Ampak to je, citiram:
Program za
čustveno in razumsko
uravnovešene poslušalce
In kam se prištevaš? Ne zameri...
Citat:Spal Confusedhock: :?: :roll: Če maš jajca zapiš še kdaj in kje.
Če te že res tako močno zanima tisto spanje in objekt spanja mi prosim sporoči, pa ti podatke pošljem na ZS. Če želiš še bolj detaljne podatke ti sporočim še številko pisarne tega državnega uslužbenca, katere tako na vse pretege zagovarjaš.Če hočeš pa še številko varovalke od vtičnic v tisti pisarni, pa številko načrta...
Citat:Drgač pa, zakaj sodit javno upravo po izmečkih, ki pa so povsod? Ali pa po nekom, ki ga zalotriš v njegovem slabem trenutku?
Kaj sedaj spet bluziš? Če še znam trezno razmišljat, tale komentar razumem, kot da so izmečki povsod, torej tudi v javni upravi. Spet v drugi sapi trdiš, da sem ga zalotil v njegovem slabem trenutku? A res? Spi se kje že? Na šihtu? Tebi je to razumljivo? Meni namreč ni. A je to potem tvoja doktrina zagovarjanja javnega sektorja? Ma ja, saj imajo le slab dan.
Gremo dalje na to temo. Potemtakem ima to pravico - spati na delovnem mestu - tudi "arbajter". Po tvoji logiki. Seveda jo ima. Neodtujljivo. Štima. Vendar z eno ne tako nepomembno (tebi nedoumljivo) razliko: "arbajter" si bo spanje moral plačati sam. Iz svojega in ne našega žepa. Ker je zažiral svoj in ne naš čas. Katerega mu država ali pa javni sektor ne bo plačal temveč si ga bo moral plačati sam. Iz svoje denarnice. In najbolj zanimivo - celo prispevek na spanje bo arbajter državi moral poravnati sam. Koliko bo imel zaradi tega nižjo penzijo se bo zaradi tega moral spet sam vprašati, ti se seveda ne boš. Kako je s tem pri tebi me ne zanima, zagotovo pa ne sodiš med privatnike, prej med tiste, ki na delovnem mestu trpijo kot hudič na križu, sicer nebi otresal takih neumnosti. In vsaj kar se mene osebno tiče, si s tem skrajno nespametnim komentarjem izgubil vse kredibilnosti. Vsekakor pa "odlični" zagovor javnega sektorja lahko zraste le v rakitniškem okolju. Verjetno na to vplivajo jelke in bruna.
Citat:Ja in penzije boste bl malo imel, če si bo veliko osebkov nakazoval minimalca, se izogibalo dajatvam. Imamo namreč solidarnostni sistem, ki pa ga kaki osebki ne razumejo čist dobr.
Jani, povem ti le nekaj: počisti svojo podstreho in se enkrat končno postavi na trdna tla. In pozabi tiste minimalce, ki te kot kaže bolestno žulijo. Če si jih in koliko si jih kdo nakazuje, te v končni fazi nima niti slučajno pravice zanimati še manj soditi o pravilnosti tega. Če pa že provociraš - Moji prispevki v državno malho so skoraj dva jurja na mesec, iz katerih nisem izčrpal v življenju enega dne bolniške (z izjemo predlanske poškodbe), Abrahama sem pa že zdavnaj pustil za sabo. Tvoji prispevki so pa kolikšni? A ja, si napisal spodaj. Da ne delaš za €, da nebi komu moral plačati podiplomca. Še ena tvojih nebuloz. Ali pa se po tvoje spet motim?
Citat:Svet bi reševali klamfači, drugim se spet sladko =be, ki naivno verjamejo v CO2 bajke.
In elektrifikacija prometa je ena od pozitivnih strani teh bajk.
Moje stališče do CO2 bajk ti je vendar znano. Ali pa je tisti stric iz Nemčije, sliši na ime Azhajmer pri tebi že opravil svoje? Okrog elektrifikacije bajke bi jaz raje bil za sedaj še modro (skoraj plavo) tiho. Je zaenkrat vse preveč problemov okrog nje.
Citat:Veliko sem doma, ja. Sicer si nebi ustvaril doma. Nič delati? Eno je če si ovca …
Vedno bolje ti gre. In seveda vsi preostali, ki smo si ustvarili domove smo po tvoje ovce.
Citat:Jest sem se na straneh tega foruma znašel, ker sem se odločil ne odit od doma za 8-10 let, odit od družine z malimi otroci, pa ne zaslužit, ampak PRŠPARAT 30+ letni od Feryja tu gor zapisan dohodek ter kupit hiško.
Ja ti si edini, ki je tako naredil. Podobnih slučajev svet ne pozna. Dajmo se zjokat.
Citat:In sem skozi HOBY z veliiiiko DELA hiško naredil sam.
Vsem preostalim je hiška z niiiiiiič dela padla z neba. Le ti si moral garati.
Citat:Zdej jest tu vidim zlo majhne qrčke nekaterih meketajočih jagenčkov, pa me prosim demantirajte s kazanjem kdo ma večga: kaj primerljivega mojem HOBY delu (delu ja) ste v življenju naredili, pa da se to tiče foruma »pod svojo streho« :?: Idea
Za pogled na zlo majhne qrčke bo zadostoval pogled navzdol. Prični pri sebi. In že spet: hiško zna narediti le Jani in edinole Jani. Le ti imaš hiško, ostali imamo šotore. Da se ne boš razpočil...
Citat:Ovce, gate dol. Bom za vsazga vesel, ko in če me demantira in pokaže svoje opravljeno DELO
Daj prenehaj se smiliti sam sebi. Ali pa poveličevati sebe, svojo hiško, verjemi, so ljudje, ki so jo naredili še z večjimi žrtvami, kot jih ti prikazuješ.
Citat:18 letni mulc sem staršem rekel HVALA, NE! Izpit si bom plačal sam, ko ga bom potreboval in ko bom imel avto. He, he, in mojadva froca to dobro vesta :-)
Al pa da bom šljakal za € da bom komu podiplomca plačeval? Jok brate ... moja si je podiplomca na Pariški Sorboni plačala s svojega bančnega računa, s svojimi Franki.
Jani, pa se z napisanim stavkom nisi ulovil v lastno mišelovko? Ti seveda nebi delal samo zato, ker bi z tem morebiti plačal nekomu podiplomca. Ali pa morda zato, ker si ga je tvoja ljubica morala plačati sama. Pa da te citiram ponovno:
Citat:Ja in penzije boste bl malo imel, če si bo veliko osebkov nakazoval minimalca, se izogibalo dajatvam.
A to ne diši po izmikanju plačevanja dajatev (tebi tako ljubi) državi? Ti seveda ne zdržiš v nobeni službi (jadrnice so izvzete), ker bi moral nekomu plačati podiplomca, bolniško, šolanje. In kako potem opravičuješ razumevanje solidarnostnega sistema ti kot osebek? E Jani, si kaliber brez primere.
Citat:Ko sem (zelo pozno) naredil izpit mi je bila mala malica se zjutraj sest v avto, bit zvečer v Mesini in pozno zvečer pred Palermom.
Zdaj na mal starejša leta se moram prav zbrat, pa da npr. odvozim 1500 km do Pirenejev s povprečno hitrostjo prek 120 km/h. Kratke pavze, pa gre.
Ne meketaj pa mal obrazloži, kako to s Samotom, katerega ime sem zvlekel tu not =beva folk po cestah. Namreč če se vozim s prilagojeno hitrostjo po desnem pasu AC, se striktno umikam za mano vozečim s prehitevalnega pasu, ko so to hitreje vozeči od mene, ali upoštevajoč CPP po drugih cestah moraš bil mal z=ban tud v glavo, da to vidiš kot =banje, al se motim? Sam prašam.
Vprašaš lahko, pa saj sem ti že napisal: za take se je tudi čas ustavil. Morda pa do določenih odgovorov in dognanj prideš sam. Le pospraviti je treba. Pod svojo streho.
Evo, spisano v enem postu, ne v sedmih.
Arbajter se podpisem pod ta post..sem ga ene trikrat prebral odlicno napisano kapo dol..upam samo da bo “ovca” razumela napisano Smile svaka cast res
Res ziva k***a, ko pametnjakovicu spegu nastavs. Ni hujsga. Itaq, da je pravilno napisano od prve do zadnje besede. K ostalim nam drgac vse z neba pada.
<font color="#1EC0E1">Pusti čenče,</font> <b><font color="A41E0C"><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">preveri sam! </a></font></b><br/><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">FWS HP Live</a>
Arbajter me je kronal za čobana.
čoban = pastir
Naj čoban sodi kdo tu bleje, meketa, laja.
Arbajter v svojem slabem trenutku čustveno in razumslo neuravnovešeno pomeša:
podiplomca plača nekdo, ki ima interes.
Če podiplomc nikogar ne zanima, si ga plačaš sam.
Arbajter je zapisal, da je take podiplomc že plačeval in da ga bo spet.
Jaz pa sem zapisal, da ne bom delal za neto €, da bom sinu plačeval podiplomca, če bo zadeva lari-fari, ki nikogar ne zanima. Pika.
Kaj ima to veze z davki?
Tok o treznosti arbajterjevega razmišljanja, mišelovkah in belih miškah.

Arbajter okarakterizira (nevoščljivost? Ljubosumje? Zaplankanost? Zagrenjenost?...) za brezdelneža nekoga, ki se gre hobi, gre v naravo iz nje vzame surovine (ne polizdelek, cegle, malto, lepilam beton …) in z ročno obdelavo postavi hiško 17 x 13,5 m.
V duetu v dveh dneh na roke zmešat za plato 150 m2 zraven pa skuhat golaž, za ekipo je drobtinica v pogači in je lahko vikend žur.
In ker, sam znosit, zlepit, ... čisto vsak cegu ali porobetonski blok za npr 20x15 m hiško ni niti "p" od primerljivosti z obdelovanjem ter v milimeter natančnim vgrajevanjem nekaj tonskih brun (sem počel eno in drugo pa to pač vem), spet vprašam: kaj vezanega na ta forum (kak zahteven projekt) je kdo, ki se spravi name, v življenju naredil? Ker če ga je, kako da ne zna cenit drugačnost?
Seveda vsi bivamo v hiškah, stanovanjih, ki niso z neba padla. No, eni so tud dedovali, pa vseeno je treba kdaj v roke plunit. In to spoštujem. Spoštujem vsako delo, pa me boli, ko me kdo opiše kot brezdelneža.

Mene ne zanima kje in kdaj je kdo spal, imej pa jajca, pa ob takem javnem zapisu podaj verodostojne podatke kdaj, kdo in kje.
In ja, ne po posameznikih sodit javne uprave.
Sem za sankcioniranje spanja, ... bluzenja po forumih medtem, ko naj bi speči, ... bluzer delal in je plačan zato.
A čmo prepustit tole temo tistim, ki bi se menli o viziji električne mobilnosti, pa se gremo pljuvat, stresat ljubosumje ter neprivoščljivost po ZS?
Wow! Rakitniški monolog!?
janipapillon Napisal:In ker, sam znosit, zlepit, ... čisto vsak cegu ali porobetonski blok za npr 20x15 m hiško ni niti "p" od primerljivosti z obdelovanjem ter v milimeter natančnim vgrajevanjem nekaj tonskih brun (sem počel eno in drugo pa to pač vem),
Tudi jaz sem delal že marsikaj. Se pa trudim ne primerjati dveh del, ker naj bi bilo vsako častno.
Ja, tudi bruna sem že vgrajeval, nemalo njih. Zato mi, prosim, razloži kar je poudarjeno. Ker tega si pa niti z najboljšo domišljijo ne znam predstavljati. Več tonskih brun namreč.

Sicer pa, moja hiška po tonah krepko prekaša tvojo. Če si se že napalil na težo. Ergo sem moral preložiti krepko več kot ti.
Tisto nakladanje o milimetrih pa tudi lahko spustiš. Meter so izumili že davno nazaj in to, da ga znaš dešifrirati, nije baš neka referenca.

Javne uprave pa ne sodimo po posameznikih, ampak kot celoto. Kakšni posamezniki celo znajo biti ok, izjeme potrjujejo pravilo. Celota pa je, celokupno vzeto, vredna malo ali nič.
Fery Napisal:Javne uprave pa ne sodimo po posameznikih, ampak kot celoto. Kakšni posamezniki celo znajo biti ok, izjeme potrjujejo pravilo. Celota pa je, celokupno vzeto, vredna malo ali nič.
Ej, Fery, Fery in ti bi mi vodil državo, pa te par birokratov scat pelje.

V mislih si predstavljaj, da osebo (načeloma lahko tudi sebe) posprejaš z roza sprejem.
Roza sprej je simbol za brezpogojno ljubezen.
Se pravi: vizualiziraj kako imaš v rokah stekleničko, z roza sprejem. Pritisni nanj. Naj se velik roza oblak razprši in razprostre na osebo, ali situacijo.
Natančno si predstavljaj, kako sta oseba ali situacija oviti v roza meglico, objeti in pobožani z njo.

Ne gre za želeno manipuliranje rezultata.
Ne, ne.
Gre za pršenje z brezpogojno ljubeznijo.

Izin prijatelj se je 1x znašel v zapleteni birokratski situaciji, ki se je zdela nerešljiva.
Čudežno se je uredila po tistem, ko je uporabil roza sprej, ki mu ga je predlagala Iza. “Vendar nisem uporabil samo ene stekleničke.” ji je kasneje zaupal. “Celo Občino sem polil z litri roza spreja.” je v smehu povedal, kaj je naredil.
Pa kaj je s tabo!?
Kdo pravi, da me kdorkoli scat pelje!?

Pač so, na splošno, leni, pokvarjeni, skorumpirani, lakomni, požrešni, nevedni, arogantni...
Lahko naštevam cel dan, če želiš, pa mi ne bo zmanjkalo.

Par posameznikov, ki ima še voljo delati, tega dejstva ne spremeni.
Ko ti ni treba delati za plačo, ampak ta iz neba pade, pač ne delaš. Zakaj pa bi? Da bi izpadel bolj neumen kot ostali?
Neizpodbitno ima odločanje o električni prihodnosti v rokah politika, ki hoče iz cele zadeve čimveč scuzati. Zakaj Evropa (in Slovenija!) ne dovoli prodaje vozila GM Baojun E100, istočasno pa dovoli razne dizelske Aixame, Ligierje ipd., Twizyje pa brez vrat? Hinavščina na kubik!

Cilj je, da se od bogatih pobere denar pri prodaji dragih električnih vozil, reveže temeljito obdavči pri bencinu in dizlu. Vsem dostopnih alternativnih vozil pa ne omogočiti.

Dokler bodo cene bencina, kerozina in ladijskega mazuta tako različno obdavčene, naj politika ne kvasi o okoljskih prizadevanjih.

Me prav zanima, kje bodo General Motorsu nastavili ovire pri plasiranju E100 na tržišče. Bo moral VW, Renault, PSA in drugi prej polizati smetano v Evropi? In politika pripadajoče davke in prispevke, trošarine, takse in še kaj?

Mi se tukaj pričkamo o vizijah, praksa je že tu: folku ne dovolijo niti malega lokalnega vozilca. V naši hiši bi tak mlinček pokril tričetrt potreb. Potem bi bil dovolj le en avto - dolgoprogaš.

Izjema so delavci na terenu. Tam zaenkrat štrom res nima kaj iskati.

Strinjam se s Feryjevima zadnjima odstavkoma. Kot povsod drugje, se je treba prilagoditi. Kdor maže, ta vozi. Saj pride prilika, ko se vložek povrne.
Pomojem bi pa šlo, samo probat moraš.
Pa ne zdaj z nekim štamprlom, glih tolk, da rečeš.
Vizualiziraj si gasilski hidrant, pol pa 1 uro samo po sebi špricaj.
Iza je tega našpricala za 1mrd, ni vrag, da ti ne bi za 2 minimalca.
Jaz se že resno ukvarjam s tem, da bi vizija meso oz. železo in strupene baterije postala.
Bom videl, če bo kaj iz tega.
Računam nate!
Najbrž veš, da jih rabiš še 88. In vsi morajo biti tvoja gliha!
Da ti ne pride na misel reciklirati kakšne stare LDS-ovce.
Kaj pa je s tabo!?
To si najbrž mislil postati na 24 ur?
1 ... 145 146 147 148 149 Pojdi na stran 
Iskanje po temi